reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

jest godz 15:20 a moje dziecko zjadło od rana : kilka kęsów tosta, pół jogurtu,3 herbatniki, ciupkę suchej kajzerki, i pół miski zupy :-( drugim daniem pluła, co nie dam to pluje.teraz poszła spac głodna , mam nadzieję, że jak wstanie to zje obiad bo inaczej osiwieje :-(

znacie może jakieś syropki na apetyt dla takich maluszków ?

reklama
Love ja bym syropkow zadnych nie podawala. Zasiegnij opinii lekarza jezeli Cie to martwi. najwazniejsze, ze je.
A moze woli sama? Daj jej cos do ręki i wtedy zobacz czy zjada wiecej.

Nabiał Adasiowi podaje 3 razy dziennie. 2 razy mleczko i w ciagu dnia jakis jogurt, twarozek itp

sama jak je to memła memła i wypluwa
tak na prawdę to zjada porządnie jeden posiłek : zupę , reszta to skubanie po troszeczku.
nie wiem może moja w tym wina, może powinnam w jakiś inny cudowny sposób do niej podchodzic z tym jedzeniem , myślałam , że źle gotuje i dlatego ale u babc, ciotek itp jest to samo .
dopiero jak ją przeglodzę to zje porządnie , ale przecież nie będę jej codziennie głodzic:-(

U nas Lenka też marudziła z jedzeniem, czasami 3 obiady wymyślałam, a każdego zjadła po 2-3łyżeczki lub wcale.
Zdecydowałam się kupić i podawać jej FLAVON, odrzuciłam zupełnie soczki i się jedzenie bardzo poprawiło!
Teraz mała je taką porcję jak ja. Nie pytajcie, gdzie ona to mieści, bo nie wiem.
Mam nadzieję, że jej w przyszłości w cycki nie pójdzie:-D

elviea jak jej to podajesz? muszę najpierw przed podaniem uzgodnic to z lekarzem? gdzie w ogóle można go kupic? pierwsze słyszę o tym

Love- ja mam 2 dzieci i każde inne, Bartek je dużo i zawsze :p zaś Kuba... z nim to różnie jest, raz ma focha i 'skubie', raz nieco lepiej, ale generalnie tylko cyckowe mleko jadł w hurcie i właśnie zupy, zupy szły zawsze, a są wartościowe, więc się tak bardzo nie przejmuj :-) niektóre dzieci tak mają. Z tego co pamiętam lekarz Ci powiedział, że jest OK, zawsze możesz podejść jeszcze raz, ale skoro mówisz, że jak ją w Twojej opinii przegłodzisz to zje porządnie, to mi się wydaje, że jest dobrze :-)

Czy ja dzisiaj pisałam, że ten potwór nie lubi mleka? Odwołuję!!! przed wczasami mnie opluł z góry na dół, a dzisiaj pochłonnął szklankę z uśmiechem na ustach :confused:, popchnął chlebem i jajem ze szczypiorem, chciał mi podprowadzić śledzia :baffled: i padł... ja z nim zwarjuję... ciekawe czy ta miłość do mleka czasowa, czy przeprosił się na dłużej? Hm...

elviea jak jej to podajesz? muszę najpierw przed podaniem uzgodnic to z lekarzem? gdzie w ogóle można go kupic? pierwsze słyszę o tym
To taki dżem, podaję jej łyżeczkę dziennie ale z chęcią zjadłaby pewnie cały słoik na raz, bo tak jej smakuje. Kupuję to od koleżanki, ona się tym biznesem zajmuje, więc mam sporo taniej i mogę kupić jeden słoiczek, bo normalnie to bezpośrednio z firmy można kupić ale trzeba od razu 4szt. a wtedy to spory koszt 535zł/4słoiki. Jeden mi starcza na miesiąc. Jakbyś chciała to pisz na priv to Ci od niej kupię i wyślę.

Tu masz więcej info:
Flawonoidy FLAVON KIDS - 100% ORYGINALNY!! (1784779004) - Aukcje internetowe Allegro

love, moim skromnym zdaniem nie ma sensu wprowadzac jakiegos poprawiacza apetytu. nie kazde dziecko i nie kazdy dorosly ma jednakowy apatyt. najwyrazniej Tobie trafilo sie dziecko jedzace malo i tyle. jesli wogole je i przybiera na wadza i nie zaczela nie jesc jakos nagle tylko "zawsze tak miala" to ja bym sie tym za bardzo nie przejmowala. moze najpierw zrob badania typu morfo itd i spr czy wyniki sa ok, bo jesli tak, to tym bardziej nie ma co panikowac i czyms dzieciaczka szprycowac.

Sebi ostatnio nie toleruje bycia karmionym, natomiast sam chetnie je. dobrze, jesli mamy do czynienia z 2gim daniem, bo sobie ziemniaki, ryz czy co tam ma do lapki wezmie. gorzej jesli jest to zupa bo nie za bardzo da mu sie zlapac:p aha, no i najwiekszy apatyt ma, jak ktos je. bo od kogos z talerza jest duuuzo smaczniejsze niz od siebie:p

reklama
Love- ja mam 2 dzieci i każde inne, Bartek je dużo i zawsze :p zaś Kuba... z nim to różnie jest, raz ma focha i 'skubie', raz nieco lepiej, ale generalnie tylko cyckowe mleko jadł w hurcie i właśnie zupy, zupy szły zawsze, a są wartościowe, więc się tak bardzo nie przejmuj :-) niektóre dzieci tak mają. Z tego co pamiętam lekarz Ci powiedział, że jest OK, zawsze możesz podejść jeszcze raz, ale skoro mówisz, że jak ją w Twojej opinii przegłodzisz to zje porządnie, to mi się wydaje, że jest dobrze :-)
to idealnie jak z moja Polka.... drugie jest bleee, ale zupy- kazda...

Do góry