reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dieta Maluszków

moja mala glizda mnie martwi. Od 3 dni prawie nie je. Zjada lyzeczke kaszki czy obiadku lub deserku i tyle. Na szczescie pije mleko.
i co, lepiej Kostce? jesli nie gardlo to moze zeby? bo jak dziasla napychniete to bola przy probie gryzienia...

Moja Alicja je 2-3 razy, ale my dalej na cycku. Już bym chciała, żeby przesypiała noce, ale ona taki koncert w nocy daje, że uszy więdną
.
no to witaj klubie. Seb budzi sie roznie. Czasami 2 a czasami 8-9 razy w nocy (tak jak dzis - co godzine)

Girls.Pytanko mam male.
Pediatra powiedziala,zebym zaczela podawac V rozrzedzone krowie mleko 2x na tydzien.Skusilam sie i jej podalam dzis jedna mala porcje,ale jakos mam mieszane uczucia. Co o tym sadzicie?!?
a mleka nie zaczyna sie wprowadzac po 12m? a jak V zareagowala?

ja wczoraj pol dnia w kuchni spedzilam, bo gotowac mi sie zachcialo. I wyszlo z tego: zupa pomodorowa dla Sz i tesciowej, zupa z soczewicy i placki dla mnie i najwazniejsze - 5 sloiczkow pomodorowki z ryzem dla Sebcislawa, 3 sloiczki potrawki wieprzowinki z warzywami i 2 sloiczki samych warzyw. Dumna jestem z siebie jak malo kiedy. A zajelo mi to pol dnia, bo Seb mi "pomagal". przyznam sie tez, ze ta potrawka dla Mlodego taka dobra mi wyszla, ze trache mu podjadlam:-p nie moglam sie powstrzywac:no::zawstydzona/y:

reklama
kwiatek- to moze ja sie pokusze o taki niekapek co ty masz. widze ze on juz uczy picia jak z prawdziwego kubeczka. a moj słuzy juz jako pojemniczek lub miarka. drugi nowy stoi i raczej sie nie doczeka, bo po co jak znow zostanie uszkodzony.

bea- ja wprawdzie nie dawalam mleka samego ale wczoraj jadl deserek sklepowy" ryz na mleku z jabluszkiem" i nie zareagowal jak na razie na to źle.kupki ok. brzuszek nie boli.

Ostatnia edycja:
Bea- ja bym zaczęła od jogurtu, a mleko krowie... jeśli chcesz przejść z MM na krowie, to właśnie tak to się robi (z tak małym dzieckiem) miesza się je z MM, moje pokolenie w większości po 6 miesiącach dostawało mleko krowie i żyjemy :-)

Zielona- jeśli Kostka nadal chora, to jest to możliwe- dzieci chore mają spadek apetytu (nie tylko dzieci zresztą), bo organizm skupia się na walce z chorobą. Jeśli qupsztal nie tegez, to coś jej chyba zaszkodziło, a płacze bo ją boli bębzunek. Oj te dzieciaczki!

ulanka u nas roznie z z ta skora.Raz lepiej raz gorzej.Teraz ma strasznie buzke brzydka.Ja juz nie wiem od czego to.Bedziemy jej robic testy to moze cos wyjdzie.
Plyny do prania zmieniam takze chyba nie to.A plyn do podlogi raczej nie bo ona jeszcze nawet nie pelza wiec nie ma stycznosci z nia.
Najgorsze to drapanie.Skarpetki juz nawet na chwile nie moge sciagnac nawet w kapieli bo jak zlapie to juz nie pusci skory i od razu ranki sobie robi.

czy Wasze maluszki jedzą w nocy - u nas Julka budziła się dwa razy na jedzenie od jakiegoś już czasu, ale od kilku dni to jest nawet 5 razy - za każdym razem zjada 120ml mleka.

Koleżanki z którymi rozmawialam twierdzą, że takie duże dziecko już nie powinno jeść w nocy?? Jak to jest u Was i jeżeli maluszki nie jedzą w nocy to jak to osiągnęłyście??
moja niunia tez sie w nocy budzi na amu, ona pije tak miedzy 19-20 kolo 210ml mleka, o 11 w nocy tak 180ml, i o 3 w nocy znowu 180ml i o 6 rano tak 100ml...
ja nie wiem.. co mam robic zeby tyle nie pila, jak byla mala to mleka nie chciala, a teraz w nocy pije jak nie wiem co...
dziewczyny a co mleko w nocy szkodzi?? nie powinno sie tak duzo mleka dawac??
ja probowalam to na wode zamienic ale jakos sensu nie widzialam... alija jest chuda i malo wazy dlatego podaje jej to mleko zeby nadrobila troche...
katik czemu piszesz ze bys sie bala tyle mleka podawac??

Gosia, ja w Meksyku mieszkam... Tutaj w aptece fajki kupisz, ale bakterie kwasu mlekowego niekoniecznie.

Dzis moj baczek zjadl kilka lyzeczek kaszki. Moze to rzeczywiscie gardelko... No i fakt, ze w ciagu 12 godzin wyrznely jej sie dwa zebulce tez nie pomaga.

NIe widac po niej, czy jest chora, to bardzo zywe dziecko. Gada, biega na czworakach, goraczki nie ma i nawet troche mniej kaszle...

potrzebuje do paszportu jakis dokument od pediatry, wiec poleze z mala, niech ja skontroluje.

gosiek- dopiero mi wpadlo do glowy. a moze twoja mala jest uczulona na jakis skladnik uzywany do ubrań.?// moja kolezanka przechodzila cos takiego ze nie mogla zalozyc jakichs ubran i jeszcze co najsmiesniejsze ze nie mogla nosic jakiegos ubrania o danym kolorze bo wlasnie do tego koloru uzywano czegos na co byla uczulona. robily sie jej czerwone krostki, plamy i strasznie swedzialo. po kilkunastu wizyt u pryw dermatologów doszli wlasnie do tego wniosku.

Ostatnia edycja:
reklama
Alusia jadła dzisiaj rybkę przyrządzoną przez babcie na parzę i uwaga, uwaga, ponieważ jarzynki jeszcze "dochodziły", a ona głoda złapała, dałam jej rybkę zgniecioną widelcem, nie zblendowaną i się nie krztusiła, szamała aż miło. Czy możliwe, że ona tak udaje troszkę z tym krztuszeniem przy grudkach, już sama nie wiem.

Do góry