marys16
Fanka BB :)
Tak. Badaniem ukladu moczowego zajmuje się urolog.Chyba poszukam prywatnie ale nie wiecie do jakiego lekarza z tym-do urologa?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak. Badaniem ukladu moczowego zajmuje się urolog.Chyba poszukam prywatnie ale nie wiecie do jakiego lekarza z tym-do urologa?
jeden przyklad tylko podam i wszystko powie samo za siebie.. przyszli rodzice z 8 dniowym noworodkiem i im powiedzieli, ze ich nie przyjma bo sa spoza rejonu i niepomoglo nawet to, ze chcieli zaplacic.. lekarka powiedziala, ze ona ma wystarczajaco "swoich" dzieci do zbadania, a w poczekalni nikogo nie bylo...
... Jednak jestem chora i moja córcia również. Była z nią u lekarza bo rano miała 39,6 gorączki, wymiotowała i płakała, że boli gardełko. Dostała antybiotyk w związku ze szpitala nici. Próbowałam zmienić termin i umówili mnie na.... 29 kwietnia
Tłumaczyła lekarzowi, prosiłam czy nie dało by się nas wcisnąć za miesiąc góra dwa(bo to badanie jest raz w miesiącu) ale powiedziła że moja sytuacja go nie interesuje...

.
Szlag mnie trafiał, ale cóż dziecko ważniejsze, a droga do szpitala kosztowała kilka drogich wizyt no i to uratowało Jej życie bo czekając na termin miałabym już dziecko na....cmentarzu:-(. No ale cóż Tuśia jest już zdrowa- na tyle ile to możliwe:-):-):-):-):-) a ja każdego dnia dziękuję Bogu
. Później Tuśka źle uklękła- oczywiście dobry ortopeda na kasę chorych był nie do osiągnięcia (ten który był wyzwał nas,że dziecku nic nie jest a ona nie potrafiła chodzić
) bo "godziny nie są z gumy"
, ja na to,że portfele też nie
, ale zapłaciłam i dowiedziałam się,że dziecko ma odłamkowe złamanie stawu kolanowego. Teraz Anastazja czuje się dobrze, ale w poradni przyszpitalnej w Poznaniu nie przyjmują na kasę chorych więc kontrol serduszka co 6 m-cy ( która jest zalecona) też opłacamy bagatela 150,00 zł za wizytę
Ja tę ciążę też prywatnie prowadzę bo u nas matka z takim obciążonym wywiadem aby mieć pewność,że dziecku nic nie zagraza nie ma innego wyjścia.
. Lekarze mają w głębokim poważaniu pacjentów, a co jeśli ktoś nie ma kasy na prywatne leczenie, ich to nie obchodzi
, a ja tu w innej sprawie. Otóż mam problem. Pracuję w biurze, przez 8 godzin mam siedzący tryb pracy, potem w domku nie mam zbytnio czasu odpocząć- Tuśka ma 4,5 roku i teskni za mną cały dzień wiec się bawimy. W nocy pomimo brania asparginu nogi mnie bolą, skurcze budzą kilka razy, a rano i przez cały dzień zbiera mi się coś w nosie- kiedy wydmu****ę widzę tylko krew. Może wiecie jak sobie z tym poradzić bo leki na anemię już biorę a do pracy muszę chodzić do 12 lutego- nie ma teraz kto wejść na moje miejsce a jestem kasjerem .
przez bol podbrzusza i wyostrzony zmysl zapachu tez przechodzilam.. wszystko mi przszkadzalo, nawet zapach przekrojonego jablka.. wymiotowalam niemal po wszystkim, nawet po samej kromce z maslem.. takze trzymaj sie dzielnie, bo niektore dolegliwosci trzeba przeczekac.. u mnie tak zle bylo do 4 miesiaca, a pozniej juz z gorki;-)
. Doszło do tego,że Mąż gotował bo ja zaraz biegałam do WC
. Takie dolegliwości są uciążliwe, ale normalne.