reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dni płodne

Blondyna551!

Zaciekawiona BB
Pytanie . Jeżeli srednio mam co 28 dni miesiączkę , czyli kolejna powinna być 4 sierpnia, a dostałam ją 28 lipca to jak liczyć dalej dni płodne ?

reklama
Tak staramy się o drugie dziecko . Miałam taką samą sytuację za pierwszym razem. Miesiączka regularnie testy owulacyjne itp i rok nic . Nagle przesunęła mi się miesiączka o tydzień nie wiedziałam jak dalej liczyć i cyk zaszłam . Teraz mam tą samą sytuację .

Tak staramy się o drugie dziecko . Miałam taką samą sytuację za pierwszym razem. Miesiączka regularnie testy owulacyjne itp i rok nic . Nagle przesunęła mi się miesiączka o tydzień nie wiedziałam jak dalej liczyć i cyk zaszłam . Teraz mam tą samą sytuację .
No to moze zamiast liczyć dni i testy to regularnie co drugi dzien uprawiajcie seks? Bo to wygląda tak, że zaszłaś bo przesunęła się owulacja i wpadliście w dobre okienko.

Testy nie są do końca wyznacznikiem.

reklama
Bo może sobie za bardzo głowę obciążasz zastanawianiem się, kiedy jest odpowiedni czas.
Skoro masz regularne cykle, to zapewne masz owulację, więc i szansę na ciążę.

Regularnie co 2 dni i w końcu będzie i ciąża.

Do góry