reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
A ja czekam na pościel. Zaczynam się powoli denerwować wydzwaniam do faceta bo nie odpowiada na meile a on twierdzi że odpowiada tylko do mnie nie dochodzą. Jakoś dziwnie bo wszytkie inna dochodzą tylko od niego nie. A jeszcze musze pościel wyprać i ubrać łóżeczko a teraz mój brat będzie jechał na urlop i do mnie zajedzie chyba 3 sierpnia czyli jutro a ja bym już chciała mieć wszytko przygotowane żeby się pochwalić, 5 przyjeżdza moja siostra z moją mamą może choć im się pochwalę. Mama chce mi się po porodzie wmeldowac na kilka dni do opieki nad małą (szczególnie jej chodzi o kąpanie) ale jakoś narazie nie mam ochoty, może po porodzie będę wymęczona to mi się odmieni.

Ja zaraz biore sie za prasowanie poscieli - kolejny raz :) Moze tym razem nie bedzie juz tak czuc 'nowoscia' :) Poza tym wszystko juz przygotowane dla malutkiej :)

A tak przy okazji...
kupiłam materacyk kokosowo-gryczany ale nie wiem na której stronie go najpierw dac , żaby mała miała pod pleckami gryke czy kokos, już jest ubrany i nawet nie wiem jak, bo nie wiem gdzie jest gryka a gdzie kokos :-[
czy myślcie że może to mieć jakieś znaczenie dla dziecka???

:) Mada, no to teraz dalas mi do myslenia, bo ja juz lozeczko ubralam i powiem Ci, ze nawet sie nie zastanowilam, ktora strona materacyk polozyc ;D ;D ;D

Sandra ja tez mam ubrane i przykryt żeby si nie obkurzyło, tylko teraz mi właśnie tak przyszło do głowy że to może jest jakaś różnica między gryka a kokosem??? ::)
lubie stwarzac sobi problemy ;)

reklama
ja też mam materac gryko-koko i też się zastanawiałam jak położyć. w końcu drogą dedukcji wyszło mi co następuje:
da się wyczuć, która strona jest która :) kokos jest bardziej gładki i twardszy, gryka to z kolei takie jakby drobinki
na początku na górze powinien byc kokos, bo jest bardziej równy, gryka później, jak juz dziecko wstaje i opiera sie stópkami o materac - ponoć dobrze to robi

Do góry