reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

Panikuję , gówniara jeszcze jestem i nie znam się na życiu, chciałabym tylko jak każda mama aby moje dziecko jadło,było zdrowe, szczęśliwe i przybierało na wadze.badania robilismy wyszlo wszystko dobrze.z wagą jest kłopot nawet nie mam siły juz o tym mówic:-( jest na 3 centylu wagowym i miedzy 10 a 25 wzrostu

reklama
Love- no to skoro wyniki sa OK to dobrze jest :-D nie ma się co martwić na zapas, poza tym jest upał i generalnie jeść się nie chce, ważne żeby dzieci piły, bo w upał płyny najważniejsze :-)

he he, dzis juz chyba narzekac nie mozesz:)

od wczoraj jest pięknie...

Młody dzisiaj bez grymaszenia zjadł śniadanko.
O 6 wypił 180 ml mleka, a o 8 zjadł dwie paróweczki cielęce i pół pomidorka, później jogurt truskawkowy i dwa małe tarte jabłuszka....i popiłsokiem jabłko-śliwka. Ostatnio kupuje Antolkowi soki CYMESA jak nie pił soków tak nie pił ale te uwielbia- podobnie jak ja. A jako że on mało owoców zjada mam nadzieje że te soczki po części dostarczą mu niezbędnych witamin, bo podobno są naturalne z tego co wyczytałam.

Moja też mimo upału je pięknie (nie zapeszając).
Wstała przed 8.00 to wypiła 220 gęstej kaszki mleczno-ryżowej.
Później zjadła miseczkę malin i 2 chrupki kukurydziane.
Na śniadanie z nami wciągnęła pół dużego omleta z sosem malinowym:-)
Teraz zasnąć nie może - idę jej wody dać;-)

a Sebi dzies wogole prawie nie jadl:( to chyba przez te pogode. w nocy wypil 250 mleka (ostatnia porcje ok 4 dopil) na sniadanie ok 8 2 lyzeczki platkow sniadaniowych, potem na spacerze kawaleczek bulki maslanej, na obiad - wyciagna tylko kilka kawalkow ziemniaka z zupy i potem 1 wafla ryzowego. do tego 2 kubki wody. ale w sumie to mnie tez nie chce sie jesc w taki skwar wiec wcale mu sie nie dziwie.

Dzisiaj na sniadanie wymyslilam racuchy z jablkami. Najpierw musialam je ekspresem robic, bo Natka robila raban pod tytulem "mniam mniam!". Ale jak juz zrobilam to 4 takie spore placki wciagnela, a teraz zagryza jablkiem :-) Chcialam jej dac do tego mleka takiego normalnego, ale po jednym lyku mleko juz bylo be.

reklama
A wlasnie, mam pytanko: czy ktoras daje juz tylko krowie mleko,bo B.z mlekiem sie odblokowal ale tylko z krowim o MM w ogole nie ma mowy,wiec je/ pije tylko takie normalne mleko.

Do góry