reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dla dzidziusia

reklama
Ewa jesli chodzi o proszek to ja takie ciuszki dla noworodka pralam w "bobasie" lub "loveli" dla takiego co juz pije soczki to jest trudniej i tu chyba faktycznie beda lepsze jakies niemieckie ale ja pralam w "visir sensitive" i dwa razy plukalam(tak od 4mca zycia) co do buteleczek to ja mam avent-a i bardzo sobie chwale, dobre sa tez nuk-a i drogie ale podobno swietne robi teraz nuby(dla dzieci karmionych piersia, specjalnie profilowane)moze kupie taka jak sie malenstwo urodzi;-)
Ataata bardzo fajne te lozeczka, mi tez sie podobaja:tak:tylko patrzac na nie zastanawiam sie jak sie dzidzie do srodka wklada bo miedzy tym daszkiem a przewijakiem jest malo miejsca.noworodek pewnie bez problemu ale chwile potem chyba bedzie trzeba z jednej rzeczy zrezygnowac;-)

Ataata..lozeczka sliczne, szkoda ze te rozowe ma tylko taki kolor

Ewa...ja uzywam Dzidziusia i jestem zadowolona...fakt ze czasami zostaj plamki po jablku lub marchewce ale wtedy uzywam "odplamiacza do tkanin w proszku" z carrefour i on pomaga-stawie jego zdjecie jak maz wroci

co do butelek...butelke mozesz miec zwykla bo dziecko najbardziej na smoczek jest wyczulone, a ten powinnas miec z kalczuku i silikonowy bo nie wiaomo jaki zalapie, co do butelek aventu-musisz wiedziec ze do nich pasuja tylko smoczki z tej firmy a do innych butelek roznych firm. avent nie jest tani-i slyszalam, tez od naszych znajomych, ze dzieciaki jakos nie chca pic z tych butelek, ale to oczywisci zawsze zalezy od dziecka
ja kupilam butelke gerbera, teraz mam canpola a smoczek trojprzeplywowy z nuka-i pasuje do jednej i drugiej butelki

Ataata bardzo fajne te lozeczka, mi tez sie podobaja:tak:tylko patrzac na nie zastanawiam sie jak sie dzidzie do srodka wklada bo miedzy tym daszkiem a przewijakiem jest malo miejsca.noworodek pewnie bez problemu ale chwile potem chyba bedzie trzeba z jednej rzeczy zrezygnowac;-)
Aneczka jak cos to sie przewijak zciągnie, to akurat już najmniejszy problem

Aneczka, Asmodis również i Wam dziękuję za porady. Zapisałam sobie jakie butelki poprzeglądać i na co zerknąć wśród proszków ;)

Aniu znalazłam znalazłam tę butelkę o jakiej pisałaś. W necie ma cenę około (od) 23 zł.

widze ze zaczynaja sie ciekawe dylematy...to dobrze bo to nam wszytskim pomoże w słusznych wyborach... a ja ostatnio zastanawiałam sie nad materacykiem do łożeczka.
macie jakies swoje typy?

reklama
ja mam dla Stasiulka kokosowo gryczany i tak szczerze to ta gryka bardzo źle się układa i tworzu górki i pagórki na materacu no i taki materac jest dość miękki. Jak Staś był całkiem maleńki to miałam materac kokosowy i powiem Wam że lepiej mi się sprawdził pod względem wygody.

Do góry