reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy samo prasowanie wystarczy - ubranka

Ja prasowałam tylko za pierwszym razem - później nie było już za bardzo czasu 😂 ani chęci 🙈 ale pranie nowych rzeczy to jest oczywisty obowiązek, zwłaszcza dla dziecka
Nie ty pierwsza, nie ostatnia 😄
Ja po pierwszym praniu przed narodzinami też wszystko wyprasowałam i poukładałam - było schludnie i przepięknie jak w reklamie.
Potem przyszło życie 😄

reklama
Jeśli pachną czystością i nie ma plam, to nie widzę sensu, i tak były conajmniej kilka razy prane i raczej większość osób przed wysyłką pierze, żeby inni dostali je czyściutkie. Mówimy np. o Vinted. Z ciucha - tak, wyprałabym ☺️ ale to już chyba serio oczywiste 🫣
Nie wyobrażam sobie nie wyprać i nie wyprasować ubranek z drugiej ręki a nawet tych nowo zakupionych.
Trzeba to robić i koniec kropka.

Widzę zlot czarownic pod każdym postem haha, wasza trójca mnie rozbraja
Dlaczego od razu piszesz, że czarownice jesteśmy?

Co złego przeczytałaś w tym, że trzeba ubranka wyprać i wyprasować? Jest coś w tym śmiesznego? Wydaje mi się, że nie ma nic.

Aaa nie sorry lepiej dziecko narazić na alergię i podrażnienia.

Nie wyobrażam sobie nie wyprać i nie wyprasować ubranek z drugiej ręki a nawet tych nowo zakupionych.
Trzeba to robić i koniec kropka.
A dlaczego trzeba, koniec i kropka? Bo Ty tak robisz?
A alergię dziecko ma albo nie ma. Nie można go na nią narazić.

Ja nic nie prasuję, nie mam czasu

A dlaczego trzeba, koniec i kropka? Bo Ty tak robisz?
A alergię dziecko ma albo nie ma. Nie można go na nią narazić.

Ja nic nie prasuję, nie mam czasu
No tak ogólnie trzeba robić a nie, że ja robię.
Rozumiem, że jakbyś kupiła ubranka z vinted to nie wyprałabyś bo były już prawdopodobnie prane ?

Jeśli pachną czystością i nie ma plam, to nie widzę sensu, i tak były conajmniej kilka razy prane i raczej większość osób przed wysyłką pierze, żeby inni dostali je czyściutkie. Mówimy np. o Vinted. Z ciucha - tak, wyprałabym ☺️ ale to już chyba serio oczywiste 🫣
nie chcesz to nie pierz, ale nie dawaj takich rad 😳 nie wiesz co się działo z tymi ubraniami wcześniej, w czym były prane, czy dziecko nie miało jakieś choroby zakaźne. Fuuujjjjj

reklama
Kupuję ubranka z vinted i nie wyobrażam sobie ubrać je bez prania. Fuj.
Nie prasuję.

Sama sprzedaję na vinted no i nie piorę ich przed wysyłką, mam takie co prane były np. rok temu i lezą w workach.

Do góry