reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Nie, tak z ciekawości pytam skoro chodzisz codziennie na monitoring czy to taki monitoring full wypas :D. Generalnie estradiol około 200 na jeden pęcherzyk wskazuje, że pęcherzyk jest już dojrzały i można strzelać zastrzyk. U niektórych to będzie jak pecherzyk ma 18mm u innych 22mm. I tak z ciekawości zapytałam czy celujecie w jakąś wielkość czy badacie full wypas. Przy IUI na przykład mój lekarz zakładał, że jak pęcherzyk będzie miał co najmniej 19mm to robimy zastrzyk i ustawiamy termin IUI.

W momencie rozpoczęcia naturalnej owulacji estradiol spada.
Ja nawet przy IUI nie miałam takiego full wypasu ;-) Ale badanie estradiolu i LH już tak... oczywiście ten estradiol wyjechany w kosmos, a LH za każdym razem inne - zawsze badanie w 14. lub 15. dniu.
Kiedyś próbowałam pytać tu dziewczyny, czy miały badany LH w okolicach owulacji, i nikt mi nie odpowiedział, jaki miał :-( ;-)
A pęcherzyki w dniu 13. to u mnie zazwyczaj 16mm. Ovitrelle wtedy zawsze "na oko" po 2 dniach, a potem inseminacja... Jest zasada, że mają być minimum 15. I nie może ich być ponad 2...

Dziewczyny, zobaczcie co się dziś zdarzyło w miejscowym konsulacie Islandii ;-)

Czyż to nie znak? :-)
Albo raczej dzień jak co dzień, gdy się ma siedzibę obok parku, w którym bociany mają gniazdo na każdym drzewie, dachu i słupie... ;-)
Macie, na szczęście!

Załączniki

• title-1656506602.jpg
    title-1656506602.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 33
No ja póki co nie wyobrażam sobie niczym zastąpić makaronu białego pszennego :( a to moja miłość. Ale spróbuję jeszcze ten ze straczków, albo po prostu będę jeść zwykły al dente i tyle
No to może jedz go po prostu rzadziej i tego dnia jak jesz ten biały makaron to zadbaj o resztę posiłków żeby była bardziej wzorowa i moim zdaniem tak tez jest ok.
Myślę, że może nie ma co popadać w paranoje przy Twoich wynikach :)
I są dania gdzie ten ciemny makaron pasuje całkiem ok ;)

Ja nawet przy IUI nie miałam takiego full wypasu ;-) Ale badanie estradiolu i LH już tak... oczywiście ten estradiol wyjechany w kosmos, a LH za każdym razem inne - zawsze badanie w 14. lub 15. dniu.
Kiedyś próbowałam pytać tu dziewczyny, czy miały badany LH w okolicach owulacji, i nikt mi nie odpowiedział, jaki miał :-( ;-)
A pęcherzyki w dniu 13. to u mnie zazwyczaj 16mm. Ovitrelle wtedy zawsze "na oko" po 2 dniach, a potem inseminacja... Jest zasada, że mają być minimum 15. I nie może ich być ponad 2...
Ale żeby ustrzelić pik LH we krwi to by trzeba było chyba badać tak ze trzy razy dziennie przez kilka dni :D ono chyba zbyt gwałtownie rośnie

Nie badam, powiedział, ze będę musiała zbadać i brać jakieś tam leki jak nie będzie śluzu, ale wczoraj sprawdzał i powiedział, ze jest go w środku dużo (na zewnatrz wcale) wiec nie ma takiej potrzeby. Powinnam?
A bralas wiesiołka w tym cyklu?
Późno zagniezdzona ciąża może gorzej rokować, to fakt ale nie ma co łączyć późnej implantacji z CP I CP z późną implantacja. Tutaj nie ma reguły. Znajdą się CP z zagniezdzeniem w 8 dniu a znajdą się też takie z 14dnia.
No oki postaram sie to rozłączyć w mojej głowie 🙈 chodzi mi po prostu o to strach gdzies z tyłu...
starsza w pierwszym cyklu, druga w trzecim, ale wcześniej nie było problemów z tarczyca
Trzymam kciuki żeby mimo to i tym razem poszło szybko 🤞

Niby tak, ale jak sie zarodek zagniezdzi pozno to jest wieksze ryzyko nieprawidłowości i rośnie z kazdym dniem. Jesli dobrze kojarze dziewczyny które mialy cp dosc pozno miały pozytywny test

Tez tak czasem robie 🤣🤣
znam 3 dziewczyny bliskie mi, które dopiero w dniu miesiączki miały wynik pozytywny a przed miesiączką nic i mają zdrowe cudne dzieci :D Nie ma reguły ale na pewno jest też tak jak Ty mówisz, że coś się może późno zagnieździć i będzie cp :(

reklama
No to może jedz go po prostu rzadziej i tego dnia jak jesz ten biały makaron to zadbaj o resztę posiłków żeby była bardziej wzorowa i moim zdaniem tak tez jest ok.
Myślę, że może nie ma co popadać w paranoje przy Twoich wynikach :)
I są dania gdzie ten ciemny makaron pasuje całkiem ok ;)
No właśnie nie będę popadać w skrajności. Metę mam, to też wspomoże. Tylko teraz jak dziecko we mgle szukam dzialań, które mogę bezboleśnie wprowadzić :D

Do góry