• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dni płodne objawy

reklama
Rozwiązanie
O widzisz sama sie zastanawialam skąd u mnie mdłości w czasie owu :D ale to wyjaśnienie brzmi rozsądnie.

Częstsze uczucie pełnego pęcherza to może od tego, że przy owu wszystko tam jest jakby opuchnięte i powiększone do tego lepsze ukrwienie? Pewnie zależy od budowy kobiety itd.itp.
Mogą ale bez związku z płodnością [emoji2957] ew czasem przy owulacji mdłości bywają reakcja na skok hormonu.
reklama
Na częstsze oddawanie moczu może mieć wpływ wiele czynników, więc nie wiązałabym tego konkretnie z dniami płodnymi.
Jak nie brałam tabletek, to dokładnie wiedziałam, kiedy mam owulację - tego dnia nie mogłam siąść na tyłku (DOSŁOWNIE!) i kilka dni przed już miałam taką ochotę na seks, że mnie nosiło.

Na objawy ciąży za wcześnie, a jest w ogóle opcja, że w ciąży możesz być, skoro jej nie planujesz?

Na częstsze oddawanie moczu może mieć wpływ wiele czynników, więc nie wiązałabym tego konkretnie z dniami płodnymi.
Jak nie brałam tabletek, to dokładnie wiedziałam, kiedy mam owulację - tego dnia nie mogłam siąść na tyłku (DOSŁOWNIE!) i kilka dni przed już miałam taką ochotę na seks, że mnie nosiło.

Na objawy ciąży za wcześnie, a jest w ogóle opcja, że w ciąży możesz być, skoro jej nie planujesz?
Nie , zabezpieczalam się ale roznie to bywa potem do głowy przychodzi już wszystko

Oprocz innych typowych objawow owulacji zauważyłam u siebie coś takiego, że w czasie dni plodnych czuje częściej potrzebę oddawania moczu i mdłości, poza tym wychodzą mi pryszcze w tym czasie, a niby w czasie owu cera powinna być gładka. Każdy organizm jest inny i reaguje inaczej, możliwe też są różne anomalie.
Witam mam pytanie odnośnie dni płodnych czy podczas dni może nastąpić częstsze oddawanie moczu , mdłości ?

No to może faktycznie od tego rosnącego progesteronu te mdłości. Co do czesztszego oddawania moczu to nie wiem niestety. Ja zawsze miałam bardzo charakterystyczny śluz - ciągnący przezroczysty jak kurze białko. Jeśli masz taki to owulacja :)
Po odstawieniu tabletek w sumie niekoniecznie - przez dwa miesiące ani jednego dnia nie miałam tego charakterystycznego, cały czas gęstszy, biały. Za to inne objawy owu jak najbardziej - a w drugim miesiącu zaszłam w ciążę😁

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry