reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

Dzis strzelilam mlodej rano przy ubieraniu wyklad na temat trzymania sie mamy w miejscach publicznych badz pani w przedszkolu bo jutro wychodza do oceanarium...wiet tlumaczylam by nie oddalala sie sama..zawsze trzymala pani i calej grupy mo moze ktos ja zabrac... no i mowie ze moze jakis niedobry pan lub pani ja wywiezc...bardzo daleko ...nawet do Afryki... a moje dziecko wielkie oczy-radocha ze wow-afryka.... zly to przyklad byl bo ona by chciuala afryke zwiedzic...no wiec dalej mowie-no ze ten pan czy pani to tacy brzydcy-na co mloda-a co gruby ten pan jest? :-D juz mi rece opadly prawie... potem mowi...no ale jak mnie wezmie to przeciez po mnie przyjdziesz... na co ja jej ze nie bo on napewno bedzie chcial ja gdzies ukryc zebym jej nigdy nie znalazla... to ja wreszcie przekonalo... mowi ja cie kocham...nie chce do pana... musialam jej wytlumaczyc i troche nastraszyc bo ona tak niebardzo sobie z tego rzecz jasna sprawe zdawala... i teraz powiedziala ze bedzie trzymac mnie zawsze za roczke :-) OBY!!! no i kazalam jej glosno krzyczec gdyby ktos ja zabral... i pokazalam jej ze ktos moze byc niedobry i zatkac jej tak buzke reka ze nie bedzie mogla krzyczec ... troche drastycznie moze -ale chce zeby wiedziala co robic... i zeby troche wiecej trzymala sie mnie w centrach handlowych...bo zawsze spiepsza mi!!! ;)

reklama
my tezPati ten temat ostatnio przerabialismy i dosc podobnie tok rozmowy miedzy mna a Klaudia wygladal..

a ostastnio Klaudia zostawila bulke niedokonczyla jej jesc...poszla spac..wiec ja ja dojadlam..przypomniala sobei o niej po poludniu nastepnego dnia..ja ze no dziecko zjadlam, moge Ci zrobic nowa...a Klaudia z powaznym takim groznym tonem" mamooo, to byla moja bulka to sie nazywa kradziez wiesz!:OOOOOOO

kradzież to kradzież i już :-)

Daiel taka rozmowę przeszedł już dawno, zreszta on jest bardzo nieśmiały i zawsze się mnie trzyma
My dużo jeździmy na różne imprezy, szczególnie chłopaki ( wystawy traktorów , Agro Show itp) i mały ma zrobiony na smyczy informator z imieniem tel do nas itp i zawsze mu kładę do głowy co może się stać i z kim może rozmawiać jak się zgubi, i jak się zgubi to ma stać w miejscu i krzyczeć MAmo lub Tato a nie biegać bo tak się nigdy nie znajdziemy, na razie na szczeście nie było testowania w praktyce,ale myślimy z Tomkiem że na jakieś imprzie zrobimy próbę generalną ) oczywiście kontorolowaną

reklama
Do góry