reklama

Gorączka przy ząbkowaniu

Martyś4

Fanka BB :)
Cześć. Myślicie, ze od zębów dziecko może mieć 39 stopni gorączki? Syn prawie dwa lata, dostał wczoraj rano temperatury, dochodziło do 39, żadnych innych objawow, zachowywał się normalnie,o 17.30 dostał paracetamol i temperatura już nie urosła powyżej 38. Ząb już prawie mu się przebił. Oczywiście dzisiaj już mamy teleporade, ale pytam z waszego doświadczenia czy wasze dzieci miały takie wysokie temperatury związane z zębami.

Ostatnia edycja:
reklama
A mierzyłaś temperaturę termometrem elektronicznym? Ja bym dodatkowo zmierzyła normalnie pod pachą.
Szczerze mówiąc jak przebijały się u moich zęby, to temperatura potrafiła tak skoczyć - ale wówczas dodatkowo dzieci były marudne, pchały wszystko do buzi, nie chciały jeść itp.
Trochę niepokojąca jest nagła temperatura bez innych objawów - może to będzie 3-dniówka?

U nas gorączka i wieczne zapalenie gardła.. Ale jak wyszły ząbki wszystko ustało.. Stosowałyśmy na gorączke Kidofen duo, bo tylki to na gorączke działało lub czopki Vibrucol..

A mierzyłaś temperaturę termometrem elektronicznym? Ja bym dodatkowo zmierzyła normalnie pod pachą.
Szczerze mówiąc jak przebijały się u moich zęby, to temperatura potrafiła tak skoczyć - ale wówczas dodatkowo dzieci były marudne, pchały wszystko do buzi, nie chciały jeść itp.
Trochę niepokojąca jest nagła temperatura bez innych objawów - może to będzie 3-dniówka?
No właśnie on już miał trzydniówke. Tez od jakiegoś tygodnia gorzej spał, gmerał w buzi, ślinił się. No nie wiem zobaczymy co powie lekarz. A temperaturę mierzyłam bezdotykowym i elektronicznym pod pachą.

Ostatnia edycja:
Ja też potwierdzam, że najlepiej działał kidofen duo (tj. paracetamol+ibuprom).
Viburcol nie dawał żadnego efektu...

No i jeszcze pozostaje wykluczenie Covidu - on powoduje różne reakcje u dzieci.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry