reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Hmm, co do kolorów, to chyba nie zrozumiałyście mnie do końca, bo nie ma możliwości żeby podobała wam się sosna a słomka nie. Ja kupowałam łóżeczko w sklepie tak jak pisałam Radek VII, bez szuflady i bez biegunów. I na sklepie były rozstawione dwa łóżeczka. Patrząc z daleka kolor wygląda identycznie tylko sosna jest surowym drewnem, a ta niby słomka pokryta lakierem bezbarwnym (to moje przypuszczenie, bo nie wiem czy to lakier bezbarwny czy jakaś specjalna bejca). Tak wytłumaczyła mi to babka w sklepie, a zawsze możecie zapytać o to sprzedającego na allegro, też powinien to wiedzieć.

reklama
Wkleje Wam kawałek mojego słomkowego łóżeczka - zdjęcie było robione w cieniu :)

Bo właśnie to Wam usiłowam przekazać, one różnią się tylko dotykowo, jak gładzisz jedną to czujesz lakier, jak gładzisz drugą to czujesz drewno :)

Uff, K@si@, dobrze, że napisalaś o tej słomce i sośnie, bo byśmy zamówili sosnę i byłyby potem jaja z malowaniem, bo ja mam upośledzienie ciążowe, a poza tym nie można w ciąży wąchać lakierów i innych smrodliwych substancji chemicznych, a mój P. niestety jest z tych "nie-technicznych", co wbijają gwoździe w betonoą ścianę... :laugh:
A łóżeczko chcemy identyczne jak Wasze :)

Dziewczyny, ja ostatnio też oglądałam łóżeczka i pościelki i zastanawia mnie jedna rzecz. Standardowe wymiary kołderki to 100 na 135cm, czyli trzeba ją złożyć dokładnie na pół żeby zmieściła się do łóżeczka, zauważyłam to w sklepie gdzie kołderki były powkładane do łóżeczek. Takie dzieciątko to się chyba udusi pod taką ilością kołdry? ::) Po co taka duża? Co o tym myślicie?

ciąg dalszy łóżeczkowych perypetii... pojechaliśmy dziś oglądać szafę narożną do naszego pokoju i przy okazji okazało się, że trafiliśmy na łóżeczka Klupsia.
K@si@ ma rację: sosna oznacza niepolakierowane drewno po prostu - dobrze wiedzieć bo jakbym chciała kupić to bym się nieźle "nadziała". Kolor Teak w realu jest śliczny, zwłaszcza Radek VII w tym kolorze robi wrażenie - niestety, u nas odpada. Za nic nie będzie "pasił". Obejrzałam za to łóżeczko Radek II sosna z szufladą i bujakami. Cena 319 zł + materac 79 zł (na allegro to samo łóżeczko z materacem kosztuje 339 zł, więc jest różnica). Pobujałam sobie, pobujałam... słuchajcie, moim zdaniem nie ma mozliwości, żeby te bujaki uszkodziły podłogę - panele, parkiet, czy co tam macie.
98542737

popatrzcie na dół - on jest nieruchomy, rusza się tylko górna płoza
gdyby nie było dolnej płozy, tylko ta górna leżała bezpośrednio na podłodze na pewno podłoga byłaby porysana, a tak szanse są minimalne, jak przy każdym innym meblu

teraz odnosnie szuflady - nie sprawdzi się ona absolutnie jeśli założone są bujaki, po prostu robi się przestrzeń i wlatywać będzie tam tylko kurz. Po zdjęciu bujaków szuflada przypadnie pod dno łóżeczka, więc będzie miała zakrytą górę

aha, Radek II ma tylko 2 wyjmowane szczebelki, nie wiem jak w innych modelach

coraz bardziej podobają mi się białe łóżeczka
zwłaszcza ta Laura Drewexu, którą pokazywała Mada. Ma tylko jedną wadę - nie ma wyjmowanych szczebelków :( za to ma opuszczany bok, ale nie wiem co praktyczniejsze - chyba te szczebelki...
no i nie zauważyłam możliwości zamontowania bujaków... i nie wiem jak z szufladą jest... kółka bym zdemontowała, bo one akurat mogą rysować podłogę
a łózio jest ładne...
lauratransparent.jpg

Kochane z tymi kolorami to właśnie jest tak że sosna mi się podoba a po pomalowaniu (kolor jest juz ciemniejszy)juz nie :(
Co do bujaków to pytałąm producenta o te z Radka V bo te z Radka II od Leyny napewno nic nie zrobią podłodze i jeżeli jest taka możliwość to je weźmiemy, tyle że coraz bardziej mi się podoba Lauraz Drewexu ale tam znowu tylko szuflada :( co do bujaków to nie wiem czy można dokupić :(

reklama
Do góry