• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

Oj, skoro już 2 panie nie potwierdziły wiarygodności to chyba lepiej sobie odpuścić. Za drogi interes i niepewny, szkoda kasy i tak jak pisała Lady Nataly - lepiej teraz uzbroic się w cierpliwość a za te pieniądze kupić coś dziecku.
Co do "siódemki" - w środku tez jest remontowana ale remont zaczął się od 2 piętra (już skończone) później robili część 1 piętra i teraz jest chwilowa przerwa (nie wiem jak długo) ale w planach jest remont aż do dołu tylko, że te dzieci najmniejsze z dołu będą musiały jeszcze trochę poczekać na swoją kolej :) Wiesz jak jest z remontami- jak zaczynasz działać i chcesz zrobic porządnie to co chwile wyskakuje coś dodatkowego, nieprzewidzianego a fundusze topnieją niestety...
Co do Seredy - przejrzyj wcześniejsze posty - Lady Nataly i Isabell28 były u niego na 3Di to na fundusz. Zadzwoń i się zarejestruj - podobno nie czeka się długo. Ja na 3/4D byłam we wrocławiu bo nie wiedziałam, że w Bielawie można to załatwić...

Odnośnie lekarzy to my tez juz mamy swoje doświadczenia i też uważamy, że warto się konsultować a nie wierzyć ślepo tylko jednemu.
A "fajny czas chodzenia z brzuszkiem" czasami daje tak popalić, że mimo całej radości i szczęścia człowiek chce żeby już się skończyło;) Wszystko zależy od samopoczucia w ciąży.
Fajnie, że się rozpisujesz... Nie tylko Tobie się to zdarza ;-)
Pisz, pisz... My lubimy czytać.

reklama
No jak 2 dziewczyny nie potwierdzily wyniku testu to ja juz na pewno nie kupie:)
Polecam Serede bo fajnie, ze mozna sie zbadac na 3d na kase chorych. Ale nastepnym razem tez zaznacze,ze nie chce byc badana na fotelu. brrr...

ma-mi: ja mam ciąże bezobjawowe :-) no moze poza brakiem @ i rosnącym brzuchem, nie wiem co to mdłości, żylaki i opuchniete nogi....przynajmniej na razie.

Lady_Nataly : Co do Seredy, zarejestruję się na pewno ale chyba jeszcze musze poczekać bo czytałam, ze najlepiej od 20 tygodnia pójść na 3d. I pójdę z mężem na to usg niech sobie poogląda swoje dzieciątko :-) Mąż był ze mną przy 1 porodzie i teraz też się wybiera ze mną. Porozmawiam o tym usg z Zawadzką, bo idę do niej na początku kwietnia i zapytam czy mogę na NFZ robić tylko usg, żeby mi Sereda nie wpierał że nie mogę i chciał mnie badać. Ona na 100% powie co i jak.

Ja tez mam ciaze bezobjawowe:) Moj maz tez byl przy 1 porodzie i teraz wolalby tego uniknac:))
Ja tez pojde do seredy kolo 20tyg poznac plci dzieci, choc on twierdzil ze juz w 18 mi powie.
Ale masz racje z tym, ze on przepisuje leki na wyrost. Mi kazal brac luteine i to az 4 tabletki na dobe, podczas gdy moj lekarz uwaza ze nie ma takiej potrzeby. Ale dr Sereda powiedzial ze to dobrze ropbi na ciaze, wzmacnia szyjke macicy a na pewno nie zaszkodzi.

