reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dieta Maluszków

zielona wprawdzie nie mnie pytałaś o zupę grzybową ale napisze ci jak ja robie
obieram pieczarki ze skórki kroje w cienki plastry zalewam wodą i gotuję z kilkoma ziemniakami aż będzie to miękkie. Przyprawiam vegetą, maggi i na koniec jak już wyłącze to zabielam śmietaną 18%. Wszystko.
Daję M. tylko wywar i ziemniaki.

reklama
Nata, mozesz napisac jak przygotowalas ta zupe grzybowa, ktora Julce dalas? Mysle o ugotowaniu pieczarkowej, a jedyna jaka umiem to zupa-krem z pieczarek... No i chyba takiego cudu malej nie powinnam jeszcze dawac...

Zielona ja robię tak - grzyby leśne - na nieduży garnek dwie garści wrzucam zalewam wodą - gotuję aż się zszumują - zbieram to co tam wypłyneło, zmniejszam gaz i gotuje dalej - dla julki odlałam wywar z tych grzybów dolałam wody i wrzuciłam warzywa wedle uznania - u mnie marchew, pietruszka seler, - gotuję i już

Nie dawałam ziemniaków ale za to zrobiam lane kluski

u nas wczesniej juz byla zupa z pieczarek, wszystko oki.
wczoraj robiłam zupke ze swoich buraczkow , marchewki, pietruszka, ziemniaczek, i miesko. -wszamał ale za 30 min wchłonol i naszego soczystego kurczaka.

wczesniej mowilam ze lubi arbuza...hm miał po nim wysypke na 3 dzien. albo na niego uczulony lub kolejna porcja z innej serii była jakas napchana chemią? hmm

aaa zapomnialam

ostatnio robiłam spagetti, no i mały dostał i swoja porcje, zasial przy stoliczku i wcina paluchami...ale jak:)))) wciagał go całego a jak sie mu przytykało to spowrotem ciagnal na zewnatrz HEhehehe. JAK to zobaczyłam , ze nie gryzie tylko ciagnie taki długasny to od razu pokroilam, balam sie ze mu tak zaszkodzi w tym małym brzuszku.moj mały dziwolog

reklama
Wredzia mi podzera placuszki otrebowe. Mieszam otreby z jogurtem, slodzikiem, jajkiem odrobina proszku do pieczenia i cynamonem oraz aromatem waniliowym. Takie wylewam na patelnie teflonowa i smaze. Musze mlodej chyba podobne zrobic ale z cukrem albo fruktoza zamiast slodzika, bo to swinstwo straszne...

Do góry