reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczynki nie udzielam sie za bardzo, ale podczytuje i trzymam kciuki za Was. Ja narazie tylko monitoruje a staranka zaczynamy od sierpnia. Mam pytanko odnosnie testow owulacyjnych. Ile dni z rzedu moga byc pozytywne? Ja wczoraj mialam pozytywny i dzis jest megaaa pozytywny.

reklama
mamawczesniaka podczytuj nas i się obserwuj, będziemy Cie dopingować w sierpniu. Co do testów to nalezy wziąśc pod uwagę pierwszy pozytywny. wtedy w ciagu od 8-48 godzin będzie owulacja. jak zaczniesz testowac to zauważysz ile po u Ciebie wystepuje. A nastepne pozytywne testy Lh swiadcza tylko ao tym ze powoli spada u Ciebie poziom Lh. U mnie na przykład szybko kreska się pojawiała i szybko znikała

dziewczyny wklejam jeszcze info o sylku:
Although Sylk is not intended as a spermicide, Sylk's pH balance can affect motility, the movement of sperm and should therefore not be used if pregnancy is desired. (Also true of most other personal lubricants available through retail stockists!) When ovulation occurs, your pH balance changes to around 7 which is a neutral pH state. Sylk has a pH balance of 4.5 - 4.7, similar to the normal vaginal environment, i.e. slightly acidic. This is deliberate to keep the vagina healthy and not alter the balance.

Piszą żeby nie stosowaćgo jak sie chce starac o dziecko, bo w owulke ph 7 a on powoduje ph 4,5-4,7. Więc teoria dziewczyn z in-gender ze pomaga począc dziewcyznkę nie jest przypadkowa. pewnie tylko trzeba uwazac z ilościa aplikacji(nie wolno strzykawkami)nie, nie, nie,

Hej.

Ewelin ten ból Ci niezłego stracha napędził. I od razu pewnie 1000 myśli jak tam dzidziolek. Jutro po wizycie na pewno się uspokoisz. Powodzenia. A ja na razie się już nie nakręcam. Może w przyszłym roku zacznę jak sił starczy. Oczywiście nadal marzę o dziewczynce tylko może już tak natychmiast jej mieć nie muszę:-D. Ale z drugiej strony mała różnica wieku by mi się przydała między dziećmi:tak:. Ty masz dobrze bo chłopaki bez trudu się dogadują a teraz to już tylko małej królewny brak, ale zleci jak z bicza i będziesz ją miała przy sobie.
Ja małego "intensywnie" odstawiam już pare ładnych tygodni z mizernym skutkiem. Czytam już w internecie co by tu zrobić. Piszą, że by sobie (.)(.) cytryną wysmarować. No to ja dawaj po cytrynę. Mały nawet się nie skrzywił:szok:. Gdzieś indziej, że ocet. Jasne trochę się skrzywił, ale potem znowu się przyssał. Ach nic nie pomaga. Butla nadal na nie, niekapek tylko z wodą. Także ciężki przypadek mi się trafił:-D

Daria już myślisz o czwartym?? Widzę, że bardzo chcesz mieć tą drugą córę. To sobie pomyśl co my mamy samych chłopców czujemy:-D

Elmo też kciukersy trzymam za wizytę.

Antosia Dorcia niedługo i wy tutaj się pochwalicie II kreseczkami

Witam dziewczyny. Udzielałam się jakiś czas na tym wątku, potem z braku czasu musiałam przystopować. Plany na kolejnego dzidziola ciągle są, więc tak czy inaczej czytam, jak zrobić, żeby zrobić dobrze. :-) Dzisiaj w zasadzie kilka słów, ale postarm się pisac więcej.

Elmo, zrób milion wdechów (i wydechów, żebyś nie zemdlała i posłuchaj). Jestem mamą chłopca i dziewczynki. W obu ciążach czułam się dokładnie tak samo. Nie wierzę w przesądy dotyczące mdłości, wymiotów i kształtów brzucha. Zrobiłaś wszystko, co mogłaś i wierzę głęboko w to, że nosisz w brzuszku upragnionego synka. Najważniejsze, żeby maluszek, który w Tobie rośnie miał szczęśliwą mamę, a sam rozwijał się dobrze.
Magda_z_UK, jakiś czas temu widziałam zdjęcia Marcelka - CUDO!
Truskafffka, nie wiem, czy mnie przeczytasz. Zdjęcia Twojej perełki też widziałam. Jestem zakochana bez pamięci!
Andziak, Twój Jędrula to już taki duży chłopak! Wierzyć się nie chce. Śliczny jest.

Wszystkim życzę miłego dnia, owocnych planów, wysokich temperatur i pozytywnych testów. Niech moc będzie z Wami. :-)

Mila niezły ten twój maluch, ani cytrynka ani ocet go nie odstraszą. haha.:-D po prostu cycuś mamusi.
Antosia no widzisz trzeba uważać z tym sylkiem, ale przynajmniej jak mówisz poślizg dobry był:-).

dziewczyny wklejam jeszcze info o sylku:
Although Sylk is not intended as a spermicide, Sylk's pH balance can affect motility, the movement of sperm and should therefore not be used if pregnancy is desired. (Also true of most other personal lubricants available through retail stockists!) When ovulation occurs, your pH balance changes to around 7 which is a neutral pH state. Sylk has a pH balance of 4.5 - 4.7, similar to the normal vaginal environment, i.e. slightly acidic. This is deliberate to keep the vagina healthy and not alter the balance.