Cześć Dziewczyny. Co do dr Seredy to jak byłam u niego i powiedziałam,że przyszłam na usg to mnie nie badał. Klementyna jeśli chodzisz na kasę chorych do tamtej lekarki to nie wiem jak będzie z Seredą. Mi powiedział,że jak pacjentka chodzi na kasę chorych to przysługuje jedna wizyta raz na 31dni. Jeśli pójdziesz do niego w tym samym miesiącu co do swojej lekarki to jemu kasy nie zwrócą za Twoją wizytę.
Mój maluszek odwrócił się tyłem na usg i nic nie mogliśmy zobaczyć:-( Powiedział mi lekarz żebym przyszła koło 19-20 tygodnia,wtedy będzie najlepiej.Ciekawa jestem czy uda mi się poznać płeć dziecka:-)
Co do tych testów to też bym nie kupowała,szkoda kasy,poczekacie jeszcze troszkę i może zobaczycie na usg.
Ja poza moimi pobytami w szpitalu generalnie dobrze się czuje,nie mam wymiotów,mdłości itd. Oby tak dalej

isabel28: nie wiem czy Sereda trochę nie naciągnął z tymi 31 dniami, bo co w przypadku kobiet, które muszą być u lekarza częściej np. z powodu zagrożenia ciąży bądź innych powikłań?
Jakoś nie chce mi się wierzyć, ze lekarz przyjmując częściej pacjentkę w ciąży nie dostanie za nią kasy z NFZ, ja miałam już 2 wizyty, które były krótsze niż 31 dni i ustalała je moja lekarka. Wątpię aby nie chciała za nie kasy z NFZ jeśli moja ciąża jest prawidłowa. Sereda lubi pogadać głupoty wiec może mu się powiedziało. Ja w każdym razie pójdę do niego na usg, karty ciąży nie muszę mu pokazywać bo nie jest moim lekarzem prowadzącym, powiem że tylko usg dla sprawdzenia czy wszystko ok i już. Nie wiem tylko czy męża brać ze sobą do Seredy bo pamiętam jak byłam u Seredy na jednym z pierwszych usg w 1 ciąży i chciałam aby mąż wszedł zobaczyć dziecko to Sereda mi odpowiedział, ze tu nie ma co oglądać i męża nie pozwolił zawołać, tak mi się przykro wtedy zrobiło jak nigdy.
Zapytam mojej lekarki jak to jest z tymi 31 dniami.

Natalia: ja już miałam genetyczne w 10 tygodniu, wszystko jet ok, zespół Downa wykluczony - miałam mierzoną przezierność karkową /fałd karkowy/. Dzidziuś pomierzony, posprawdzany i wszystko ok.

Dziewczyny, czy po was juz widać bardzo ciążę? u ma-mi na pewno tak :-) a jak u was Iza i Natalia? ja mam już brzuszek jak niektóre dziewczyny w 6-7 miesiącu , 1 ciąża też miałam szybko brzuszek ale teraz to moment, podobno w 2 ciąży zawsze szybciej widać.

Ostatnia edycja:
Musisz spytać lekarkę,może to chodzi o wizyty u dwóch różnych lekarzy,nie mam pojęcia.
U mnie już widać brzuszek gdzieś od tygodnia,nie da się ukryć,że jestem w ciąży:-)

Dziewczyny, mi się też wydaje, że to ściema z tym NFZ i wizytami co 31 dni ;)

Co do widoczności ciąży - haha... tak u mnie nie da się ukryć - brzuch ciężki jak diabli, jest co dźwigać i jak trochę pochodzę to mi się napina. Dochodzi do tego, że muszę się pochylać, wypinać tyłek i chodzić jak kaczka ;) Cóż, wszystko przed wami a my z synusiem dobijamy już do końca :-)

reklama
jaka ja się płaczliwa zrobiłam, normalnie nie poznaję sama siebie. Zazwyczaj bardzo trudno było doprowadzić mnie do łez /jakaś tragedia rodzinna owszem/ a teraz jakaś masakra, normalnie ryję na okrągło. Wczoraj oglądałam poród na TVN Style i ryczałam jak bóbr. Mam nadzieję, ze mi to minie po urodzeniu dziecka bo zawsze miałam nerwy na kobiety, które płaczą z byle powodu. A teraz sama jestem nie lepsza :szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry