reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

reklama
WItam :)
Moja córeczka urodziła się 5 listopada 2005 roku.No i juz ma 5 miesięcy.Moge sie przyznać że juz daje jej do jedzenia min.serki Danio,zupkę z mięsem z kurczka ( własnej roboty ) ,biszkopty z herbatka, banan i jabłko oczywiscie zaczynam wszystko w małych ilościach i sprawdzam reakcjie małej :) Wszystko jej smakuje za wyjątkiem tego że nie chce pic za bardzo mleka wypija jakies 500 do 600 na dobę. Ale za to wszystkim innym nadrabia. :) ;D :)
Pozdrawiam :)

jusia22 to moze dawaj jej mleczko tylko trzy razy na dobe skoro ci tak ladnie i chetnie jada inne rzeczy!!!!! mleczko tylko rano w poludnie i na noc!!

serki Danio???????? mieso z kurczaka?????????????? :o :o :o :o :o :o
Jusia22 pisze:
WItam :)
Moja córeczka urodziła się 5 listopada 2005 roku.No i juz ma 5 miesięcy.Moge sie przyznać że juz daje jej do jedzenia min.serki Danio,zupkę z mięsem z kurczka ( własnej roboty ) ,biszkopty z herbatka, banan i jabłko oczywiscie zaczynam wszystko w małych ilościach i sprawdzam reakcjie małej :) Wszystko jej smakuje za wyjątkiem tego że nie chce pic za bardzo mleka wypija jakies 500 do 600 na dobę. Ale za to wszystkim innym nadrabia. :) ;D :)
Pozdrawiam :)

Ja właśnie jestem na etapie modyfikowania żywienia synka m.in ze względu na powrót do pracy. I chciałabym się z Wami skonsultowac czy taki rozkład posiłków będzie wystarczający dla 5-miesięczniaka:
ok. 8 cycuś
12 zupka
14.30-15 kaszka
17 deserek np jabłuszko (chociaż o tej porze powinnam być juz w domku wiec moze tez być cycus)
19.30 kolacja cycusx2
22.30 mleczko
i jeszcze raz w nocy, bo chyba tego Marcinek sobie nie odpusci;)
Niestety jak mnie nie będzie nie może dostawać mojego mleczka bo odmawia picia z butelki i aktualnie jestem na etapie poszukiwania innego wyjścia.

no Ania sporo tych karmien Ci wsyzslo........powinno spokojnie wystarczyc zwazywszy ze jeszcze karmisz w nocy...u nas jest tak :
8.00 mleko
12.00 deserek
16.00 zupka
20.00 kaszka
23.00 mleko

shady to ty malo dajesz dzidzi!! znaczy w stosunku do tego co ja i co ile daje hubkowi!! ile ma twoja dzidzia bo teraz jak pisze to nie widze suwaczka!

Mordziulka Alan ma skonczone 5 miesiecy.......a ja wiecej nie dam rady w niego wcisnac...ja pod niego moge zegarki regulowac, sam sobie tak ustawil i juz...poza tym zeby ida to tez apetyt mniejszy ;)

reklama

aha i jeszcze jedno....nie dopisywalam ilosci picia, bo to roznie o roznych porach,,,, przewznie wypija okolo 250 ml soczkow i wody

Do góry