reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

Love, pisalas chyba, ze mala miala byc odrobaczana. I co, byla? Niby Polska to kraj rozwiniety, ale pasozyty sa wszedzie. Tutaj odrobacza sie dzieci po drugim roku zycia raz na rok, a dorosli powinni odrobaczac sie co pol roku... Musze isc po tabletki dla chlopa i dla mnie, ale to po Cancun...

A dzis zrobilam pierwszy omlet w zyciu. Taki prosty z pomidorem, szynka i serem oraz pieprzem i oregano. Mala taaaaaaaaak szeroko otwierala pyszczysko. Zjadla tylko polowe, bo z 2 jajek byl i zadowolona zasnela :-D Dokonczylam omlecika - przepyszny byl Chyba mamy hicior w menu mlodej.

reklama
Sebi dzis dorwal sloik ogorkow konserwowych mojej mamy i spalaszolaw kilka. cudnie wygladal jak wyciagal sobie sam ogorki raczka ze sloika:) co do jedzenia, to u naj jajecznica moglaby byc codziennie na kazde danie i pewnie by sie nie przejadla. do tego jak bylby serek homogenizowany na deser to dzies bylby przeszczesliwy.

Aniez, u nas z MM bylo odwrotnie, czyli Sebi do mniej wiecej 12-13m nie chcial nawet spojrzec na MM a potem tak mu zasmakowalo ze teraz pije i pije i nigdy nie ma dosc:) dzieci to jednak dziwne sa:p

dziewczyny, a jakie platki dzieciaczkom dajecie? owsianke znaczy, czy cos innego?

Ja daje płatki owsiane, bo innych sama nie jadam ;-)

Problem mleka się rozwiązał, w żłobku lecą na krowim, więc MM i tam by nie przeszło ;-) a niech je co chce... ja Wam chyba nie będę pisała, co on dzisiaj zjadł, ale dużo tego było ;-)

Jutro dygam z nim do pediatry, po zaświadczenie do żłobka, to go od razu zważę, aż sama jestem ciekawa... na robaki dobre są kiszonki ;-) ale thx Zielona, przypomniałaś mi, że zwierzęta powinny byc odrobaczone, co uszło mojej uwadze :-) no cos na pchły trzeba kupić, bo pies z wywczasu wraca, więc będzie 'drapanko'... a jak się ucieszy, jak ja wykąpie od razu na wstępie :-D wiem, wiem... nie ten wątek ;-)

Antek do mm pałał miłością nieograniczona jeszcze do niedawna- w zwiazku z tym ze mógł pić mleko cały dzień i całą noc, ograniczyłąm mu je do mozliwego minimum- butla na noc , w nocy albo rano ....teraz na noc już nie chce - wypije 100 ml i koniec.

No i musze pochwalić smoka - bo wczoraj wciagnął calusieńka pomarańczkę a na kolację sporo twarożku ze szczypiorkiem i ogórkiem :)

dziś zrobiłam młodej zupę szpinakową wg przepisu Katik i śmiem twierdzić, że to jej nowa ulubiona zupa:-D

pozwolę sobię wkleic "przepis" Katik

Co do zupki, to ja pewnie robie troszke inaczej, bo ja gotuje w szybkowarach.
Ale robie tak: wrzucam kawalek mieska do wody jak na rosolek oraz przyprawy (ja stosuje ekologiczna wegete), i zamykam szybkowar na jakies 3-4 minuty. Potem dorzucam mrozony szpinak, i znow ze 3-4 minuty. Nastepnie otwieram, i wyciagam miesko, a szpinak miksuje blenderem, no i dorzucam ziemniaczki w kostke i marchewke, i znow zamykam na 2-3 minuty. Miesko kroje tylko dla mlodej w kostke, bo dla mnie szpinakowa z miesem jest nie do przyjecia.
Po 10 minutach zupka gotowa, zabielam smietanka i włala (jak to juz w modzie tu mamy).

tyle, że ja robiłam w zwykłym garnku , troszkę zmodyfikowałam

reklama
Do góry