reklama

Dzienny schemat jedzenia

u nas wygląda to tak
6 butla
8-9 butla
11 deserek lub owoc
12-13 butla
15 obiadek
17-butla
21 butla na noc
czasem okolo 2-3 w nocy je jeszcze butle lub tytlko smoczek

reklama
Pycia lekarz kazał zacząć od naturalnego jodurtu Danone...ale już teraz pomalutki (łyżeczka, dwie) przechodzę na Danonki smakowe-malinka)... Jakub jest zachwycony :)

Jak dla mnie Luka rulez!! :-):-D

Ze spacerkiem po obiadku bo wtedy Zosia nie śpi :tak:

Reszta odpada bo albo kleik albo deser a u nas na razie tego nie bedzie.

Luka

jeszcze jedna prośba... Napisz proszę czy Zuzia jest jakoś dopajana oprócz mleczka... Dostaje jakieś soczki herbatki wode itp?

Genialny wątek! :-)

Piotruś od 2-3 tygodni dostaje Sinlac ale właśnie zmieniłam porę podawania. Wcześniej dostawał ok. południa i potem szłam na spacer. Od wczoraj dostaje po kąpieli. Efekt - wczoraj zasnął o 20 i pierwsza pobudka była o 4.30!!!! Nie wierzyłam własnym oczom. Dzisiaj, oczywiście, też dostał po kąpieli (robię ze 125ml dość gęstą - wcina z łyżeczki - i jeszcze dobija cycem). Zobaczymy jak będzie ze spaniem :tak:

Ogólnie schemat wygląda tak:
nocne jedzenie w trakcie stabilizacji (I hope) - było co max 2h od północy...
6-7 pobudka i cyc
ok. 9 drzemka 30 minut i potem cyc
ok. 11.30 drzemka 30 minut i potem cyc (tu będzie jakiś słoiczek, tylko nie wiem czy deserek, czy obiadek :confused:)
ok. 12.30-13 spacer (1-1,5h - w tym 30 minut drzemki)
14-14.30 cyc
ok. 16 drzemka 30 minut (tu bywa też dłuższa - czasem nas zaskakuje...) i potem cyc
ok. 19-19.30 kąpiel
ok. 19.30-45 Sinlac i dobicie cycem

Ależ ja liczę na to nasycające działanie Sinlacu... :tak:

Sorry za offtopic, ale jak jest z tym Sinlac'iem, bo też się do niego przymierzam za tydzień. Wiem, że się go robi na wodzie, ale kalorycznie jest bardzo sycący. Czy w takiej sytuacji jest zamiennikiem za jeden posiłek mleczny?

reklama
Tak, może być podawany jako zamiennik 1 karmienia dla dziecka w tym wieku :tak: Gdy Piotruś jadł w dzień, to nie popijał, teraz po kąpieli daję mu jeszcze cyca, żeby nie obudził się z pragnienia (nie podaję żadnych innych płynów, stąd cyc)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry