reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

hej Iza czy Tobie Sereda napomknal cos o plci dziecka? Moja kolezanka jest w 15 tc, dzis miala usg i lekarz jej powiedzial, ze na 100% bedzie dziewczynka. Dziwne troche, co? Jak tam sie czujesz masz jakiekolwiek objawy?

reklama
Klementyna a Ty pracujesz czy jesteś na L4? Też bym chciała taką ciążę bezobjawową - choć właściwie Ty dopiero startujesz, ja do ok 10 tygodnia też się rewelacyjnie czułam ;)
Jeśli mogę zapytać to ile masz lat?

Ostatnia edycja:
W pierwszej ciazy raz zdarzyło mi się byc u ginekologa na Fundusz Zdrowia i takze uslyszalam wtedy, że przyszluguje mi jedna wizyta kontrolna na miesiac, poniewaz ciaza nie jest zagrozona. Jesli sa ku temu wskazania medyczne i wizyty sa czestsze, ale jesli ciaza jest prawidlowa z jakiej racji panstwo ma finansowac np wariatki ktore najchetniej co tydzien by sie badaly dla wlasnego spokoju. Poza tym uwazam, ze skoro dr Sereda podaje jakas informacji to pewnie ma ja sprawdzoną zwlaszcza ze jest lekarzem przyjmujacym tylko na fundusz zdrowia i wierzyc mi sie nie chce, aby nie mial dobrze opanowanych zasad na jakich nfz zwraca mu za jego uslugi.
Mysle ze nie wypada tez osadzac go jako "tego, co gada głupoty", bo przerobilam w swoim zyciu wielu lekarzy i osobiscie nie spotkalam sie z podejsciem tak "zainteresowanego" kazda jedną pacjentką lekarza. Uwazam, ze bardzo przyklada sie do kazdego badania, ktore wykonuje, a majac najlepszy sprzet w okolicy i przyjmujac na Fundusz wypada powiedziec raczej fajnie, ze taki lekarz jest, a nie go krytykowac. Dla pacjentek chodzacych do niego stale jest lekarzem z prawdziwego zdarzenia, a nie liczacym tylko wplywy z prywatnych wizyt. W moim przypadku leki przepisal zapobiegawczo aby dbac i tez jestem mu za to wdzieczna.

ma-mi: pracuję, mam zamiar pracować do końca ciąży no chyba, ze moja lekarka zdecyduje inaczej. Pierwszą ciążę przepracowałam do końca prawie ale już teraz widzę że miałam wtedy chyba więcej siły albo zależy to od wieku, jednak 7 lat to troszkę czasu. Mam 32 lata.

Natalia: przeczytaj moje posty o tym co ja usłyszalam od Seredy, moze zrozumiesz dlaczego mam o nim nie najlepsze zdanie, moze się zmienił? nie wiem. Ja słuchałabym swojego lekarza prowadzącego, hormony, które pakował we mnie Sereda też miały nie zaszkodzić a okazały się całkiem niepotrzebne i były przyczyną mojego tycia w oczach. Dlatego właśnie chcę iść do niego tylko na usg 3d, nie pozwolę aby mnie badał bo mu nie ufam.

Ostatnia edycja:
Hej Natalia. Nie powiedział mi o płci dziecka bo było odwrócone tyłem i nic nie było widać niestety. Ja generalnie czuje się dobrze,nie wymiotuje,nie mam też specjalnie apetytu. Brzusio rośnie, najważniejsze,że krwawienia ustały i z dzieckiem jest wszystko dobrze. Ale na L4 zostaje do końca,boje się i nie chce kombinować,za dużo stresu w pracy i obowiązków,chociaż już powoli świruje sama w domu:-) Chce pojechać do rodziców za dwa tygodnia,mała odskocznia

hej Iza, u mnie ok, tez nie mam zadnych objawow, moze troche wiecej leze niz zwykle. Scielam wlosy na krotko, a mialam juz daleko za lopatki i czuje sie sweizo i fajnie:))
To moze zapytaj swojego lekarza przy nastepnej wizycie, ta moja kolezankia zaplacila 250zl za wizyte, to podobno jakis specjalista i on zobaczyl plec nie na 3d ale na zwyklym czarno bialym obrazie usg. Powiedzial ze jest czarna plamka, z ktorej wyksztalca sie wargi sromowe, a w przypadku chlopca bylaby juz ona czyms innym.. czarna magia słowem:) Ciekawe ja zapytam w 13 tyg co dr. O. o tym mysli:) Ale powiedzial jej w kazdym razie, ze jest pewny tego na 100%, ze w przyszlosci tylko sie to potwierdzi.

reklama
Iza w kazdym razie jesli Twoj lekarz cos Ci wspomni przy nastepnej wizycie o plci to oczywiscie sie pochwal:)) Ja ide do O. 29 ale to na pewno bedzie za wczesnie na takie informacje. Poki co jestem zadowolona bo mam od kogo pozyczyc drugie lozeczko i nie bede musiala kupowac, choc beda dwa z zupelnie roznych parafii:) Pozdrowienia

Do góry