reklama

Dolegliwości ciążowe

reklama
super mąż :-)
mnie moj (przyszły :-) ) tez tak wspiera, z tym ze ja nie mam rozstepow, ale narzekam na celulit ktory mi sie na udkach zrobil.
graaaaaaarrr

Moje szczescie na upartego mi wmawia, ze wygladam pieknie. Cellulit mam okrutny, dupsko bez mala jak Lopezowa, a ten mi od slodkich tyleczkow wyjezdza... jednak potwierdza sie teza, ze niektorzy mezczyzni nie lubia szkieletow:-) albo po prostu sciemnia jak dziki:-)

Ja smarowałam się na rozstępy 2-3 razy dziennie i mimo to pojawiły się na brzuszku w 33 tygodniu. Na szczęście nie jest ich az tak duzo ale boje sie pomyslec co by było gdybym wcale się nie smarowała. Na razie staram sie nie przejmowac a walczyc z nimi bede po porodzie. Moja bratowa miała blizne na twarzy i stosowała jakiś krem i bardzo jej pomógł- podobno na rozstepy tez działa. Muszę ją tylko wypytac o nazwe.

Martulka ja swego czasu dostalam schizy niemalej na punkcie rozstepow na posladkach, ktore sie pojawily, jak mialam 17 lat. Bylam u dermatolog, przepisala mi masc pt. zorac czy cos w tym stylu, powodujacy zluszczanie skory i odbudowe juz nowej, ale sie okazalo, ze w ciazy jestem. Zaczelam sie smarowac AA "Ja i mama" praktycznie od 2 miesiaca, stosuje nadal, i widze, ze stare sie rzeczywiscie wyrownuja, a nowych - odpukac - nie ma;-)

na blizny polecam contratubex, ale ponoc cepan tez niezły, zamierzam się w niego zaopatrzyć :tak:
mój P. co do rozstępów mówi że ich nie widzi, a jak się wpatrzy to takie malutkie, no ale to mi głównie przeszkadzają, i chcę dobrze wyglądać dla siebie, a przy okazji dla niego ;-)

na blizny polecam contratubex, ale ponoc cepan tez niezły, zamierzam się w niego zaopatrzyć...

Jeśli mnie pamięć nie myli to cepan jest polskim odpowiednikiem contratubexu... przerabiałam obydwa na szramę którą jako nastolatka ogłupiona telewizją zrobiłam sobie amolem - no bo przecież amol dobry na wszystko prawda? gorzej że przyłożyłam go na zdarty naskórek jako kompres na całą noc i mi wypalił na pół centymetra dziurę do mięska...
smarowałam i cepanem i contratubexem - u mnie po tym drugim zdecydowanie szybciej było widać efekty... tylko niestety dużo droższy był.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry