reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
Dominique, dzieki za link, jest sliczny i tez postawie na kremowy ;D no i z rozmiarem juz problemu nie mam ;)
chyba kupie rożeku usztywniany z frotki lub polarku bo po pierwsze jak sie usztywnienie nie sprawdzi to wyciągne a śpiworek juz będzie cieńszy więc samo wyjdzie w czym będzie spała a rożek zawsze można wykożystac do wózka :)
no i te w jednym koloże tak mi sie podobaja ::) ;D łososiowy, zółty lub zielony :laugh: zobaczcie same
http://www.allegro.pl/item111953225_becik_z_usztywnieniem_kokosowym_wafelek_by_4baby.html

Mada, bardzo ladny. Na kolor trudno sie zdecydowac, bo wszystkie fajnie wygladaja :) Ale zolciutki i zielony sa calkiem niezle :)

Mada, cudne są te rożki. Ja miałam zamiar kupić z tej samej serii, ale miękki, tylko że wczoraj moja kochana mamusia zaszalala ;) i zamowila mi na allegro dodatkową pościel z rożkiem "pod kolor". Z jednej strony fajnie - mniej kasy wydam na brakujące rzeczy, a z drugiej muszę ją trochę przystopować, bo pójdzie z torbami ;) Tak to jest jak kobieta po 50-tce nauczy się korzystać z internetu :laugh:

sandra1982 pisze:
mada78 pisze:
majtek jednorazowych nie kupuje bo położna namówiła mnie abym zrezygnowała na rzecz samych podkładów i ewentualnie jak sie upre to wielgachnych bawełnianych majtor (już kupiłam 2 szt.) a do podmywania zasugerowała płyn Ziaja lub (podobno najlepsze)szare mydło, naszczeście papieru toal. nie musze kupować(szpital gwarantuje ;) ), reszta tak jak u wszystkich ;D
a dzidziolek do szpitala wszystko ma, po szpitalu też (oczywiście bez wózka i łóżeczka) ;D

Ja mam zapakowane jednorazowki niewykorzystane przez moja 'szwagierke' - akurat 6 sztuk :) (o tej ilosci przeczytalam w magazynie dot. ciazy). Dokladnie dowiem sie czy sa potrzebne po spotkaniu z polozna. Co do papieru to ja sobie zapobiegawczo wezme 1 roleczke mieciutkiego, bo wiem, ze w szpitalach na takich rzeczach akurat oszczedzaja ;)

Dziewczyny, rzadko sie wypowiadam w tym watku, ale moge Wam polecic do wycierania krocza po porodzie (sprawdzilo sie na 200%) reczniki papierowe. Sa chlonne i nie zostawiaja klaczkow.Papier toaletowy nie tak sie zuzywa i nie jest taki dobry. W szpialu nawet dwie rolki recznikow moga sie przydac. A co do majtek to polecam duze bawelniane. Te jednorazowe nie sa tak przewiewne. Pozdrawiam

Ja juz reczniki papierowe i majtki bawełniane zakupiłam (zalecenie połóznej) a co do majtej jednorazowych to położna bardzo odradzała te flizelinowe ale mówiła z esą jakieś siateczkowe o niebo lepsze ale i tak stawia na bawełniane większe niz nasz rozmiar, zwykłe bez żadnych wykończen koronkowych itp.

hmm.. a aja właśnie kupiłam jakiś czas temu te jednorazowe z fizeliny... no nic, majątku nie kosztowały, najwyżej nie użyję
muszę sobie tylko kupić te z siateczki
bawełniane gaciory mam... kupiłam sobie takie jakiś czas temu, a la biodrówki - były w jakiejś promocji w Makro 5 par za 4 złote (przecena z 15) i są rewelacyjne, teraz tylko w nich chodzę, bo w inne się nie mieszczę a typowe majtki ciążowe, które sobie kupiłam coś mi nie leżą :)

No te bawełniane to najlepiej jakies schodzone bo prawdopodobnie później i tak do kosza pójdą.
Wiecie mi tez te ciążowe jakoś nie leżą :p

No to moze ja tez zakupie jakies ogromniaste, bawelniane majtochy :laugh: skoro sa lepsze niz jednorazowe.
A ja cala ciaze przechodzilam w stringach - najwygodniej mi, nienawidze pelnych majtek :p A na noc meskie bokserki - najwygodniej mi :)

reklama
no kochana... ja też lubię stringi, ale w te przedciążowe nie wchodzę a szkoda mi było kasy na zakup o rozmiar większych, bo mam nadzieję (a ona jak każda matka kocha swoje dzieci ;)), że wrócę po ciąży do swoich gabarytów :)

z bokserkami męża jeszcze nie próbowałam, na razie poczyniłam zakusy na jego spodnie dresowe, nie mogę mu w końcu wszystkiego zabierać ;)

Do góry