reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy myślałyscie już o imieniu dla dzidziusia?

reklama
Mycha, Milenka to śliczne imię :) gdybym nosiła pod serduszkiem dziewuszkę to byłaby właśnie Milena, kiedyś myśleliśmy też o Natalce, ostatecznie jeśli kiedyś zdeydujemy się na drugie dzidzi i będzie to dziewczynka to będzie Miena

tak sobie was podczytuje, bo bardzo mnie zawsze ciekawi, jakie imiona sa teraz wybierane :)

troszke sie wtrace ;)

mija79, co do patrycji.. powiem ci tylko tyle - moi znajomi w ciazy poznali wlasnie jedna patrycje i tak ich oczarowala tym, ze wszedzie jej bylo pelno, ze postanowili dac coreczce tak na imie, jesli doczekaja sie dziewczynki. no i na porodowce okazalo sie, ze corka. kiedy powiedzili, ze ma miec na imie patrycja polozna chwycila sie za glowe i krzyknela: 'jak chcecie miec kilka lat z glowy, to prosze bardzo, ale wszystko, tylko nie patrycja! to straszne dziewczyny!'

oni w smiech, zostala patrycja.

ma dzis 10 lat.. pierwsze dwa lata podobno nie przespali zadnej nocy. kolejnych kilka w sumie tez, bo mala non stop sie budzila, czegos chciala. charakterek ma, a i owszem, ale jak powiedziala jej matka wybor imienia to byla najwieksza glupota w ich zyciu ;D gdyby wiedziala, co ja czeka, nigdy by sie na patrycje nie odwazyla ;)

poza tym jest sliczna i naprawde urocza :) mam nadzieje, ze zachecilam ;)

co do interpretacji imion to moim zdaniem (nie chcę nikogo urazić) to jest tak samo jak z interpretacją horoskopów czy innych bzdet. Przeciez wybór imienia to kwestia przypadku i indywidualnych upodobań i moim zdaniem nie ma wpływu na to jaka dana osoba będzie. Ja znam trzech Przemków, z których każdy bez wyjątku jest typowym podrywaczem i lekkoduchem. I co, mam zrezygnować z tego imienia bo mój syn też taki będzie?Dla mnie to kompletne bzdury.

Anna25, ale takie historie sa po to, podobnie jak horoskopy, by traktowac je z przymruzeniem oka!

choc ja mam, pewnie jak kazdy z nas, do kilku imion uprzedzenia. zle mi sie kojarza i nigdy bym takiego dla dziecka nie wybrala.

poza tym.. jest piekne imie, Tristan. byl czas, kiedy chcialam je dac synkowi, ale pomyslalam, ze nie ma co kusic losu. gdyby kiedys okazalo sie, ze spelnia ono swa magiczna moc, nigdy bym sobie tego nie wybaczyla.

no i chyba cos w ogole w imionach jest, jesli tyle tysiecy lat sa one nadawane czesto z jakiegos powodu, aby niosly z soba wrozbe, przeslanie /patrz Mściowoje i Bożydary, czy chocby Sławomiry/, innych sie nie uzywa, jak imienia boga.

ale jak ze wszystkim - kto chce, niech wierzy :laugh:

ostatnio urodzily 3 moje kolezanki. wszystkie urodzily dziewczynki, a imiona: 2 razy Natalia i raz Julcia. to chyba bardzo populrane imiona teraz. moj maz wybral Nina dla naszej corci i chybatak zostanie :) mnie sie podobala bardzo Lena, Maria, Jagoda, ale on sie uparl na Nina :D

Dziewczyny! Bez obaw jak dobrze pamiętam ze studiów to imię dziecku do pół roku można zmienić bez większych problemów. A mój tato też się pomylił miałam być Anna Małgorzata a zostałam Małgorzatą Anną ale tak mi się bardziej podoba.

reklama
Ja też jestem Małgorzata Anna (Anna chciała moja mama ale mam już starszą siostrę Hannę więc tata sam zdecydował, że da mi tak na drugie imię).

My mamy już wybrane: chłopiec - Konrad, dziewczynka - Aleksandra

Chcieliśmy wybrac takie imiona, których nie ma w naszej najbliższej rodzinie no i żeby jeszcze do nazwiska pasowały (do szlacheckiego "-ski/ -ska" prawie każde imę pasuję  :laugh:)

Do góry