reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

gluten w diecie

czyli rozumiem,ze moge podac malej zwykle biszkopty dla doroslych czy wy podajece takie dla niemowlakow,bo juz tyle sie naczytalam,ze juz sama nie wiem.Chce jej wprowdzic gluten,wiec biszkopty byly by dobre i cos nowego.

reklama
kupilam jej dzisiaj biszkopty z firmy Heinz przeznaczone dla dzieci od 6 miesiaca zycia.Mysle,zeby zalac je cieplym soczkiem i taka papke jej podac na poczatek:) zobaczymy czy pedzie Nadusi smakowac:)

Ja podałam "pierwsze ciasteczka HIPP" dodałam do mleka, To Oliwier nie chciał jeść..
więc raczej wsypie mu gdzieś kaszkę manną:-)

Nadia przez pare dni jadla ladnie mleczko z dodatkiem biszkopta,ale teraz nie bardzo,moze dlatego,ze jest przeziebiona i wogule nie ma apetytu.

Ja mojemu synkowi odrazu gdy zaczęłam gotować zupki czyli po 4 m-cu zagęszczałam mu je kaszką manną. Oprócz tego, żeby nie jadł ciągle kaszek ryżowych zaczął jeść również kaszki zbożowe czyli takie, które zawierają gluten. Kiedyś nie było czegoś takiego jak wprowadzanie glutenu w jakimś konkretnym miesiącu. Nasze mamy robiły nam jakieś grysiki na mannie itp. i jakoś żyjemy. Więc nie przejmujcie się tym zbytnio.

a ostatnio wyczytalam,ze od 7 miesiaca powinno dodawac sie pol zloltka do posilku dziecka co drugi dzien.Od 9 miesiaca cale zotko.Co do glutenu,nadal rozpuszczam nadii biszkopta w mleczku,ale troszke zje i albo nie chce,albo ewentualnie dokonczy lyzka.Zastanawiam sie nad wprowadzeniem kaszki glutenowej.Co prawda Nadia na kolacje je kaszki z bobovity wiec bede stosowac na przemiennie,skoro biszkopt w mleczku nie bardzo jej smakuje.

reklama
reklama
Do góry