magdalena.
Fanka BB :)
starsza w pierwszym cyklu, druga w trzecim, ale wcześniej nie było problemów z tarczycaHejo córki dlugo sie staraliście, czy bez problemu poszło?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
starsza w pierwszym cyklu, druga w trzecim, ale wcześniej nie było problemów z tarczycaHejo córki dlugo sie staraliście, czy bez problemu poszło?
Ja nawet przy IUI nie miałam takiego full wypasu ;-) Ale badanie estradiolu i LH już tak... oczywiście ten estradiol wyjechany w kosmos, a LH za każdym razem inne - zawsze badanie w 14. lub 15. dniu.Nie, tak z ciekawości pytam skoro chodzisz codziennie na monitoring czy to taki monitoring full wypas. Generalnie estradiol około 200 na jeden pęcherzyk wskazuje, że pęcherzyk jest już dojrzały i można strzelać zastrzyk. U niektórych to będzie jak pecherzyk ma 18mm u innych 22mm. I tak z ciekawości zapytałam czy celujecie w jakąś wielkość czy badacie full wypas. Przy IUI na przykład mój lekarz zakładał, że jak pęcherzyk będzie miał co najmniej 19mm to robimy zastrzyk i ustawiamy termin IUI.
W momencie rozpoczęcia naturalnej owulacji estradiol spada.
No to może jedz go po prostu rzadziej i tego dnia jak jesz ten biały makaron to zadbaj o resztę posiłków żeby była bardziej wzorowa i moim zdaniem tak tez jest ok.No ja póki co nie wyobrażam sobie niczym zastąpić makaronu białego pszennegoa to moja miłość. Ale spróbuję jeszcze ten ze straczków, albo po prostu będę jeść zwykły al dente i tyle
Ale żeby ustrzelić pik LH we krwi to by trzeba było chyba badać tak ze trzy razy dziennie przez kilka dniJa nawet przy IUI nie miałam takiego full wypasu ;-) Ale badanie estradiolu i LH już tak... oczywiście ten estradiol wyjechany w kosmos, a LH za każdym razem inne - zawsze badanie w 14. lub 15. dniu.
Kiedyś próbowałam pytać tu dziewczyny, czy miały badany LH w okolicach owulacji, i nikt mi nie odpowiedział, jaki miał :-( ;-)
A pęcherzyki w dniu 13. to u mnie zazwyczaj 16mm. Ovitrelle wtedy zawsze "na oko" po 2 dniach, a potem inseminacja... Jest zasada, że mają być minimum 15. I nie może ich być ponad 2...
Znaczy w ogóle się nie bada z krwi? Masz rację, ale cóż, taki wymóg...Ale żeby ustrzelić pik LH we krwi to by trzeba było chyba badać tak ze trzy razy dziennie przez kilka dniono chyba zbyt gwałtownie rośnie
A bralas wiesiołka w tym cyklu?Nie badam, powiedział, ze będę musiała zbadać i brać jakieś tam leki jak nie będzie śluzu, ale wczoraj sprawdzał i powiedział, ze jest go w środku dużo (na zewnatrz wcale) wiec nie ma takiej potrzeby. Powinnam?
No oki postaram sie to rozłączyć w mojej głowiePóźno zagniezdzona ciąża może gorzej rokować, to fakt ale nie ma co łączyć późnej implantacji z CP I CP z późną implantacja. Tutaj nie ma reguły. Znajdą się CP z zagniezdzeniem w 8 dniu a znajdą się też takie z 14dnia.
Trzymam kciuki żeby mimo to i tym razem poszło szybkostarsza w pierwszym cyklu, druga w trzecim, ale wcześniej nie było problemów z tarczyca
Na początku cyklu tak. Ale w okolicy owu nie słyszałam żeby ktoś u nas badał. Tylko estradiol.Znaczy w ogóle się nie bada z krwi? Masz rację, ale cóż, taki wymóg...
znam 3 dziewczyny bliskie mi, które dopiero w dniu miesiączki miały wynik pozytywny a przed miesiączką nic i mają zdrowe cudne dzieciNiby tak, ale jak sie zarodek zagniezdzi pozno to jest wieksze ryzyko nieprawidłowości i rośnie z kazdym dniem. Jesli dobrze kojarze dziewczyny które mialy cp dosc pozno miały pozytywny test
Tez tak czasem robie![]()
No właśnie nie będę popadać w skrajności. Metę mam, to też wspomoże. Tylko teraz jak dziecko we mgle szukam dzialań, które mogę bezboleśnie wprowadzićNo to może jedz go po prostu rzadziej i tego dnia jak jesz ten biały makaron to zadbaj o resztę posiłków żeby była bardziej wzorowa i moim zdaniem tak tez jest ok.
Myślę, że może nie ma co popadać w paranoje przy Twoich wynikach
I są dania gdzie ten ciemny makaron pasuje całkiem ok![]()