reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dobra KSIĄŻKA I FILM

reklama
Ja podobnie jak makuc, po opisie kanii i ragny, nie wiem czy się zdecyduje na obejrzenie "róży" :confused::sorry::eek::unsure::rolleyes2:

Uch....szkoda:-(...ale w takim razie dobrze,że jednak na tego "Kevina" poszlismy,bo w ostatniej chwili,juz w kolejce do kasy w kinie wahaliśmy się,czy jednak nie "Rzeź":-).

A ja mam takie pytanie do dziewczyn-filologów, ale nie tylko w ogóle do takich co znają świetnie jakiś język:
oglądacie filmy w tym języku w oryginale?
Bo mój mąż robi to namiętnie :-)

Ja nie filolog i "świetnie " nie znam żadnego języka,ale często oglądałam filmy w oryginale,bo np. Tomirowi nie chciało sie zawracać sobie głowy sciąganiem napisów:-p.Ogólnie rzecz biorąc,to (prawie) wszystko rozumiem,czy to na filmie,czy to czytając.Ale już sklecić poprawne gramatycznie zdanie to miałabym problem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Raczej nie:no:.Naprawdę,wiem,że musząc skonstruować zdanie złożone,z "następstwem czasów" nie poradziłabym sobie.Raczej mówię w stylu "Kali jeść mięsem do brzucha ":-D

reklama
NAT ja po angielsku tylko hałsa oglądam a tak zazwyczaj napisy PL do filmów z mężem ściągamy. Po niemiecku jest b.mało filmów ale jak mam taka możliwośc to oglądam (szczególnie jakies durnowate seriale na RTL czy PRO 7) ;-) natomiast jedyne co robię to kombinuję tak, żeby nie było lektora PL w danym filmie, bo strasznie mnie to wtedy drażni.

Do góry