reklama
dziewczynki doradzcie mi co mam robić???
otóż jak Wam wcześniej pisalam Tosia od paru dni nie je cyca, no i w związku z tym muszę wprowadzic sztuczne mleko, ale ona ni cholery
dzisiaj rano widać , że chciała pić więc dałam jej troszeczkę soczku i za sekundę podstępnie dałam butelkę z mlekiem (bebilonu, bo lubi z tego kaszki)- chlusnęłam dwa łyki- poczuła, ze to nie sok i w ryk
a co ciekawe, to ona kaszki mleczne bardzo lubi ale tylko łyżeczką, bo jak kiedyś dałam jej w butelce, to nie chciała (raz tylko, ale się chyba pomylila albo kac ją męczył, bo chlipnęła w 2min
) Macie jakieś wyprobowane sposoby na przekabacenie w tej kwestii bąbelasia??

otóż jak Wam wcześniej pisalam Tosia od paru dni nie je cyca, no i w związku z tym muszę wprowadzic sztuczne mleko, ale ona ni cholery
dzisiaj rano widać , że chciała pić więc dałam jej troszeczkę soczku i za sekundę podstępnie dałam butelkę z mlekiem (bebilonu, bo lubi z tego kaszki)- chlusnęłam dwa łyki- poczuła, ze to nie sok i w ryk
a co ciekawe, to ona kaszki mleczne bardzo lubi ale tylko łyżeczką, bo jak kiedyś dałam jej w butelce, to nie chciała (raz tylko, ale się chyba pomylila albo kac ją męczył, bo chlipnęła w 2min
) Macie jakieś wyprobowane sposoby na przekabacenie w tej kwestii bąbelasia??survivor26
Mamy lipcowe'08
Tosika, ale sztuczne mleko nie musi być w postaci butelkowej - lubi kaszki, niech je kaszki
Florka w ten sposób pochłania prawie pół litra Bebilonu dziennie
Florka w ten sposób pochłania prawie pół litra Bebilonu dziennie
pabla27
Fanka BB :)
Tosika - właśnie, zrób tak jak Surv pisze!
moja samego mleka też już nie pije, 2 razy dziennie z kaszką, na śniadanie i na kolacje i tyle. I czasem na deser mleko z kleikiem kukurydzinym i jakimś owockiem i wsio:-) i też z 500 ml wyjdzie mleka.
moja samego mleka też już nie pije, 2 razy dziennie z kaszką, na śniadanie i na kolacje i tyle. I czasem na deser mleko z kleikiem kukurydzinym i jakimś owockiem i wsio:-) i też z 500 ml wyjdzie mleka.
acha to dobrze, bo już myśłama że za mało tego mleka je....a w sumie wychodzi że mała zjada ok 250ml kaszki dziennie i do tego 100ml jogurtu, czy to jest odpowiednia ilość posiłków mlecznych?? bo do 500 to nam jeszcze hen hen;-)
kaja1978
Fanka BB :)
Tosika - wiem, że to brzmi brutalnie, ale my trochę przegłodziliśmy małą i wtedy zaczęła pić... Też mieliśmy ten problem! Zresztą nadal nie zawsze chce z butli
Wtedy daję kaszkę...
Wtedy daję kaszkę...KATE23
Lipcowa Mama:)
ja robię kaszki na wodzie bo Antek i tak pije prawie litr mleka dziennie
:-)
w tym miesiącu kupiliśmy 12 opakowań Bebiko 2R i już się zastanawiam czy wystarczy
w ogóle u mnie jest taki problem, że Antek zje obiad i to dużo, ale za jakiś czas i tak musi wypić chociaż ze 120ml mleka
nie wiem czy niedojedzony czy już się tak kocha to mleczko
:-)
w tym miesiącu kupiliśmy 12 opakowań Bebiko 2R i już się zastanawiam czy wystarczy
w ogóle u mnie jest taki problem, że Antek zje obiad i to dużo, ale za jakiś czas i tak musi wypić chociaż ze 120ml mleka
nie wiem czy niedojedzony czy już się tak kocha to mleczko
reklama
KATE23
Lipcowa Mama:)
KATE to baradzo dużo Ci Antoś mleka zjadaa nie próbowałaś dawać zamiast mleka soku?Kuba ogólnie piej wodę ale czasem do deserku lub obiadku daje mu 100 ml bobofruta
![]()
Kicrym Antek oprócz mleka pije jeszcze soczki i herbatki i to dość sporo, więc chyba ten typ tak ma i On po prostu kochać mleko

Podziel się: