reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to ciąża?

Nie spodziewam się tej ciąży, wczoraj po teście byłam pewna, ze w niej nie jestem. Zasiałyście we mnie niepewność.

reklama
Nie spodziewam się tej ciąży, wczoraj po teście byłam pewna, ze w niej nie jestem. Zasiałyście we mnie niepewność.
zadałaś pytanie to i masz na nie odpowiedz :)

Stosunek przerywany to nie jest forma antykoncepcji wiec wszystko może się zdarzyć :) zrób betę jeśli tak bardzo się stresujesz :)

Ale ta czułość nic nie da, wieczorem po prostu poziom hormonów w moczu jest o wiele niższy.
Mnie w tej ciąży nawet rano test nie wyszedł, dopiero kolejnego dnia poszłam na betę, bo byłam przekonana, że coś jest i beta była ponad 100.
A dlaczego jest o wiele niższy skoro beta rośnie ?

We krwi będzie rosła, ale w moczu ta wartość jest niższa i zależna od wielu czynników. Po nocy, kiedy nie sikamy przez długi czas, obecność hormonu będzie najwyższa.
Wiadomo, że niższa niż w krwi, ale nadal wyższa wieczorem niż rano 😉 wystarczy po południu wstrzymać się z sikaniem przed zrobieniem testu 🤷‍♀️

No ale skoro Wam niezbyt zależy to możesz po prostu poczekać na omres i zobaczyć. Co za różnica. Jest się czym przejmować?
Ja uważam, że test, który zrobiłaś jest niemiarodajny, bo zrobiony niezgodnie z zaleceniami. Wiarygodny negatyw to test zrobiony z porannego moczu w dniu spodziewanej miesiączki. Zrobiony inaczej pozytyw jest wiarygodny, ale negatyw już nie.
Dlatego najlepsza jest beta, jeżeli chcesz wiedzieć już.

Do góry