• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta Maluszków

Postarałam się :-)

Nie wszystkie ryby są zdrowe - dioksyny, Dziecko, karp, Kobieta, okoń nilowy - Żywienie - poradnikzdrowie.pl

Z tego mi wyszło, że pangi i maślanej nie jemy, jesli łosoś to najlepiej dziki (hehehe) w ostateczności norweski, bałtycki nie za bardzo, sledziom i tuńczykowi białemu mówimy tak, a z puszki nie jemy :-( (szkoda, bo dobre... ale ja i tak czasem będę jeść), sardynki z puszki- są OK, nie wiem co z halibutem, ale ja lubię i jeść będę, wiem, że sola najmniej uczula, dorsz jest OK, ale grozi mu wymarcie, a ze słodkowodnych pstrąg najzdrowszy. Ja jestem w ogóle rybożerna ;-)

Pangi się boję, jak wszystkich chińskich wynalazków :-(

O wędzonych:

Ryby wędzone są na ogół tłuste i ciężko strawne. Jak wszystkie wędzonki, zawierają sporo sodu oraz składniki dymu wędzarniczego, które w dużych ilościach są szkodliwe dla zdrowia. Ryby z supermarketu raczej nie są wędzone tradycyjną metodą i w związku z tym mogą zawierać środki chemiczne. Dlatego wędzonki należy jeść z umiarem. Szczególną ostrożność muszą zachować osoby z nadciśnieniem tętniczym i chorobą wrzodową. Dzieci mogą jeść wędzone ryby najwyżej raz na 2 tygodnie.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/taaka-ryba_37204.html

Ostatnia edycja:
reklama
No, a ja oficjalnie moge się pochwalic, że moje Borysiatko od trzech dni je grudki:-), załapalo chlopisko:-)
Coraz bardziej cywilizowane Ci sie to dziecko robi ;-) Super!

Aniez, noooo pieknie i na temat.

Salamandra, moja Polina zarzuca systematycznie truskawki. Nawet dzis blendowalam z banankiem, i wrabala cala miseczke.
Tylko my niekompotowe, a swieze szamiemy.
Swoja droga, dzis o malo mnie nie trafilo, bo skubane truskawy pachnialy i wolaly: zjedz mnie, zjedz mnie...

Natalka uwielbia kompociki domowej roboty z suszonych jabłuszek nie słodzimy go tylko dodajemy kilka rodzynek i jest pyyyyycha sama mogę go pić i pić jest świetny

kwoatek - ja dawałam mięcha z grila ale zawsze obskrobywałam to co przypieczone i dawałam sam środek , lepiej też robić takie mięso na tych tackach aluminiowych .

Aniez - my też dużo ryb jemy , najczesciej pstrąga , łososia ew filety z mintaja

Ostatnia edycja:
reklama
U nas z jedzeniem kompletna porazka.Mojego nie chce jesc.Sloiczek tylko pare lyzek i tyle.Zadnych owocow sie nie chwyci.Domowych ani sloiczkow.Tutaj nie ma takich samych smakow jak w Pl wiec mama mi przyslala pare takich z owocami lesnymi bo tu nie ma i malej posmakowalo.Zjadla pierwszy raz caly sloiczek.Probowalam na zmiane ten z Pl i ten stad i jak byl stad to nie chciala go jesc i plula.Mama pewnie bedzie musiala czesto paczki robic ze sloiczkami.

elvie dobrze ze nic malej nie bylo.Usmialam sie ze na tym watku napisalas.No w koncu to posilek.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry