reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

reklama
FraniowaMamo - mnie Twój Franus ciągle pozytywnie zaskakuje:) Wiem, że Ty byś chciała, aby wszystko szło prościej, szybciej, a ja bym chciała takich pacjentów, u których sa takie postępy (fakt, że teraz to nie do osiągnięcia, bo na geriatrii pourazowej cudów nie zdziałam, hehe)

Franiu ma różne dni, raz mu się chce raz nie:)
Dzis doszedł taki fajny dmuchany konik gumowy, na którym super obciąża się stópki. Porobie zdjęcia naszego sprzętu jak juz wszystko dojdzie.
Antylopko, ja juz jestem wycwiczona w cnocie cierpliwości:tak: I wcale nie chce :już". Nawet teraz to chetnie bym opóźniła Franek zapędy do wstawania, bo jego stopy:no:żeby sobie jak najdłużej poraczkował. Zobaczymy jak długo się uda. A jak synuś?;-)

Ostatnie 2 tygodnie to własciwie nieprzerwany stres. Z wielu powodów. Jednym z nich jest myślenie o kasie na rehabilitacje i dalsze leczenie.. Wczoraj potwierdziła się informacja, w która nie chciałam wierzyć: nasze państwo wprowadziło 23% podatku vat na turnusy rehabilitacyjne.. Turnusy, dzięki którym Franula jest w tak dobrym stanie, które go tak pchają do przodu.. To oznacza, że najtańszy turnus bedzie kosztował ok 5 tys/2 tygodnie! Masakra.. Nie dość ze państwo b średnio pomaga, to jeszcze dokopuje.. Skąd brac pieniądze??? Skąd????
Chciałam aby Franula pojechał w tym roku na 5 turnusów, tak jak w ubiegłym. Dziś już wiem, że z 2 będziemy musieli zrezygnować.. Strasznie to frustrujące..
Mało tego, także na szkolenia dla rehabilitantów nałożono 23% Vat! Nie ma więc co liczyc na jakies upusty cenowe. Raczej wręcz przeciwnie..:no:
Państwo "daje" dzieciom 1% ale dowala podwyżke o 23% do turnusów.. A OPP i tak nie musi przekazywac całości 1%.. W ustawie jest zapis, ze OPP może zatrzymac na potrzeby swojej działalności do 25% z kwoty 1% na dane dziecko..
Jutro ma dojść reszta sprzętu do ćwiczeń dla Frania.
Wieczorami można sobie porozmyślać, pożalić się, ale od rana trzeba ćwiczyć.

Adaśko ok, zdrowo przybiera, zdrowotnych problemow nie ma:) (odpukać!!). Wikunia za to daje popalić, bo miewa dni "kontra cały świat"... w przedszkolu nie słuchała, jeśli jej sie nie che... jestem po rozmowie z pania (całe szczęscie, ze tutaj są super opiekunowie i podchodza bardzo indywidualnie) i z nia i jest poprawa póki co.

co do podwyżek i rehabilitacji - wczoraj słyszałam, ze nie zakontraktowali rehabilitacji dla dzieci z problemami słuchu po wszczepieniu implantu!! około 700 dzieci zostaje bez rehabilitacji, czyli bez szansy na słyszenie i mówienie. Wiec po co wszczepiac implanty?? szkoda mi to napisać, ale to takie made in Poland :(

Ostatnia edycja:
FraniowaMamo, właśnie przeczytałam z mężem całą historię Franka. Chylę czoła. Jesteś wielka! My dzięki Bogu mamy cudnego, zdrowiutkiego pięciomiesięczniaka. Jak czytam przez co musiałaś przejść łzy same cisną się do oczu, i mnie i mojemu małżonowi. Franek jest fantastyczny! Robi mega postępy! Brawo!

Dzięki dziewczyny:) Pani Natalia, która pracuje na miejscu z Franiem, mieszka chwała Bogu niedaleko nas, więc jadac do gabinetu zaczyna zawsze od wizyty u nas. Dzięki temu nie musze ciągac Frania i narażac na infekcje (wiadomo jaki teraz okres jest). Poza tym nie mamy problemu z dojazdami.
Ze względu na typ ćwiczeń, jakie mały teraz wykonuje, musieliśmy dokupić trochę sprzętu do domu. Siłownie Frania juz urządzona, dziś odbyły sie w niej pierwsze ćwiczenia. Narazie cały czas koncentrujemy sie na pozycjach niskich. Przywodziciele pracuja coraz lepiej, dupcia coraz częściej odrywa się od podłoża, więc serce rośnie, ze cały ten trud i wysiłek nie idzie na darmo.
A tu zdjęcie z dzisiejszego poranka (zwróćcie uwagę na pięknie wymalowane listwy przy lustrze - robota Natalki:))

oB8X5l3J1KJuqKonLX.jpg

Świetnie to wyglada, no ale macie miejsce na to;-) Kupowałaś sprzęt na Allegro, czy gdzieś indziej, bo ja już gościa znalazłam co robi wałki, kliny i składane materace i będę do niego pisać jutro. Ma niedrogo, więc z dofinansowania z pracy J wszystko kupimy. No i dyski sensoryczne potrzebujemy, bo teraz z takich korzystamy na rehabilitacji ;-)
Natalka ma talent :-)

reklama
Zamawiałam na Allegro u tapicera, którego poleciła mi nasza p Natalia. Facet zrobił b szybko i o wieeele taniej niż np w sklepie. Sprzęt narazie kupujemy z własnej kasy licząc na 1%..
Dyski sa koszmarnie drogie.. My je w domu zastępujemy piłkami z różnymi wypustkami, materiałami o różnej strukturze itd. jak ci się uda znaleźc gdzieś tanio dyski, to daj mi znac proszę.

Do góry