reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dieta Maluszków

reklama
A ja bym próbowała po trochu wprowadzać... dziczyzna nie jest 'pędzona', chuda, ważne żeby mieć pewność, że mięso było dobrze przechowywane. Jakoś nie miałabym oporów... tak samo, jak nie mam oporów, przed podawaniem dziecku kurki 'od cioci', marchewki 'od babci', czy jaj 'od sąsiada'... to są normalne produkty. Grzyby do mnie nie przemawiają :-) ale to inna bajka.

moj teść jest myśliwym i często mam spsobność dziczyznę jeść. Badamy ZAWSZE, czy dzik, sarna, etc. Dziecku jednak jeszcze nie dawałam. Poza tym to moje dziecko jakieś takie niemięsożerne, ciągnie go zaraz na wymioty! nie wiem czy za wcześnie czy moze juz mu tak zostanie:)

czy Wasze maluszki jedzą w nocy - u nas Julka budziła się dwa razy na jedzenie od jakiegoś już czasu, ale od kilku dni to jest nawet 5 razy - za każdym razem zjada 120ml mleka.

Koleżanki z którymi rozmawialam twierdzą, że takie duże dziecko już nie powinno jeść w nocy?? Jak to jest u Was i jeżeli maluszki nie jedzą w nocy to jak to osiągnęłyście??
moj je o 19 mleko z kaszka- 210 ml
potem o 23 i o 3 o 180 ml MM
no i potem kolo 6 znow mleko

dzis mały pokazal ze on tez potrafi wybrzydzac w kuchni mamusiowej, zrobilam mu marchewke z ryzem na obiad, zmiksowalam bo balam sie ze mi sie zakrztusi, wczesniej jadl az milo a dzis..protest, pluł, krztusił sie , nie chcial otworzyc buzki...myslalam ze to przez to ze ryz mu nie wchodzi ze moze moze zle mu to przełykac ...wiec wyjelam z lodówy kubeczek z serkiem z ryzem i pieczonym jablukiem(to nowosc dzis u niego)a on wtrabil az mu sie uszy trzesly tylko mruczał z zachwytu i tu juz mu nie przeszkadzał ryz w całosci i dosc twardy.

my mamy niekapek z LOVI po 6 mies i co ..?do duuupy, bo Kacper przegryzl ten ustnik , wiec nie wiem jak mozna taka tandete robic by dziecko przegryzlo.
Kubek Niekapek Lovi 150ml - Akpolbaby
ja mam taki
LOVI

Tak siedze i mysle o Kostki niejedzeniu. Mala pije mleko, natomiast niczego innego nie chce ruszyc. Poza tym placze od czasu do czasu. Myslalam, ze to z glodu, ale placz jest bardzo glosny, tak jakby cos ja bolalo. Do tego ma strasznie glosne pierdki, a z pierdkami wylazi troche kupala o konsystencji plasteliny i jakims takim dziwnym kolorze. Moze ona cos zezarla z podlogi, nie wiem, jakiegos pajora czy cos. Dalam jej herbatke z kopru, mam nadzieje ze pomoze.

czy Wasze maluszki jedzą w nocy - u nas Julka budziła się dwa razy na jedzenie od jakiegoś już czasu, ale od kilku dni to jest nawet 5 razy - za każdym razem zjada 120ml mleka.

Koleżanki z którymi rozmawialam twierdzą, że takie duże dziecko już nie powinno jeść w nocy?? Jak to jest u Was i jeżeli maluszki nie jedzą w nocy to jak to osiągnęłyście??

Moja Alicja je 2-3 razy, ale my dalej na cycku. Już bym chciała, żeby przesypiała noce, ale ona taki koncert w nocy daje, że uszy więdną
.

Tak siedze i mysle o Kostki niejedzeniu. Mala pije mleko, natomiast niczego innego nie chce ruszyc. Poza tym placze od czasu do czasu. Myslalam, ze to z glodu, ale placz jest bardzo glosny, tak jakby cos ja bolalo. Do tego ma strasznie glosne pierdki, a z pierdkami wylazi troche kupala o konsystencji plasteliny i jakims takim dziwnym kolorze. Moze ona cos zezarla z podlogi, nie wiem, jakiegos pajora czy cos. Dalam jej herbatke z kopru, mam nadzieje ze pomoze.

Zielona a może to gardełko ją boli, bidulka

Zielona może wprowadziłaś coś nowego, żołądek małego dziecka zanim się przyzwyczai może płatać figle! herbatka z kopru nie zaszkodzi! Jak mieliśmy takie sytuacje i pytałam lekarza to polecał bakterie kwasu mlekowego,do kupienia w aptece bez recepty!

Co do nocnego jedzenia. Ja daję Matiemu 150 ml kaszki łyżeczką zaraz po kąpieli, potem już tylko cyc. Przeważnie kolo 3 razy. Ale nie jest to reguła. Karmię jak się wybudza z płaczem.

Bea też jestem ciekawa, myslę, że można dać i obserwować dziecko, jaka będzie reakacja!!! moja siostrzenica dostaje od ukończenia przez 9miesiaca życia i nic jej nie jest!!

nata u nas tylko cyc,ale budzi sie strasznie czesto.Do piatej jest tak w miare a od piatej do osmej rano jest masakra.Mam wrazenie ze budzi sie co pol godziny i za kazdym razem je.Nie wiem ile ale raz pociagnie tylko troszke a raz ciumka i ciumka.

zielona moja Ami tez nie chce jesc nic.Ale kupala zadnego nie ma.Oby nic Kostunii nie bylo.Moze nic nie zjadla.

reklama
Zielona moje obie tracą apetyt jak je mocno gardło boli. Wtedy owszem, płynne wchodzi, ale juz takie do gryzienia i połykania nie bardzo. I jeszcze jak przytkane noski sa tak, ze trudno oddychać, ale wtedy z piciem tez trudniej.

Anielka je tak:
ok. 8.00 - 150-180ml mleka
11 - sinlac/kaszka na wodzie 150 ml
14 - obiadek - 3/4 miseczki
17 - jabłuszko/banan lub inny owocowy deser; czasem sok ze świeżych owoców albo marchewki
19.30 180 ml kaszki z mlekiem
4 lub 6 (w zależności od dnia) 3-4 łyki wody

gosiek a jak Ami - nic się nie poprawiło? a może ta skóra u niej nie ma nic wspólnego z jedzeniem, a z proszkiem do prania albo płynem do mycia podłogi. Zwłaszcza, jeśli w Pl jej się poprawiło... Tak jakoś mi nie daje spokoju ta Twoja malutka.

Ostatnia edycja:
Do góry