reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Druga cesarka

Adam2020

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny. Jestem w drugiej ciąży. Pierwsza była zakończona cesarka ze względu na polozenie miednicowe. Czy pierwsza cesarka jest wskazaniem do następnej jeśli mam zrosty? Dodam, ze w 13tyg miałam krwiaka, a w 26 zrobił mi sie zastoj w nerce. Czy to są podstawy do drugiej cesarki? Wizytę mam dopiero za 2tyg, a trochę mi to pytanie nie daje spokoju

reklama
Obecność zrostów może utrudniać trochę CC kolejne. Krwiak nie jest wskazaniem sam w sobie, tak samo zastój raczej też nie będzie wskazaniem - ale taki stan przedrzucawkowy np już tak.

Jeśli obawiasz się kolejnej cesarki np ze względu na położenie dziecka, to są lekarze, którzy wykonują obroty zewnętrzne.

Właśnie sama jestem ciekawa jak to się wszystko rozwiąże, bo tak jak pierwsza przebiegała książkowo-oprócz ułożenia, to z tą od początku są jakieś przeboje

Do góry