reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Torbę do szpitala mam zamiar spakować już na początku lipca, bo coś czuję, że się wcześniej rozdwoję, niż wskazuje na to termin... A poza tym lubię mieć wszystko zapięte na ostatni guzik na długo przed godziną "0", więc będę miała spokojną głowę ;) Dużo rzeczy już mam, ale jeszcze trochę musze dokupić, m.in. szlafrok cienki bawełniany, klapki pod prysznic, koszule. Ech...

Kupujecie/kupiłyście sobie koszule do karmienia? I jakie (z "pęknięciami" po bokach czy rozpinane)?

reklama
Ja kupie ze 2 koszule rozpinane z przodu na guziczki. Nie bede wydziwiac, no i kasy mi szkoda, bo to w sumie tylko do szpitala, w domu nie bede ich potrzebowac :)

majtek jednorazowych nie kupuje bo położna namówiła mnie abym zrezygnowała na rzecz samych podkładów i ewentualnie jak sie upre to wielgachnych bawełnianych majtor (już kupiłam 2 szt.) a do podmywania zasugerowała płyn Ziaja lub (podobno najlepsze)szare mydło, naszczeście papieru toal. nie musze kupować(szpital gwarantuje ;) ), reszta tak jak u wszystkich ;D
a dzidziolek do szpitala wszystko ma, po szpitalu też (oczywiście bez wózka i łóżeczka) ;D

mada78 pisze:
majtek jednorazowych nie kupuje bo położna namówiła mnie abym zrezygnowała na rzecz samych podkładów i ewentualnie jak sie upre to wielgachnych bawełnianych majtor (już kupiłam 2 szt.) a do podmywania zasugerowała płyn Ziaja lub (podobno najlepsze)szare mydło, naszczeście papieru toal. nie musze kupować(szpital gwarantuje ;) ), reszta tak jak u wszystkich ;D
a dzidziolek do szpitala wszystko ma, po szpitalu też (oczywiście bez wózka i łóżeczka) ;D

Ja mam zapakowane jednorazowki niewykorzystane przez moja 'szwagierke' - akurat 6 sztuk :) (o tej ilosci przeczytalam w magazynie dot. ciazy). Dokladnie dowiem sie czy sa potrzebne po spotkaniu z polozna. Co do papieru to ja sobie zapobiegawczo wezme 1 roleczke mieciutkiego, bo wiem, ze w szpitalach na takich rzeczach akurat oszczedzaja ;)

reklama
Sandra , masz racje z tym papierem :)
a teraz zastanawiam się intensywnie nad śpiworkiem czy wogóle kupic a jeżeli tak to jaki rozmiar, najmniejsze odpadaja ale większe to nie wiem jak dużo żebym później mrówy w nim nie szukała ;)

Do góry