reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Długoletnie staraczki w ciąży, a w końcu mamusie 🤰🤱

Też lekarz. Po prostu miałam oddzielnie skierowanie na USG poniżej 10 tygodnia ciąży,.więc się na to umówiłam i oddzielnie na wizytę.
Aaa coś podejrzewam że jak zrobi usg to normalnie to jest wizyta. Bo pewnie będzie komentował. No i jak wizyta po 2h to może już zapomnieć co mierzył. No bez sensu.
Zobaczymy jak będzie 😃
A skierowanie skąd, pisałaś na czacie że chcesz potwierdzić ciążę?

reklama
Aaa coś podejrzewam że jak zrobi usg to normalnie to jest wizyta. Bo pewnie będzie komentował. No i jak wizyta po 2h to może już zapomnieć co mierzył. No bez sensu.
Zobaczymy jak będzie 😃
A skierowanie skąd, pisałaś na czacie że chcesz potwierdzić ciążę?
No tylko śmiech jest taki, że to jest w dwóch różnych placówkach 🤣 zobaczymy.
Miałam potwierdzenie ciąży na teleporadzie z położną, dostałam skierowanie na badania krwi +USG.

No tylko śmiech jest taki, że to jest w dwóch różnych placówkach 🤣 zobaczymy.
Miałam potwierdzenie ciąży na teleporadzie z położną, dostałam skierowanie na badania krwi +USG.
Aaa to ja odrazu poszlam na prowadzenie ciazy i mi dawal skierowania na wizycie.
Czekamy i zobaczymy co ta warszawka wymyśla😂

Koleżanka prowadziła ciążę w Medicover w Wawie i tak to właśnie wyglądało, że chodziła na USG, które robił lekarz - on opisywał co zobaczył w dokumentach i ona potem szła do innego lekarza na wizytę - tam nawet w gabinecie nie było USG. Ten pierwszy jak robił USG to coś tam skomentował ale jego zalecenia i rady były sprzeczne z tym co zalecał ten drugi więc w zasadzie i tak tego nie słuchała.

Także w tych abo bywa i tak.

Kurczę dziwnie, ja miałam normalnie wizytę na 12 to wchodziłam, lekarz robił usg. Jak na normalnej wizycie.
To kto robi to USG?
W Medicover jest tak, że masz USG jako oddzielną wizytę. Umawiasz się ze skierowania i masz samo USG. A prowadzenie ciąży jest traktowane jako osobna wizyta, bo większość tych lekarzy nie ma aparatu w gabinecie. Ja w Medi chodzę do lekarza tylko po skierowania na badania krwi i zwolnienie. Na samej wizycie mam badanie na fotelu i detektorem tętna sprawdza bicie serduszka. Dlatego całą ciążę prowadziłam dwutorowo - w Medi i prywatnie w innym miejscu (które swoją drogą poznałam dzięki @LadyCaro 😇 i czułam się tam bardzo dobrze zaopiekowana).

Ja wchodzę w prowadzenie ciąży i mam do wyboru. Zapisywałam się i normalnie na wizycie było usg. A Ty jak masz w aplikacji?
Może w Gdańsku ci ginekolodzy mają USG w gabinecie, ale w Warszawie jakoś nie bardzo, a ten sam typ wizyty w aplikacji „Ginekolog - prowadzenie ciąży”.

Swoją drogą, @LadyCaro trafiłaś wśród warszawskich na jakiegoś spoko lekarza od USG czy dzisiaj pierwszy raz? Bo ja chcę jeszcze zrobić jedno USG w ramach pakietu, ale niestety są dostępni tylko tacy lekarze, co mają fatalne opinie 🙄 Albo bym musiała daleko jechać.

W Medicover jest tak, że masz USG jako oddzielną wizytę. Umawiasz się ze skierowania i masz samo USG. A prowadzenie ciąży jest traktowane jako osobna wizyta, bo większość tych lekarzy nie ma aparatu w gabinecie. Ja w Medi chodzę do lekarza tylko po skierowania na badania krwi i zwolnienie. Na samej wizycie mam badanie na fotelu i detektorem tętna sprawdza bicie serduszka. Dlatego całą ciążę prowadziłam dwutorowo - w Medi i prywatnie w innym miejscu (które swoją drogą poznałam dzięki @LadyCaro 😇 i czułam się tam bardzo dobrze zaopiekowana).
U tego lekarza co Ci polecalam? Powiesz gdzie prowadziłaś? Może być na priv

reklama
Może w Gdańsku ci ginekolodzy mają USG w gabinecie, ale w Warszawie jakoś nie bardzo, a ten sam typ wizyty w aplikacji „Ginekolog - prowadzenie ciąży”.

Swoją drogą, @LadyCaro trafiłaś wśród warszawskich na jakiegoś spoko lekarza od USG czy dzisiaj pierwszy raz? Bo ja chcę jeszcze zrobić jedno USG w ramach pakietu, ale niestety są dostępni tylko tacy lekarze, co mają fatalne opinie 🙄 Albo bym musiała daleko jechać.
Tak, z reguły właśnie trzeba polować. Byłam teraz i Pietrasika i był spoko, ale wiem, że najlepiej polować na Maję Świetlicką.

Do góry