reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

reklama
zgred - dzieki za wyjasnienie. Czyli jak dziecko bedzie mialo prawidlowa wage i bedzie ladnie na tej wadze przybieralo to nie ma co szalec i sztywno, z zegarkiem w reku go budzic... :-)

Myszko ja nigdy nie budzilam Karolki na karmienie, jadla jak wstala, przeciez my tez robimy sie glodni dopiero jak sie obudzimy i absolutnie zadnego karmienia przez sen, bo to wyksztalca zle nawyki.

Wicie co nawet Haneczka nie chce jeść jak da się jej kiedy sobie smacznie spi - nie da się jej wtedy nakarmić - co akurat mnie przypraiwa o palpitacje serca bo ona taka malutka... Ale ogólnie rzadko sie zdarza żeby przespała karmienie - ale się zdarza.

Agnieszka

Zgredku malutka ale już człowiek :-) i ma ludzkie zachowania, budzi się jak głodna i nie chce jeść jak śpi. Nie martw się wyrośnie na zdrową kobitkę :-)
Z doświadczenia moich kwietnióweczek wynika, że dzieci budzone w nocy na karmienie wykształcają sobie taki nawyk i jeszcze długo długo mają nocne pobudki i domagają się jedzenia, a dzieciaczki, które dostają cyca na żądanie szybciej zaczynaja przesypiac nocki.

reklama
No ona akurat ucina sobie takie drzemki w dizeń :)

No ja niestety muszę ją budzić - lekarz poweidział że można sobie niedługo już pozwolic na robienie dłuższych przerw - myślę że skoro tak dobrze przybiera na wadze to jużmożna - zresztą powoli przestajemy ją budzić, bynajmniej dajemy jej pewien margines tolerancji.
No ale takie maleństwo jednak trzeba budzić- na początku w ogóle nie za bardzo jadła i mogła spać cały czas - w takiej sytuacji budzenie jest konieczne.

Aga

Do góry