reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dzidziusiowe boleści

Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy.W tym tygodniu mam wizyte u neurologa dziecięcego.Był wczoraj u nas pediatra i stwierdził że jeżeli to sie dzieje w tej I fazie snu to jest to naturalne (a tak to u nas wygląda).Ale kazał iść do swietego spokoju do neurologa bo na jego oko wszystko ok.

reklama
Kaju a opisz dokładnie jak wyglądały te drgawki, bo mój Misio jak dużo płacze to ma takie drgawki wyginające całe ciałko do tyłu w coś w rodzaju struny ale są one tylko wtedy kiedy płacze i w żadnej innej sytuacji .

Kaju słońce trzymam kciuki bardo mocno!!!!!! Ale z tego można się wyleczyć i wiem to z autopsji. Nie ma co gdybać i martwić się na zapas. Ja głęboko wierzę w to że to są te odruchy poporodowe o których pisałam kiedyś. A w razie gdyby tfu tfu... okazało się że to epilepsja to wal jak w dym, bo miałąm wspaniałego lekarza który mnie z tego wyciągnął. Trzymam kciuki za TWoje Słoneczko :-*

dziewczyny mam problem, Julcia 6 dzien nie robi kupki , nie cce pic herbatki na trawienie. Lekarz powiedzial żeby spróbowac czopków vibrucol sa to czopki na stany niepokoju u dzieci ale czasami pomagaja sie wypróżnic , niestety kupki brak, masuje brzuszek ćwicze nóżkami, i nic. Juz 2 razy " wywołalismy" Jej kupke termometrem i oliwką ale dzis nie poszło zreszta ile mozna, biedaczek sama musi sobie radzic a nie ciagle liczyc na nasza pomoc. Sama zaczelam pic tę Jej herbatke ale na razie pieluszka jest tylko mokra :(

Kaala czytałam że niektóre dzieci wchłaniają wszystko z pokarmu i nie mają czym robić kupy. Adaś bodaj w 3-4 tyg życia przez kilka dni nie robił kupki wtedy dzwoniłam do szpitala i powiedzieli zeby się nie martwić bo widocznie wszystko ładnie sobie rozdysponowuje w organiźmie i nic nie marnuje ;) Jeśli Julcia się nie pręży i nie męczy to myślę że nie masz powodów do niepokoju.

dziekuje k@siek za odpowiedz, wiesz mozliwe że malutka wszystko wchłania bo moje dziecko to aniołek wogóle nie marudzi i jest bardzo pogodna, nie pręzy się i jest bardzo grzeczna. A i jeszcze jedno strasznie duzo przybiera na wadze to może naprawde tak wszystko wchłania. Tylko ja jako mamusia i tak musze sie troszke pomartwić ;)

Megi moja mała ostatnio gdy ją nosimy na rękach i usypiamy ma jakieś drgawki.Trzęsie nózkami i rękami.Tak jakby co 2 sekundy sie czegoś wystraszyła.ide w tym tygodniu do neurologa.

kaaala ja miałam to samo po zmianie mleka nagle się poprostu zablokowała i kilka dni nie robiła płakała prężyła się wyginała, kupiłam w aptece zwykle glicerynowe czopki (w ostateczności jak widze ze już nie może) i po czopkach idzie, dawałam też Duphalek (chyba tak się nazywa) on działa z jedniodniowym opóźnieniem wytwarza jakieś bakterie w jelitach, jest bezpieczny dla dzieci, ale przede wszystkim musze przepajać wodą albo herbatka koperkowo-rumiankową (Hipp)- przed każdym jedzeniem daję jej 30 ml- ta jej smakuje bo zwykły koper i rumianek to bleee :) , Te środki są dla dzieci powyżej miesiąca ale ja używałam ich po tygodniu bo nie ma takich lekarstw tak naprawdę dla dzieci poniżej miesiąca (chyba) . Byłam z tym kilka razy u różnych lekarzy i mówili że tak się zdarza i przepajać, przepajać, ale ja nie moge patrzec jak dziecko cierpi i czasem pomagam po kilku dniach jak nie może biedulka.

reklama
Zycze wszystkim mamuskom i ich sloneczkom by ten watek nie byl juz zapisywany i by wszystkie bolesci przeszly!!! Tym co maja watpliwosci co do zdrowka ich pociech zycze by to nie bylo nic powaznego!!!!!
Duzo zdrowka dla wszystkich!!!

Do góry