reklama
nice-girl
Fanka BB :)
No też się właśnie zasanawiam jak a rejestracja wygląda. Właśnie w lutym kończy mi się macierzyński. Mąż ma się dowiedzieć jak to u niego ze składkami zdrowotnymi - jak będzie mógł małego i mnie dopisać do swojej książeczki to nie będę się rejestrować,a jak nie to się zarejestruję żeby mi płacili ubespieczenie zdrowotne
No,ale byłaś zatrudniona,to chyba powinno sie liczyć.Zresztą,to i tak oni sami w UP wyliczają,jak się rejestrujesz i dostajesz decyzję,czy ci się nalezy,czy nie.
Chyba ksero dyplomu,ksero dowodu os.,ksero świadectw pracy.Oryginały do wglądu.To oczywiście odp. na pytanie "jakie papierki potrzebne"
.
Chyba ksero dyplomu,ksero dowodu os.,ksero świadectw pracy.Oryginały do wglądu.To oczywiście odp. na pytanie "jakie papierki potrzebne"
Ostatnia edycja:
nice-girl
a zasiłku myślisz, że nie dostaniemy?
No niestety nie mam całego roku przepracowanego, wcześniej miałam w ogóle umowę zlecenie. Ale nawet z tym to chyba by mi do roku trochę zabrakło. A na rodzinne zasiłki to za bogata jestem.
A jeśli chodzi o papierki to zadzwoń do nich i Ci podyktują co potrzebne :-)
Ale mąż się dowiedział i może mnie i Przemka dopisać do swojej książeczki ubezpieczeniowej więc super - tym bardziej że mu pracodawca to płaci i nie idzie ta składka z jego kieszeni :-) Więc ja sobie dam spokój z UP na razie.
reklama
Madlein
Dziewczyny nie siejcie tu paniki. Przepracowany minimum rok to posiadanie umowy o pracę na pełen etat przez 365dni. Nikt nie patrzy czy było się w tym czasie na zwolnieniu itp.
nice pamiętaj, że UP to nie tylko ubezpieczenie, to także lata pracy do emerytury. Nigdy w życiu nie rezygnowałabym z tego na własne życzenie, później zabraknie Ci tych kilku miesięcy i będziesz sobie w brodę pluła.
nice pamiętaj, że UP to nie tylko ubezpieczenie, to także lata pracy do emerytury. Nigdy w życiu nie rezygnowałabym z tego na własne życzenie, później zabraknie Ci tych kilku miesięcy i będziesz sobie w brodę pluła.