ja pije malox jak mnie dopadnie-zawsze działa,ale też jest jakiś jogurt bezcukrowy,kefir albo maślanka są też dobre.neutralizują zakwaszenie żołądka-wogóle to zgaga mnie dopada jak się przejem czymś słodkim albo jak ogólnie za dużo zjem
reklama
eli88
Fanka BB :)
...odkryłam dziś coś niewiarygodnego.. a jak banalnego... ja mam zgagę po czekoladzie... (między innymi oczywiście, ale po tej to akurat pewne..)
przykro mi z tego powodu... ale aż się sama zdziwiłam, że po tylu próbach rzucania nałogu czekoladowego, odwiodła mnie od czekolady zwykła zgaga... w sumie to na początku ciąży też z powodu zgagi przestałam palić papierosy...
ZGAGA LEKIEM NA NAŁOGI!!!
Olgha a malox to jest jakiś lek na zgage taki typowo aptekowy? bo nie słyszałam o tym jeszcze a może powinnam spróbować...
przykro mi z tego powodu... ale aż się sama zdziwiłam, że po tylu próbach rzucania nałogu czekoladowego, odwiodła mnie od czekolady zwykła zgaga... w sumie to na początku ciąży też z powodu zgagi przestałam palić papierosy...
ZGAGA LEKIEM NA NAŁOGI!!!

Olgha a malox to jest jakiś lek na zgage taki typowo aptekowy? bo nie słyszałam o tym jeszcze a może powinnam spróbować...
podobnie działa jak manti i rennie -zoobojętnia zakwaszenie w żołądku.Można kupić w butelce albo w saszetkach.Ja szaleję na punkcie milki marcepanowej
ale staram się nie jeść jej codziennie,teraz lodami można zacząć się objadać -słodkie a raczej zgagi nie powodują i wapń przy okazji się łyka;-)

Od jakiegoś czasu męczy mnie (chyba) zgaga po herbacie i wodach smakowych, a wcześniej mogłam pić truskawkowe, pomarańczowe itp. Kawy od dawna nie piję i pozostaje mi woda, za którą nie przepadam:-( ALe kupuję wysokozmineralizowane, mają przynajmniej jakiś smak i dostarczam więcej wapnia i magnezu. Może dlatego jeszcze mnie skurcze nie łapią:-)
ewusek1203
Fanka BB :)
O tak! Wody smakowe! W pierwszej ciąży miałam po jnich taką zgagę, że aż mi było niedobrze a nie mogłam się opanować żeby ich nie pić. Teraz tylko niegazowana mineralna :-)
ja mam zgagę po cebuli i tym podobnych.
Ostatnio za to bardzo bolą mnie pośladki. Tak mnie bolą kości, że czasami nie mogę chodzić. Zaczyna się to robić nagminnie. Idę w czwartek do lekarza to się podpytam co to. Przy Oli tak nie miałam i strasznie mnie to denerwuje.
Ostatnio za to bardzo bolą mnie pośladki. Tak mnie bolą kości, że czasami nie mogę chodzić. Zaczyna się to robić nagminnie. Idę w czwartek do lekarza to się podpytam co to. Przy Oli tak nie miałam i strasznie mnie to denerwuje.
Karinna
Zaciekawiona BB
Jestem w 24tyg. Mój synek kopie mnie tak mocno, że aż mnie to boli Czasami kopie tak, że brzuszek się rusza, ale to tylko wyrazny kopniak, a czasami czuje jakby probowal sie przedostac na zewnatrz, sprawiajac mi przy tym spory bol,, najgorzej jak jest nisko usadowiony! Czy to normalne? Jestem dość drobna, syn wygląda na około 8 dni większego niż w rzeczywistości. Przytyłam dopiero 3kg.
Karina mam ten sam termin co Ty i dzidzia też o 7-8 dni większa i jak zapoda kopniaka w dół to czasem aż mnie skręca. To moja 4 ciąża więc jestem pewna że to normalne, ale prawdziwie bolesne kopniaki w żebra i inne narządy jeszcze przed nami :-).I mimo że bolesne to i tak najcudowniejsze

reklama