reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy myślałyscie już o imieniu dla dzidziusia?

mamaoska

Wrześniowe mamy'06
Cześć dziewczyny!!!!!!!!!! ;)
Ogólnie dać dziecku imie to wielka sprawa i pierwszy krok do poczucia się rodzicem,rodzicem wpełni odpowiedzialnym za swoje czyny.
Raczej nikt nie chciałby się brzydko nazywać.I chyba trzeba o tym pamiętać!!!!!!!
Mi osobiscie podobają się imiona, które można zdrobnić.
Moja propozycja to Magda( Madzia, Madziulek ) i Piotr ( Piotruś ), jeszcze zobacze co na to mój mąż!!!
A Wy jakie macie pomysły? :D ;)

reklama
Tak na dobrą sprawę, to się jeszcze nie zastanawiałam. W pierwszej ciąży, to już miałam gotowe imiona,a teraz jakoś mi się nie spieszy. Mój mąż ma za to propozycję na imię dla chłopca - Sławek. A dla dziewczynki to oboje jeszcze nie wiemy.

Pozdrawiam, Marta

hejka:)
W poprzedniej ciąży bardzo długo myslelismy nad imieniem,które teraz niestety czytamy na nagrobku(przepraszam jeśli Was urażam swoją bezpośredniością).
Teraz mamy imię dla dziewczynki - Marianna:) to imie pewnej dobrej "wróżki"(koleżanki),która pomogła mi się podnieść po śmierci Jacusia.
Jeszcze raz przepraszam za te wtrącenia o Jacusiu,ale to moje dziecko tylko,że jest Aniolkiem:)

ja nie mam imienia, wogóle nie myślę o płci dzidzi, niech bedzie kim chce, chłopcem, dziewczynką, niech nosi imię jakie przyniesie mu dzień to nie jest dla mnie ważne, najważniejsze aby było zdrowe i o tym cały czas myślę

Dużo wcześniej myśleliśmy by dać na imię córci Natasza ale już mi się przestało podobać. A dla chłopca nie mamy ani nie mieliśmy pomysłu.

My już wiemy. Przy pierwszej ciąży wybraliśmy : Amelia i Adam - urodził się Adaś. Teraz będzie Amelia lub Filip. :laugh:

A my juz jakis czas temu (przed ciaza) o tym myslelismy. :D I dla dziewczynki Zuzia (100%),a dla chlopca Kubus (ale to jest jeszcze nie do konca pewne). :D

reklama
Mi też się podobają rosyskie imiona - dla dziewczynki kiedyś podobało mi się Natasza (już nie) a teraz podoba mi się Nadia.

Do góry