reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Surv zazdroszczę takiej umiejętności i hobby:tak:bo ja kuchni to leń jestem:zawstydzona/y::baffled::confused:
Ja bym stawiała tez na pomidory:tak:tak jak Sylcia napisała koncetrat mniej uczula- takie info przekazał nam pani alergolog:tak:

reklama
dziewczynki doradzcie mi co mam robić???:baffled:
otóż jak Wam wcześniej pisalam Tosia od paru dni nie je cyca, no i w związku z tym muszę wprowadzic sztuczne mleko, ale ona ni cholery:no: dzisiaj rano widać , że chciała pić więc dałam jej troszeczkę soczku i za sekundę podstępnie dałam butelkę z mlekiem (bebilonu, bo lubi z tego kaszki)- chlusnęłam dwa łyki- poczuła, ze to nie sok i w ryk:no: a co ciekawe, to ona kaszki mleczne bardzo lubi ale tylko łyżeczką, bo jak kiedyś dałam jej w butelce, to nie chciała (raz tylko, ale się chyba pomylila albo kac ją męczył, bo chlipnęła w 2min:-p) Macie jakieś wyprobowane sposoby na przekabacenie w tej kwestii bąbelasia??

Tosika, ale sztuczne mleko nie musi być w postaci butelkowej - lubi kaszki, niech je kaszki:tak: Florka w ten sposób pochłania prawie pół litra Bebilonu dziennie:-p

Tosika - właśnie, zrób tak jak Surv pisze!
moja samego mleka też już nie pije, 2 razy dziennie z kaszką, na śniadanie i na kolacje i tyle. I czasem na deser mleko z kleikiem kukurydzinym i jakimś owockiem i wsio:-) i też z 500 ml wyjdzie mleka.

acha to dobrze, bo już myśłama że za mało tego mleka je....a w sumie wychodzi że mała zjada ok 250ml kaszki dziennie i do tego 100ml jogurtu, czy to jest odpowiednia ilość posiłków mlecznych?? bo do 500 to nam jeszcze hen hen;-)

Tosika - wiem, że to brzmi brutalnie, ale my trochę przegłodziliśmy małą i wtedy zaczęła pić... Też mieliśmy ten problem! Zresztą nadal nie zawsze chce z butli:confused: Wtedy daję kaszkę...

Tosika ja na początku mieszałam swoje z modufikowanym:tak:ale tak jak dziewczyny piszą to wcale nie musi być płynne mleko:tak:co do ilości to nie poradzę bo kUba wypija ok 500ml nie zawsze ale przeważnie tak.

ja robię kaszki na wodzie bo Antek i tak pije prawie litr mleka dziennie:szok::-):-D w tym miesiącu kupiliśmy 12 opakowań Bebiko 2R i już się zastanawiam czy wystarczy:zawstydzona/y: w ogóle u mnie jest taki problem, że Antek zje obiad i to dużo, ale za jakiś czas i tak musi wypić chociaż ze 120ml mleka:baffled: nie wiem czy niedojedzony czy już się tak kocha to mleczko:dry:

KATE to baradzo dużo Ci Antoś mleka zjada:tak:a nie próbowałaś dawać zamiast mleka soku?Kuba ogólnie piej wodę ale czasem do deserku lub obiadku daje mu 100 ml bobofruta:tak:

reklama
Do góry