reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Jak beta będzie pozytywna to leć do lekarza natychmiast - on Ci powie, czy te krwawienia są groźne, zrobi USG (albo da skierowanie) i pewnie prewencyjnie coś na podtrzymanie ciąży (luteina, duphaston?).
Trzymam kciuki!

reklama
anulka po jakim czasie mialas wynik pozytywny na tescie ?? :)
She mi testy wogole nie wychodzily tydzien po terminie @ nawet. Dopiero zrobilam test pamiatkowy jak mi usg wykazalo fasolke z bijacym serduszkiem i wyszly dwie krechy.Ostatnia @ mialam 1,10 a 22,11 dopiero lekarz stwierdzil ciaze i bylo juz serduszko widac na USG.

She mi testy wogole nie wychodzily tydzien po terminie @ nawet. Dopiero zrobilam test pamiatkowy jak mi usg wykazalo fasolke z bijacym serduszkiem i wyszly dwie krechy.Ostatnia @ mialam 1,10 a 22,11 dopiero lekarz stwierdzil ciaze i bylo juz serduszko widac na USG.

A bete robiłaś czy tylko zwykle domowe wychodzily negatywne ?

Witam, od rana dzisiaj czytam Wasze wypowiedzi..... I postanowilam sie zarejestrowac, bo widze, ze nie jestem sama starajaca sie :)
My staramy sie od grudnia, w listopadzie skonczylam brac mercilon i do teraz robilismy to spontanicznie, ciagle i niestety nic..... Ja mam dwoje dzieci z poprzedniego zwiazku i wtedy nie bylo problemu z zaskoczeniem żadnego.
A tym razem jest inaczej, moze dlatego, ze oboje bardzo pragniemy tego dziecka, moja @ co miesiac jest bardzo prze ze mnie oplakiwana..... Gin powoedziala, ze nie ma zadnych przeciwskazan, ze u mnie wszystko kipi i czeka na przyjecie jajeczka!
Wiec w tym miesiacu, mierzylismy temp, badalismy sluz, kochalismy sie w najbardziej plodne dni, potem nogi do gory.... I hm....minelo 5dni i cos tak czuje od wczoraj sie dziwnie, mam mdlosci, wczoraj wymioty, brzuch mnie lekko pobolewa na dole, mam zawroty glowy i temp 37. @ MAM DOSTAC 28.03 i normalnie to juz bym byla wzdeta i bolaly by mnie cale piersi, a mnie lekko draznia sutki i mam zgage i raz chodze snieta a dzisiaj nie spalam wogo;e w nocy i oczywyscie bardzo czesto siusiam....
Cos czuje, ze moze sie udalo..... ja juz dokladnie nie pamietam objawow, drugiego synka rodzilam 10lat temu.... dlatego zwracam sie do Was z pyt czy to moga byc objawy wczesnej ciazy.....
tak bardzo bym chciala.....
pozdrawiam wszystkie starajace sie i trzymam za Was kciuki!

pati z tego co opisujesz to bardzo prawdopodobne:-) ze się udało...moim pierwszym objawem był słodkawy posmak w ustach który z czasem zmienił sie z lekki slinotok.Do tego zaczęła sie zgaga i wrazliwość piersi....wtedy zrobiłam bete o ile pamiętam 4 dni rzed terminem @ i wyszło ze to dzidzia;-). Więc trzymam kciuki i życzę powodzenia.

Pati - implantacja zarodka to najczęściej 6-8 doba po zapłodnieniu, więc 5ta doba to raczej za wcześnie. Poza tym hormony zaczynają być produkowane przez rozwijający się zarodek dopiero 2 dni PO IMPLANTACJI (zagnieżdżeniu) więc dopiero 8-10 dnia po owulacji, i raczej dopiero wtedy jest szansa na pierwsze objawy...
Moim skromnym zdaniem Twoje objawy są trochę za wcześnie... Chyba, że jest możliwe, że owulacja się przesunęła i była trochę wcześniej :)
W każdym bądź razie trzymam kciuki!

A bete robiłaś czy tylko zwykle domowe wychodzily negatywne ?

Bete robilam w 3cim dniu od spodziewanej @.
Pati ja juz mialam wrazliwe piersi tydzien po zaplodnieniu i tydzien przed spodziewana @.Czekaj cierpliwie trzymam &&&&&&&&& :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wiesz Pati, ja miałam podobnie w tym cyklu - od około 21 dnia cyklu i piersi mnie bolały, i sutki były wrażliwe, i mdłości miałam, i senna byłam i nadal jestem, i częściej siusiu chodziłam jakoś tak od 24 dc... W sumie byłam na 99% pewna, że w ciąży jestem...

I co? Moje cykle trwają 28 dni, więc jak @ nie przyszła to zrobiłam test w 29 dc POZYTYWNY - druga kreska leeedwo widoczna (test o czułości 10 mIU/ml więc bardzo czuły, bo te zwykłe to mają czułość 25 mIU/ml), ale była ta kreska i widać ją do tej pory - wieeeeelka radość była! :D
ale w 31 dc zrobiłam betę z krwi - ujemna !!! (mniejsza niż 2, ale dokładnie nie oznaczona) - a objawy dalej miałam... Jakby to było poronienie, to by beta tak szybko (w dwa dni) nie spadła tak nisko, no i krwawienia bym dostała a tu nic. Teraz już nie mam objawów poza sennością, ale dziś test sikany wyszedł ujemny, a dziś już 35 dc i @ ani widu ani słychu...

i teraz już w ogóle nie wiem co myśleć...
na lekarza mam szansę dopiero w czwartek...

Do góry