• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta Maluszków

aniam a jakie dajesz malej biszkopty i jak jej je podajesz. Bo ja boje sie ze sie zakrztusi a dzis chcialam takie nasaczone woda jej dac zeby miekkie byly i ja na wymioty ciagnelo

reklama
No to moja Pola je za dwoch... a wagowo pewnie ledwie 9 kg przekroczylysmy...

8.00 butla 180 ml MM
10.30 kaszka 150ml gestej
13 obiad objetosciowo duzy sloik
15-15.30 owoc, badz dwa, lub jogurt , lub kisiel budyn czy co tam wypada
18 duza kromka chlebka z szynka, je srodek, skorki pies ;-)
19.30 butla 220 ml MM

do tego biszkopty, lub chrupki... dzis po kromce chleba patrzyla jak jem galaretke, i wdrapywala mi sie na kolana... zjadla jeszcze 3/4 mojego kubka... a potem standardowo po kapieli butle

To ja muszę chyba częściej Lence jedzenie podawać, bo ona je chętnie, ale więcej niż 3/4 słoika to jeszcze nie zjadła na raz. Niech je częściej a mniej. Jak mamusia;-)

kingusnia - daje petitko czy jakoś tak ( pomarańczowa paczka ) i jest info że maja akcept CZD . zreszta nie ważne co mają ale są mięciutkie i Ola mimo braku zebów sobie z nimi radzi

Antonio to mało je w porównaniu z niektórymi bablami- (jeśli chodzi o pokarmy stałe, bo mleka pije sporo i gdyby mógł piłby tylko mm w ilościach nieograniczonych) , nad czym ubolewam, bo jak juz kiedys pisalam nakarmienie go czymkolwiek poza mlekiem to ciezka robota.
6-7 - 150-180 ml mleka mm
9- sometimes troszke chlebka z masełkiem i jajeczkiem, lub troszke owocków albo jogurcik ale są to ilości minimalne np 3 łyzeczki owoców
10- 120-150 mm
13-obiadek - pół słoiczka w porywach do 3/4 zalezy co je - czasami skubnie cos z naszego talerza
15-mleko 120
17- troszke owoców lub jogurciku
19- 180-220 mm
jak sie w nocy obudzi to wypija raz 150 ml mleka
w ciagu dnia przetraci kilka chrupek i ok 200 ml herbatki- takiej słabiutkiej, soki są u nas na NIE

Łooo matko Kamisia, muszę ci chyba dać Maję na przeszkolenie,żeby się od Antolka nauczyła jak się mleczko pije. On wypija 800ml mm?? Maja w kaszkach max 350 dziennie....

Łooo matko Kamisia, muszę ci chyba dać Maję na przeszkolenie,żeby się od Antolka nauczyła jak się mleczko pije. On wypija 800ml mm?? Maja w kaszkach max 350 dziennie....

noo- mleka to on wypija na potege- wolałabym żeby jadł obiadki i deserki . No i bez mleka to on mi nie zaśnie więc w dzień mlesio musi byc ....
z torbami pójde- bo duza puszka bebilonu starcza nam na 4 w porywach 4,5 dnia :/

noo- mleka to on wypija na potege- wolałabym żeby jadł obiadki i deserki . No i bez mleka to on mi nie zaśnie więc w dzień mlesio musi byc ....
z torbami pójde- bo duza puszka bebilonu starcza nam na 4 w porywach 4,5 dnia :/

łącze się w bólu...U Nas tez mleko to hicior a reszta jak chorągiewka zawieje:-(. Przed snem B pije 270MM.

reklama

z szymkiem tak miałam 300-400 zł miesięcznie to było mleko bebilon własnie , w zalezności czy jakies promo na mleko było , na szczescie po roczku sie zmieniło bo mleko potem pił tylko rano ok 300ml , dwa miechy później już był rzut butlą jak chciałam mu dać mleko . odstawił się sam od mleka i od butelek też

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry