reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

reklama
My pewnie zaczniemy proby chustowania po weekendzie, jak M zacznie do biura jezdzic. Bo z tym moim wozkiem -czolgiem na razie silowac sie sama nie chce...

przyszły mi chusty :)))))
SĄ CUDNE!!!
Tkana połowę cieńsza od mojej rapalu, a jest nówka - jak się jeszcze "złamie" to już w ogóle będzie wypas :)
A ta elastyczna - cudo!!! mięciutka, mniejsza (węższa - ma jakieś 50cm, nie wiem jak z długością), delikatna.
Obie mają przepiękne kolory, obie są fioletowe ale jednak różne od siebie, elastyczna już widzę jaką ma wadę - cały jeden brzeg (ten długi) jest tak jakby przedziurkowany, tak jakby jakieś szycie tam było wcześniej zrobione, ale to widać tylko z bliska i tylko na luźnej chuście bo ja się to naciągnie to dziurki się chowają i nie ma po nich śladu. w tkanej jeszcze wady nie znalazłam.

mam pytanie: czy Wy wirujecie tą tkaną w pralce? mogę na 1400? tą rapalu wirowałam i oczywiście nic jej się nie stało. co do elastycznej to już bym się zastanawiała nad wirowaniem, nie sądzę żeby miało się coś popsuć ale na razie sobie odpuszczę

Ostatnia edycja:
dziewczyny, jak mała ma juz jakies niecałe 4kg to chyba dam rade ją nosić w tkanej?
bo decyzja podjeta, kupuje tkaną nati, tylko jeszcze pytania ... S czy M? bo ja drobna jestem, mam moze z 165cmwzrostu, pewnie teraz troche ponad 50kg wagi...

i dla takiego dziecka to lepiej wziac w 'gratisie' chuste kółkową czy elastyczną?

mala.di - to chyba M? jesteś wyższa nieco ale szczuplejsza ode mnie, i jak weźmiesz w gratisie elastyczną to w nią będziesz teraz wiązać małą :) tak jak ja planuję :)

i wiecie co? dobrze że mam dwa fiolety bo ja sobie zawiążę Hanię w elastyczną a mąż Natalię w tkaną i będziemy ładnie wyglądać :)

na mojej pisze że do 12 kilo a przykładowo moja Natalia ma półtora roku i waży 10 i pół :) ale patrząc na tą chustę jaka jest delikatna - nie sądzę żeby było wygodnie wpakować w nią tego wielkiego klocka :p

no ale jeśli Hania będzie rosła tak samo powoli jak Natalia to parę miesięcy w elastycznej pochodzę :) a ona mi się strasznie podoba, zachwyciła mnie jak ją zobaczyłam, dotknęłam - to jest to czego chciałam, mała i delikatna :) tak jak moja Hania :) no i wg mnie ślicznie wygląda zawiązana (na fotkach w aukcji allegro bo ja się jeszcze nie wiązałam)

ale jeśli Tobie mala.di wpadła w oko kółkowa i się podoba, i uważasz że taka Ci się bardziej przyda - to bierz kółkową ;) dziewczyny zresztą zaraz pewnie Ci jeszcze doradzą :)

mój mąż zażyczył sobie przywiązać Natalię tkaną chustą na plecach. zrobiliśmy i jak na pierwszy raz i nie praną sztywną chustę wyszło super :) Natalia zachwycona (mąż ma 190cm wzrostu) i mąż powiedział że mógłby tak z nią iść i jest nawet wygodnie :)

no wlasnie tak teraz poczytalam o tej kółkowej że ona z kolei jest fajna, do noszenia po domu na przykład, bo sie łatwiej zakłada/zdejmuje... no i mętlik sie w glowie zrobil oczywiscie:dry::-p i nie wiem co zrobic. a chcialabym juz kliknac 'kup teraz' i miec na rozpoczecie roku :p bo Tobie, Olga, szybko wyslali jakos, to moze u mnie tez tak daloby rade
z tym wozkiem to mi sie nie usmiecha jezdzic..

ta elastyczna tez super wyglada ale kolezanka ma i mowi ze to raczej tylko dla noworodka..

Super Olga czekamy w takim razie na zdjeciową relację ze spacerów;-)
mała.di kółkowa jest dobra właśnie do domu, czy do szybkich wypadów do sklepu/przychodni itp czy przy chodzącym dziecku gdy się zmęczy, Jesli masz zamiar używac chusty często na dłuzsze trasy, podróze polecam jednak tkaną długa.

A ja chwale się Zabcią w Ellaro, zdjęcie musiałam zrobić sobie sama ale coś tam widac:) 2012-08-27_16-17-58_608.jpg

reklama
No tak tak, ale my bedziemy miec dwie właśnie, tkaną na dłuższe wypady i kółkową do domu :)
jedna czerwono-pomaranczowo-zolta, i druga,ta kółkowa fioletowo rozowa ;-)
juz kliknelam na allegro...chyba z 5godzin wybieralam kolor....
nataszka, jejku, jak to malenstwo niknie w tej chuscie :-D ale przeslodko to wygląda! śliczną masz niunie:) az sie lezka w oku kreci ze wzruszenia..

Do góry