Madame JS
Fanka BB :)
Za czasów licealno-studenckich tylko "wino z Maryją" ;-)No coś ty. Tylko wytrawnechyba ze to Liberfraumilch
![]()
A teraz mam ulubione lokalne: Gewurztraminer. Tutejsi twierdzą, że za słodkie. Moja mama, że za kwaśne...
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Za czasów licealno-studenckich tylko "wino z Maryją" ;-)No coś ty. Tylko wytrawnechyba ze to Liberfraumilch
![]()
O to tego nie znam. Trzeba się zapoznaćZa czasów licealno-studenckich tylko "wino z Maryją" ;-)
A teraz mam ulubione lokalne: Gewurztraminer. Tutejsi twierdzą, że za słodkie. Moja mama, że za kwaśne...
Musisz zatrudnić agenta nieruchomosciRobię kolejny krok w stronę nienawidzenia ludzi. Zwalnia mi się od lipca kawalerka na wynajem. Wiedziałam wczesniej więc był czas na spokojnie znaleźć nowego najemcę. I wiecie co? Cały ten czas zmarnowałam, bo ludzie umawiają się na oglądanie (i wtedy im rezerwuję do tego momentu) I nawet nie piszą, że rezygnują i nie przyjdą. Przestają odbierać telefon, cisza. Teraz miałam chętną babkę, zdecydowała się 1.5 tygodnia temu i taka była zachwycona,wszystko jej odpowiadało...poszłam jej na rękę, że umowę podpiszemy w ostatnie dni czerwca, bo chciała dać mi kaucję z kaucji odebranej z poprzednio wynajmowanego mieszkania. I zgadnijcie co. Od wczoraj nie odpisuje, nie odbiera. A widziałam jej komentarz na lokalnym spotted, czyli żyje i ma dostęp do neta. Po prostu tracę pieniądze, przez to że ludziom jest ciężko napisać "przepraszam, jednak rezygnuję". Koniec ***** mojej dobroci, od razu umowa płatne miesiąc z góry i z miesięcznym okresem wypowiedzenia.
Super ten wierszyk! Nie znałam w polskiej wersji takich fajnych wskazówek!Jest taki wierszyk:
"Ryby, drób i cielęcina lubią tylko białe wina. Zaś pod woły, sarny, wieprze jest czerwone wino lepsze. Frukty, deser i łakotki lubią tylko wina słodkie, a szampany wie i kiep można podczas, po i przed"
Kiedyś wg niego dobieralo sie wino do potraw. Obecnie sommelier dobierze wino najlepiej i jeski ktoś lubi tylko czerwone to nawet do ryby mu dopasuje takie że podkreśli smak potrawy.
Ja też rzadko pije alko, mój nie lubi a samej to mi się nie chce. Bo jak kupie butle to muszę wypić. Czasem kupuje wino i zostawiam na później by podlac np baranine ale mój kochany małżonek często wylewa mi to do zlewu przy sprzątaniu twierdząc że na pewno było wywietrzale lub zepsute a ja się potem tylko denerwuje na niego![]()
Mi tez sie wczoraj pokazal ten wpis, az sie wzruszyłam. Tym bardziej ze majac nieograniczone finanse na leczenie nieplodnosci i tak musieli tyle walczyć. Ale lubie takie historie z pozytywnym zakończeniemHej!
Muszę nadrobić 30 stron, ale nie wiem kiedy. Dzisiaj egzamin, jutro egzamin, na który muszę jechać do Łodzi i tak się "uczę"...
Widziałam wczoraj wpis Janka Klimenta, że zostanie ojcem. I jak ciężko było mu przez lata znosić pytania o dziecko, podczas kiedy oni bardzo go chcieli, ale to nie takie proste. Jak ja bardzo go rozumiem i cieszę się, że lata walki przyniosły w końcu efekt... Piękni, bogaci, sławni, ale jak widać nieplodnosc nie wybiera...
Wytrawne, ewentualnie pół slodkie z braku lakuAaaale które białe?Wytrawne, pół czy słodkie? ;-)
Czasem to jest opcja... My wynajmujemy mieszkanie przez agencję, właściciel ma święty spokój i nawet nie wie, kto mu tam mieszka...Musisz zatrudnić agenta nieruchomoscito on będzie przychodził na spotkania i czekał bez skutku na ludzi, którzy nie przychodzą
Czasem w weekendy się ktoś taki pojawia w jakimś Auchan na przykład. I super, jeśli np.przygotowuje degustację wino+przekąska ;-)*sommelier dla nie wtajemniczonych jest to specjalista od win, dobiera wino do potraw, można go spotkać w lepszych restauracjach czy na dziale z winami np w Makro (dawno tam nie byłam ale kiedyś był tam taki pracownik) W ogole to wykwalifikowany kelner też powinien potrafić dobrać wino do potrawy![]()
"Do wesela się zagoi", wiadomo...smarka, pluje, źle się czujeAle wykuruje się na wesele
Dobrze, że teraz go wzięło, a nie na urlop
![]()

No dooooobra... Ale chyba wolę gruzińską kuchnię, a wino ewentualnie do niej ;-)High five za gruzińskie!