reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

pabla.... Któras dziewczyna tu podawała przepis na zupe soczewicową
Ja wszuciłam marchewkę pietruchę, troszkę pora..Asekuracyjnie soczewicę ugotowałam osobno i potem dodałam do miksowania (nie byłam pewna jak ta woda z soczewicy) , można dorzucić troszkę makaronu :tak::tak: Uwaga, po zmiksowaniu nie wygląda najładniej:baffled: ale w smaku pycha:tak:

reklama
U nas narazie ciagle sloiczki ale jak M przyjedzie to wezme sie za gotowanie :tak:
Narazie podczytuje przepisy ale niedlugo zaczne teorie w praktyce stosowac :tak:
Kicrym super ze Kubulek zaakceptowal mamy jedzonko i je ze smakiem:tak:

Surv- a co mogę zamiast kaszy mannej dodać do tych pulpetów?? mogę w ogóle bez niej?? wycofałam małej gluten narazie i nie chcę dodawać tej kaszki, nie wiem co w zamian dać:baffled:

Pabla, pewnie że możesz, to jest mój pomysł na rozmnażanie mielonego, także w wersji dla dorosłych. Trzeba by jakoś te pulpeciki jednak zagęścić, ale myślę, że możesz to zrobić także kleikiem ryżowym, albo mączką kukurydzianą (nie jestem pewna, czy to też gluten :) Inna opcja do wrzucić do tego sosu posiekane mięsko luzem i masz sosik do ryżu albo ziemniaków, taki ala bolognese

Kicrym, no ja lubię gotować, co po figurze widać, więc co mam dziecku żałować?:-)

A powiedzcie, myślicie, że rabarbar już można dawać? Robiłam ciasto na jutrzejszy roczek i mi kupa rabarbaru została no to wrzuciłam do gara z jabłkami i wyszło takie fajne w sam raz do ryżu czy na kisiele.:tak:

A Młodą mi po czymś wysypało, jak właśnie zauważyłam i kurczę nie wiem, co? :szok:Podejrzany jest jogurt z brzoskwiniami, ale brzoskwinie już w kaszce jadła oraz pomidory, ale te z kolei od wielu tygodni je w postaci przecieru... sama nie wiem, na razie oba wycofam, a potem ponownie dam, ale osobno i ozbaczymy...

reklama
Surv obstawiam pomidora bo ten z przecieru jest jednak trochę inny :-DMoja Ola alergiczka i pomidory ją uczulały a przecier czy ketchup Pudliszek nie, inne firmy różnie może wina konserwantów:confused:
A rabarbar chyba już można taki rozgotowany

Do góry