reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dieta Maluszków

filonka i aniam tez gdzies o tym czytalam o tych kolorach.Podobno farby niektore uczulaja.Ale jak tu sprawdzic?Musialabym wszystkie ciuszki zmienic.
Lekarka mowila mi zeby starac sie ubierac dziecko w rzeczy bawelniane i jakies przyjemne w dotyku ale o kolorach nic nie wspomniala chociaz pewnie cos w tym jest.
Narazie chyba poleglam i nie wiem co dalej robic bo lepiej nie jest.
Tak jak pisalam bedziemy robic testy z krwi.Wiem ze one niedokladne sa ale moze cos jednak wyjdzie.
zielona mowisz o grzybicy?A czemu.Nigdy bym na to nie wpadla.

Teraz w Hiszpanii tez mozna sie obkupic strasznie tanio.Zaczely sie wyprzedaze i w takich sklepach jak Blanco, bershka czy jak to sie pisze,women secret,H&M,zara mozna za grosze fajne ciuchy kupic.Szkoda tylko ze kasy za bardzo nie mamy,bo ta budowa w Pl nas rujnuje i kazdy grosz tam leci.

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiek, te cholerne grzyby obecne sa absolutnie wszedzie. Juz kiedys pisalam o candydzie. Najpopularniejszy jej szczep atakuje narzady plciowe, ale sa tez takie odmiany, ktore atakuja pozostale czesci ciala. No i wyglada to mniej wiecej jak to swinstwo, ktore siedzi na skorze Amelki. Moj znajomy mial zaakowane dlonie i przedramiona. Wygladalo to koszmarnie, poza tym strasznie go swedzialo - do tego stopnia, ze ulge odczuwal tylko po zanuzeniu rak w goracej wodzie. Poszedl do czeskiego homeopaty, ten go przebadal, dal leki, kazal unikac wszystkiego, co jest pozywka dla grzybow. Chlopak juz od kilku lat nie ma sladu po tym syfie.

bea - moja miała 3 dniową fazę niejedzenia słoiczkó z mięsem. Po 3 dniach jej przeszło. Może i V to picie wyłącznie mleka minie..

Kupiłam dzisiaj Lence przysmak ryżowy z Bobo Vity. Myślałam, że to coś ekstra, a to zwykłe wafle ryżowe, tylko malutkie i 3 razy droższe od normalnych.

filonka i aniam tez gdzies o tym czytalam o tych kolorach.Podobno farby niektore uczulaja.Ale jak tu sprawdzic?Musialabym wszystkie ciuszki zmienic.
Lekarka mowila mi zeby starac sie ubierac dziecko w rzeczy bawelniane i jakies przyjemne w dotyku ale o kolorach nic nie wspomniala chociaz pewnie cos w tym jest.
Narazie chyba poleglam i nie wiem co dalej robic bo lepiej nie jest.
Tak jak pisalam bedziemy robic testy z krwi.Wiem ze one niedokladne sa ale moze cos jednak wyjdzie.
zielona mowisz o grzybicy?A czemu.Nigdy bym na to nie wpadla.

Teraz w Hiszpanii tez mozna sie obkupic strasznie tanio.Zaczely sie wyprzedaze i w takich sklepach jak Blanco, bershka czy jak to sie pisze,women secret,H&M,zara mozna za grosze fajne ciuchy kupic.Szkoda tylko ze kasy za bardzo nie mamy,bo ta budowa w Pl nas rujnuje i kazdy grosz tam leci.

ja się qw tym roku w bersha obkupiłam a w zarze i Hm to kupiłam sporo dla dzieci .

Kupiłam dzisiaj Lence przysmak ryżowy z Bobo Vity. Myślałam, że to coś ekstra, a to zwykłe wafle ryżowe, tylko malutkie i 3 razy droższe od normalnych.
he he, to mam nadz ze Lence smakowalo za taka cene:-p

a Seb dzis posmakowal lososia ze sloiczka (NOWOŚĆ BoboVita obiadek Cukinia z łososiem i ziemniaczkami | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo! tak sie zajadal ze wtrabil caly sloiczek (maly) i rozplakal sie jak sie skonczylo. a ja glupia tylko 1 kupilam, bo nie weidzialam czy mu posmakuje. jutro musze zaopatrzyc sie w wiecej:) A tak na marginasie, to ja tez tego sprobowalam i powiem Wam ze jakby nie bylo takie drogie, to sama bym sie tym zywila;-) bo przepyszne jest.

aga moja Laurka tez uwielbia to danie. Wogole ja nie moge narzekac bo Mala uwielbia wszelkiego rodzaju zupki i obiadki, co jej dam to zje i to w zasadzie w kazdej ilosci. Jak daje mniejszy sloiczek to musi byc jeszcze cos "na dokladke" ale zazwyczaj je duzy sliczek a ostatnio jej hitem jest: DODOMKU internetowy sklep spożywczy. Zakupy spożywcze przez internet, z dostawą do domu, biura, firmy. i powiem Wam ze mnie bardzo smakuja wszystkie te jedzonka dla dzieci, i owoce i obiadki i ja moglabym tez to jesc i zauwazylam ze wcale nie potrzba soli, pieprzu, cukru itp zeby smacznie jesc wrecz przeciwnie nie wiedzialam nawet ze warzywa sa smaczniejsze bez tego

Dania z hippa faktycznie sa dobre. Mielismy rissotto jakies i mi bardzo smakowala. Mojej corce jednak troche mniej, bo one solone sa i nie chciala w ogole tego przelknac.

Ja dzisiaj ugotowalam malej pomidorowa z ryzem. Na poczatku podeszla niechetnie, zjadla tylko kilka lyzeczek. Nie dalam jednak za wygrana i po basenie bylo drugie posiedzenie. Zjadla bardzo ladnie i taka porcje co ostatnio przez dwa dni zdarzalo jej sie zjadac. Mamusia szczesliwa, dziecko szczesliwe :-D

Gadałam kiedyż z babką w sklepie bo zobaczyłam jedwabną pościel dla niemowlakow za 350 zeta ( same poszewki i prześcieradło ) i pytam babki czy ktoś to kupuje , baba mówi ze tak z wawy przyjeżdżają do niej czasem ( sklep pod wawą ) bo są dzieci z takimi alergiami na ubranka , pościel itp że tylko jedwab się nadaje . Bodziak kosztował 50 zeta sztuka , już nie pytałam ile dalsze czesci ubrania . przerabane , wszystko oczywiście w naturalnych kolorach nic barwionego

tak wracając do uczuleń na kolory, to moja L też to miała...jak mi chorowała na zapalenia płuc (a podłoże było alergiczne - roztocza), to wtedy właśnie zdecydowałam się również na kupno pościeli z jedwabiu...i kupowałam w Wawie właśnie - , bardzo fajna sprawa - pościel droga, ale warto...i wtedy też o tych kolorach się dowiedziałam, więc poszwy na pościel i ubrania szły w jak najbardziej naturalnych kolorach lub jasnych...

Ostatnia edycja:
reklama
a ja dzis robiłam dla nas zupe szczwiowa z jajkiem i małemu tez zapdałam delikatnie oczywiscie bez zabielania tylko dodalam kleiku by zagescic, wcinal swietnie. wiem tylko ze za czesto nie mozna bo szczaw wyplukuje wapn.
pierwsza zupka bez odzielnego gotowania.

Do góry