• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta Maluszków

aniam u nas to samo.Mala placze jak tylko znikne jej z oczu.Jak ja jestem to tez do nikogo innego nie pojdzie.No jak mnie nie widzi to posiedzi z kims,ale jak tylko zobaczy mame tak jest placz i raczki wyciagniete od razu zeby ja zabrac.

Aha zapomnialam sie pochwalic.Mala wczoraj wypila z butli 80 ml mleka bebilon pepti.Moze to dobry poczatek picia z butelki???Oby bo chce ja odstawic calkiem od piersi.

reklama
aniam u nas to samo.Mala placze jak tylko znikne jej z oczu.Jak ja jestem to tez do nikogo innego nie pojdzie.No jak mnie nie widzi to posiedzi z kims,ale jak tylko zobaczy mame tak jest placz i raczki wyciagniete od razu zeby ja zabrac.

Aha zapomnialam sie pochwalic.Mala wczoraj wypila z butli 80 ml mleka bebilon pepti.Moze to dobry poczatek picia z butelki???Oby bo chce ja odstawic calkiem od piersi.

A mówiłam, że bebilon pepti smakuje nie najgorzej, jak na MM! ;-) Super, Ami, oby tak dalej!

anna - z tym mami cyckiem i samodzielnościa chodziło mi o troszkę co innego ( źle napisałam ) bardziej chodziło mi o to nie uzaleznienie od mamy w tej chwili , bo teraz musi być cyc wiec to ja go musze dać . A tak np ,mąż by podał tą butle , czy babcia czy ktokolwiek inny . Ale moja Ola jest taka jakaś strasznie mamusiowa , kazdy jest fajny ale najlepiej u mamy .. a mnie to wkurza :(

Alicja też jest mamusiowa:-) Tzn. ona prawie z każdym zostanie, nie ma płaczu. W przeciwieństwie do Twojej Olci mm wchodzi, ale wiem, że mama najlepsza na świecie jest:-) Igor taki nie był:-(, chociaż może jako matka troszkę sobie na to zapracowałam:zawstydzona/y: Był okres, że bardzo dużo pracowałam, chcąc jakby zrekompensować pracodawcy swoją wcześniejszą nieobecność (głupia byłam), no i też wiedziałam, że albo sobie coś wtedy wypracuje, albo zostanę już zawsze tam gdzie jestem.
No i dla syna najlepsza na świecie była i jest babc:-(ia. Mama najlepsza tylko jak choruje.
I teraz z Alicją chyba wszystko nadrabiam. Nadal pracuję i szybko musiałam wrócić do pracy, ale nie siedzę dłużej i nic do domu nie przynoszę.

Zamiast diety wątek psychologiczny się zrobił.;-) Ale z cyckowaniem to troszkę tak jest...

Wczoraj zapodałam Alicji słoiczek potrawka z indyka z dyni z groszkiem i aż ją trzepało i pierwszy raz tak pluła daleko. W związku z czym wczoraj pierwszy raz jagnięcinę miała zaserwowaną, bo tylko to mi zostało.
A dzisiaj właśnie ogórkową jej robie, zobaczymy.

Szymek miał taka faze że najlepsza była babcia ale już przeszło , choć jest z babcią bardzo związany . ale ja się z tego cieszę , bo w sumie te dobre wspomnienia z dzieciństwa to mi się wiążą z babcią . Więc niech ma :)

Polinka dzis zarzucila budyn czekoladowy. Taki o:
Heinz-Chocolate-Pudding-128g.jpg

co prawda w skladzie cukier, no ale ze to moje dziecko wlasciwie zadnych innych cukrow nie przyjmuje, bo wybitnie i sama wode pije, i jogurty tylko naturalne, to jej pozwolilam dzis na ten pudding. Samkowalo tak, ze po jednej puszce zaczela plakac, i dopiero 3/4 z drugiej zaspokoilo jej zachcianke.

I teraz powiedzcie mi, czy nasze maluchy moga juz takie prawdziwe budynie, takie z torebek do robienia na mleku?

Katiczku, ja myslę że bez przesady z tym cukrem- jak nie za duzo to nie zwracaj uwagi...Myśle że w tym nie-cukrowaniu to chodzi o to zeby dzieci zamiast obiadu nie zazeraly sie w przyszlosci czekolada, ale jak zje troche cukru w budyniu czy jakims deserku to ani zeby jej nie wypadna ani kluską sie Polusia nie zrobi :D

Chciałąbym Julci dac budyniu...cholerna alergia- wrocilismy prawie do 100%nutramigenu w mleku bo krasty znowu byly i nic nie pomagalo :(((( kicha! przeciez budyniu na tych zimniaczanych pomyjach jej nie zrobie :(

reklama
Katik myślę,że spokojnie możesz spróbować. Ja też chcę jej budyń jutro zrobić. Tylko właśnie mam do was pytanie:
Jeśli chciałabym go zrobić na mleku krowim to jakie kupić? A może skoro na wsi mieszkam i mam dostęp do wiejskich jajek, twarogu, to i mogę prosto od krowy zamawiać dla Mai?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry