reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dzidziusiowe boleści

Kaala Michał tak samo darł się w kąpieli, zachodził się, siniał i też nie wiedziałam co robic, mycie na sucho też było z wielkim krzykiem, ale teraz od kąpieli mieliśmy tydzień przerwy ze względu na katar Misia i wczoraj była pierwsza kąpiel po tym czasie. Bez chwili płaczu i widac zaczyna Mu się podobac. Gdzieś czytałam, że przerwa pomaga ale wczesniej tego nie próbowałam a teraz wiem, że to działa. Spróbuj nie kąpac Jej przez parę dni, tylko myj buzię, szyję, rączki no i dupkę, może pomoże.

reklama
Moj Allanek pierwszy kapiel zaliczyl z tatusiem w wannie by nabral pewnosci i teraz wszystko super funkcjonuje!!! Tak nam poradzili na kursie w szpitalu!!! Sprobujcie tak moze malenstwu sie spodoba!!!

Mi sie wydaje,ze malutka sie zraziła z jakiejś przyczyny....Oliwier uwielbia sie kąpać,na początku płakał jak go wyjmowaliśmy na ręcznik ale teraz to juz wogóle zero krzyku,tylko sie usmiecha :) no i uwielbia sie ubierać :)
Kaala,mam nadzieje,że Julcia polubi kąpiel,myslę,że jak wrócicie do domku i ustabilizujecie godzinę kąpieli to bedzie ok. I spiewaj jej ciuchutko...

wlasnie-ważne zeby mówić(albo śpiewać jak się umie  :laugh: do maluszka wtedy czuje sie pewniej.Poza tym ważne zeby podczas kapieli byl spokój. Jak bylismy u rodzicw i bylo zamieszanie to mala tez marudzila

Adas przestał płakac przy kąpieli odkąd zazelismy przygotowywac ciut cieplejszą kąpiel niz wskazywał termometr do wody.

Wiolu też karmię Nan tylko że jedynką  :) Wiolu przyznam się że troszke mnie ten pelny w obowiązki rok przeraża  ::) ale chcieć to móc  ;D i nie chce nawet myśleć że nie dam rady  ;) szkoły zostal mi tylko rok i szkoda rezygnować  ::) co do kąpieli to u nas nie ma z tym problemu bardzo lubi się ciapać  :) a i bardzo jestem zadowolona z emulsji oilatum ktorej używamy do kąpieli,nie musze potem go niczym potem smarować a skóra jest milusia gładziusia  :) a i ta emulsja wydajna  ;)

dziekuje kochane za rady, malutka 2 dni nie kapalismy Megii ze wzgledu na podróż noca i wczoraj mielismy gosci, moze jeszcze dzis odpuszcze i rzeczywiscie ta przerwa moze pomoze, Kreciku u rodzicow Alek 2 dni z mala w wannie siedzial, poki tam wanny nie kupilismy i sytuacja byla podobna jak tylko dotknie sie wody to krzyk :| jutro Jej pospiewam i dam cieplejsza wode, moze te wszystkie zmiany pomoga :)

kolejne pytanie :)
jak jest z tymi szczepieniami? zdecydowaliscie sie na szczepionke skojarzona? tę płatną, czy jest lepsza i czy warto sie na nia zdecydowac? czy to zbedny wydatek? chodzi tylko o mniejsza liczbe wklóć? moze lepiej chroni przed chorobami?

Kaala mam nadzieję, że ta przerwa pomoże i tak jak my będziecie mogli cieszyc się z kąpieli.
A co do szczepionek to też bym chciała znac prawdę. Nasza pani dr mówiła, że praktycznie nie ma różnicy - oczywiście prócz tej, że maluchy mniej cierpią.

reklama
ja myślę,że warto wziąć skojarzoną,chociaz dużej różnicy nie ma w zawartości,to dziecko mniej cierpi i mi mówił pediatra,że rzadziej występują po niej jakieś dolegliwości poszczepienne,gorączka i rozdrażnienie dziecka.

Do góry