Witajcie, czy ktoś stosował ENCORTON w tabletkach, ACCOFIL i NEOPARIN w zastrzyku przy staranich w zajściu w ciażę? Jak dawkowałyście te leki i w jakich dniach cyklu go przymowałyście? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź nawet jesli stosowałaś tylko jeden z wymienionych leków. Najważniejsze sa dla mnie Encorton i Accofil. Pozdrawiam.
reklama
hachette
Fanka BB :)
stosowałam encorton, @Nel331 encorton i accofil. Z tego co pamietam encorton miałam zalecony 1-14dc 5mg i 15-16dc 2,5mg. Na encortonie sa tez @lady_in_blue i zdaje się @Zazuu ?
Dlaczego pytasz? To leki na receptę wiec na pewno masz wskazania dawkowania od lekarza
Dlaczego pytasz? To leki na receptę wiec na pewno masz wskazania dawkowania od lekarza
Zazuu
stosowałam encorton, @Nel331 encorton i accofil. Z tego co pamietam encorton miałam zalecony 1-14dc 5mg i 15-16dc 2,5mg. Na encortonie sa tez @lady_in_blue i zdaje się @Zazuu ?
Dlaczego pytasz? To leki na receptę wiec na pewno masz wskazania dawkowania od lekarza![]()
Koleżanka już założyła kilka wątków i pisała też na priv.
Nie podejmuje się jednak dobrania obcej osobie dawkowania

hachette
A to o to chodziKoleżanka już założyła kilka wątków i pisała też na priv.
Nie podejmuje się jednak dobrania obcej osobie dawkowania![]()

lady_in_blue
Dziękuję za odpowiedź. Ja mam dawkowanie rozpisanie przez Immunologa w przypadku zajścia w ciążę. Długo się nie udaje i ginekolog zalecił, aby zacząć brać te leki w staraniach w takim dawkowaniu jak przepisał Immunolog. O ile accofil wiem jak zażywać to o tyle mam wątpliwości co do Encortonu właśnie. Bo w staraniach nie zawsze zażywa się go przez caly cykl no i jest to schodzenie. A czy Ty miałas przepisany Encorton na staranie się o ciążę właśnie?stosowałam encorton, @Nel331 encorton i accofil. Z tego co pamietam encorton miałam zalecony 1-14dc 5mg i 15-16dc 2,5mg. Na encortonie sa tez @lady_in_blue i zdaje się @Zazuu ?
Dlaczego pytasz? To leki na receptę wiec na pewno masz wskazania dawkowania od lekarza![]()
lady_in_blue
A jak konkretnie masz rozpisane po zajściu w ciążę?Dziękuję za odpowiedź. Ja mam dawkowanie rozpisanie przez Immunologa w przypadku zajścia w ciążę. Długo się nie udaje i ginekolog zalecił, aby zacząć brać te leki w staraniach w takim dawkowaniu jak przepisał Immunolog. O ile accofil wiem jak zażywać to o tyle mam wątpliwości co do Encortonu właśnie. Bo w staraniach nie zawsze zażywa się go przez caly cykl no i jest to schodzenie. A czy Ty miałas przepisany Encorton na staranie się o ciążę właśnie?
Po zajściu w ciaze: Encorton 7.5mg dziennie do 12tyg i powolna redukcja pod nadzorem lekarza, Accofil 1/3strzykawki co 72h do 12tyg, Neoparin do końca ciazy codziennie (mam pozytywny Leiden V). Więc tylko ten Encorton mnie nurtuje, oczywiście mogę umówić się na wizytę z immunologiem i dopytać, ale wszystko odbywa się telefonicznie, bo mieszkam za granicą
. No i chciałam się dowiedzieć jak to właśnie wyglada u Was - pozostałych staraczek.
lady_in_blue
Zwykle te leki się stosuje - szczególnie Accofil - w czasie starań metodami wspomaganego rozrodu więc ciężko przełożyć moje zalecenia na Twoje. Tym bardziej że ja Encortonu biorę 3 razy więcej i Accofil też w inny sposób.
Który to immunolog był? Paśnik? Bo z nim akurat konsultacja mailem albo smsem jest zazwyczaj możliwa.
Pewnie w takiej sytuacji Neoparin i Accofil od owulacji. A z Encortonu się schodzi dopiero po negatywnym teście ciążowym.
Który to immunolog był? Paśnik? Bo z nim akurat konsultacja mailem albo smsem jest zazwyczaj możliwa.
Pewnie w takiej sytuacji Neoparin i Accofil od owulacji. A z Encortonu się schodzi dopiero po negatywnym teście ciążowym.
reklama
hachette
Musisz zapytać w takim razie gina jak stosować. Ja dostałam encorton razem z immunosupresją od immunologa i tylko jednorazowo lub w przypadku pozytywnego testu wiec zupełnie inna sytuacja niż u CiebieDziękuję za odpowiedź. Ja mam dawkowanie rozpisanie przez Immunologa w przypadku zajścia w ciążę. Długo się nie udaje i ginekolog zalecił, aby zacząć brać te leki w staraniach w takim dawkowaniu jak przepisał Immunolog. O ile accofil wiem jak zażywać to o tyle mam wątpliwości co do Encortonu właśnie. Bo w staraniach nie zawsze zażywa się go przez caly cykl no i jest to schodzenie. A czy Ty miałas przepisany Encorton na staranie się o ciążę właśnie?