reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

reklama
No ja właśnie chyba zaczne od przyszłego tygodnia coś wprowadzac, bo będe miec jeszcze większego niejadka niz myśle. Ale chyba na początek spróbuje kaszke np. z malinami, zastanawiałam się nad tą z truskawkami ale tam jest napisane 6+ pewnie ze wzgledu na to ze truskawki to alergeny ale ja jak jeszzcze karmilam Antosie to jadlam truskawki piłam kompot truskawkowy i nic jej nie było. W domu stoją już co prawda dwa słoiczki na 4 miesiące, jabuszko, i zupka jarzynowa...

Wydaje mi sie, ze nie po to jest ten podzial na 4+, 6+, 9+ zeby potem trzymiesieczniakowi dawac cos nieodpowiedniego do wieku... to oczywiscie moje zdanie, ale Iza, przeciez jest mnostwo rodzajow kaszki wlasnie dla 4+ i nie trzeba tak kombinowac na sile ;-) Zreszta chyba najlepiej zaczac od kaszki naturalnej, a dopiero pozniej wprowadzac smakowe... Aha z BoboVity jest kaszka z truskawkami 4+, a sa tez firmy, ktore maja na 6+.

A to o naturalnej na wode nie wiedziałam musze poszukac i zakupic, a potem truskawka albo malina, po bananie moja gwiazda i po moreli miala odczyn jak ja karmilam piersia i zjadlam sobie, a tych niestety najwięcej 4+

A to o naturalnej na wode nie wiedziałam musze poszukac i zakupic, a potem truskawka albo malina, po bananie moja gwiazda i po moreli miala odczyn jak ja karmilam piersia i zjadlam sobie, a tych niestety najwięcej 4+

Ja u Mani od takiej zaczynałam, a potem to już tylko sporadycznie na nią w sklepie trafiałam. Nie wiem, czy dlatego, że odrobinę tańsza była od smakowych czy po prostu nie trafiała do magazynu... A swoją drogą to przez 2 lata kaszki o 2 zł zdrożały w moim osiedlowym tesco.

ja to kaszki pewnie podam koło 8 miecha dopiero tak samo jak u Szymka , a tak same warzywa , owoce i mleko .
narazie zewkam nie śpieszy mi sie wygodnie mi tak samo mleko jak je . wystarczy ze Szymka trzena karmić albo pilnowac bo inaczej kuchnia cała w jedzeniu he he .

mamy starszaków kiedy wasze dzieciaki jadły już samodzielnie bez wielkiego bałaganu i zabawy jedzeniem ?

ja to kaszki pewnie podam koło 8 miecha dopiero tak samo jak u Szymka , a tak same warzywa , owoce i mleko .
narazie zewkam nie śpieszy mi sie wygodnie mi tak samo mleko jak je . wystarczy ze Szymka trzena karmić albo pilnowac bo inaczej kuchnia cała w jedzeniu he he .

mamy starszaków kiedy wasze dzieciaki jadły już samodzielnie bez wielkiego bałaganu i zabawy jedzeniem ?
1,5 roku

reklama
Aniam moja jadła sama jak miała niewiele ponad rok, bo nam jeść nie dawała - zawsze chciała wtedy, kiedy my jedliśmy, nawet jak dopiero skończyłam ją karmić jej jedzeniem. Brudzi dotąd, zwłaszcza zupy się wylewają, ale ona z tych, co kocha jeść, więc zaraz zbiera co rozrzuci :-D i nigdy się jedzeniem nie bawiła...

Do góry