Piszą żeby nie stosowaćgo jak sie chce starac o dziecko, bo w owulke ph 7 a on powoduje ph 4,5-4,7. Więc teoria dziewczyn z in-gender ze pomaga począc dziewcyznkę nie jest przypadkowa. pewnie tylko trzeba uwazac z ilościa aplikacji(nie wolno strzykawkami)nie, nie, nie,

my stosowaliśmy sylk podczas każdego stosunku i tadaaaam :p heheh
poza tym dobroczynnym wpływem na ph ;) dobry poślizg nadaje :) a przy diecie i suplementach dziewczynkowych sucho więc poślizg mile widziany ;)

Hej.

Ewelin ten ból Ci niezłego stracha napędził. I od razu pewnie 1000 myśli jak tam dzidziolek. Jutro po wizycie na pewno się uspokoisz. Powodzenia. A ja na razie się już nie nakręcam. Może w przyszłym roku zacznę jak sił starczy. Oczywiście nadal marzę o dziewczynce tylko może już tak natychmiast jej mieć nie muszę:-D. Ale z drugiej strony mała różnica wieku by mi się przydała między dziećmi:tak:. Ty masz dobrze bo chłopaki bez trudu się dogadują a teraz to już tylko małej królewny brak, ale zleci jak z bicza i będziesz ją miała przy sobie.
Ja małego "intensywnie" odstawiam już pare ładnych tygodni z mizernym skutkiem. Czytam już w internecie co by tu zrobić. Piszą, że by sobie (.)(.) cytryną wysmarować. No to ja dawaj po cytrynę. Mały nawet się nie skrzywił:szok:. Gdzieś indziej, że ocet. Jasne trochę się skrzywił, ale potem znowu się przyssał. Ach nic nie pomaga. Butla nadal na nie, niekapek tylko z wodą. Także ciężki przypadek mi się trafił:-D

Daria już myślisz o czwartym?? Widzę, że bardzo chcesz mieć tą drugą córę. To sobie pomyśl co my mamy samych chłopców czujemy:-D

Elmo też kciukersy trzymam za wizytę.

Antosia Dorcia niedługo i wy tutaj się pochwalicie II kreseczkami

Mnie nawet czosnek nie pomagał przy pierwszym. Karmiłam go ponad rok, ale udał się jeden sposób... coraz mniej go karmiłam w ciągu dnia, aż w końcu kazałam M spać z nim w nocy, a jak się budził na mleczko to robiłam mleczko w butelce i podawałam M w taki sposób by mały mnie nie zauważył. Po kilku dniach zapomniał o cycu a ja wreszcie straciłam pokarm(brałam w te dni Bromergon)

Dodam jeszcze że mały wcześniej nie chciał patrzeć na butelkę i miałam wątpliwości czy się na nią skusi, ale jednak głód w nocy zwyciężył i butla zawitała na długi czas

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczyny :)

Tak jak dziewczyny piszecie trzeba wierzyc i miec marzenia :)
Trzymam kciuki za nasze :)

Mnie na mdlosci nic niepomagalo,ale moim kolezanka pomagal VOMEX w czopkach (niewiem czy w pl jest dostepny)

A co do objaw @ i ciazy sa zazwyczaj bardzo podobne bol brzucha i niezawsze ale czesto bol piersi wymioty smaki idt przychodza potem wiec czesto mozna pomylic :)
U mnie tak bylo czulam sie okresowo zwlaszcza ze z druga ciaza niewierzylam bo staralam sie 15 miesiecy,i okazalo sie ze mam problemy z hormonami i w tym miesiacu mozg moj dal na luz bo myslalam ze przy tych tabletkach niezajde w ciaze sex ze dwa razy w tym miesiacu byl egzamin prawka wiec stres a tu okres sie spoznia nic wiecej,dopiero wszysko potem przyszlo.Wiec niema czego wyszukiwac w sobie ;)Bo czlowiek jak chce to wszystko sobie wmowi

A wczoraj dzwonilam do mojego lekarza powiadomic mu o moich staraniach i uwowic sie na podglad.
Powiedzialam moj lan dziewczynkowy i powiedzial ze super.Polecil po starankach pol tabletki vitaminy c od pochwy wlozyc,ale powiedzialam ze mam ta masc z ta witamina,wazne zeby ph bylo niskie 4,3 nie nizsze bo zolnierzyki nieprzetrwaja i zeby jednak kochac sie czesto nawet w owu bo jak bedzie wlasnie niskie ph to meskie plemniki sa oslabione.Czyli tak jak piszecie z tym sylkiem .

Truskafffko wiec jak z twojego postu sugeruje ze niepatrzylas na owulacje sie zakwaszalas i jednak dziewczyka sie udala???

Czy uzywajac laktowaginal mozna uprawiac sex???

Ok lece do ikei.

Buzki

Do góry