reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Natalko ja mysle ze to ruchy dziecka:-Dja tez mialam w 14 tyg takie bulgotanie jakby mi wbrzuszku burczalo i przewaznie to bylo jak lezalam na lozku,tak do konca nie wiedzialam ze to to ale z kazdym dniem bylo coraz czesciej i mocniej i az w 16 tyg bylam na 100proc pewna ze to moja dzidzia sie rusza,a w szpitalu to mi nie wierzyli jak pytali kiedy byly pierwsze ruchy,patrzyli jka na wariatke:-D
:-Ddzis jeszcze zjemy zupke z wczoraj i przygotowalam juz mase na placuszki z jablkami,moj uwielbia ale czy wyjda takie jak u tesciowki,to watpie:-(
golabki-lubie ale tylko czasem,bardziej wole ta kapuste niz farsz a moj za to odwrotnie,i zawsze mu wyjadam kapuste:-Dnigdy sama jeszcze nie robilam a po co skoro tesciowka zrobi.
musze pobuszowac na necie i poszukac jakis ciekawych przepisow latwych bo mi sie juz pomysly koncza co tu na obiad w kolko to samo to tez nie bardzo.
larvunio kochana ja bede w sobote wgorzowie,jak mi sie uda to wpadne ale nie mam pojecia gdzie to,brat pokieruje jak cos,tylko niewiem czy bedzie czas ale to najwyzej sie zobaczy.
kurde a ja za pare dni mam dostac pierwszy okres od roku:szok:kurde az sie boje:-(ciekawe czy bedzie mnie bolal brzuszek jak przed,nawet nie jestem przygotowana i nie mam ketonalu:sorry:
Kasiu a moze chcesz odsprzedac ta mate jak jest nie uzywana?wlasnie od kilku dni zauwazylam ze dawidek juz ciekawy jest wszystkiego i teraz to chyba najlepszy czas na te mate:-)
Katgen Dawidek wlasnie nosi 3:-)ale wiecie co ja jestem bardzo zadowolona z tych huggisow,bo pampersy to takie sobie byly i wnocy musialam zmieniac jak sie budzil na jedzonko bo mu przeszladzalo mokro,a wtych to tylko raz w nocy zmieniam i jest ok,wczoraj to tylko poszlo mi 6 pampersow w ciagu calego dnia a tamte szly jak burza bo przewaznie co 2 godz musialam zmieniac.
chyba jednak nie wyjde dzis z dawidkiem dam se spokoj,katarek juz przeszedl pierwszy raz od tygodnia nie musialam rano czyscic noska:-)a kaszelek tez juz mniej.:-)

reklama
hej,madziarena gratuluje !!!!

a na ruchy jeszcze troche poczekasz kochana !! :-):-)

natalka ja mam dzis pierozki ruskie i z kapustka podsmazane...dzis tak na szybko bo juz pomyslow brak :tak:
:tak:

Ja pierwszy raz kopy poczułam w19tc, a płeć ostatnio jak ui lekarza byłam to czytałam że niby niektórym udaje sie już w 12 ale są to często błędy... ja poznałam w 7miesiącu...

Marzenka widzisz my wolimy pampers ale kazdy ma swoj gust i zalezy od dziecka :tak:
no moze daj spokoj dzis ze spacerem bo strasznie wieje u nas bynajmniej ale i u ciebie pewnie tez....

a powiedz macie nad lozeczkiem karuzele powieszona??

bo my mielismy i szymon lubial patrzec jak mu tam gralo i ruszalo sie
:tak:

WITAJ Madziarena. to super:-)widzisz jak ci sie udalo:-)ciesze sie:-)ja przespalam jak dobrze pamietam caly lipiec poczatki ciazy:-)hehe,wtedy jeszcze nikt nie wiedzial ze ja wciazy jestem,to byla nasza slodka tajemnica:-)
my poznalismy plec dokladnie jak bylam w 3 miesiacu bardzo szybko,ale u nas sie sprawdzilo:-)no i wtedy dopiero do mojego doszlo ze zostanie ojcem:-)
Kasiu to jak bedzie z ta mata?czy zostawiasz dla drugiego bobaska:-)
mi ani w glowie drugie dziecko,narazie nam jedno starczy,zreszta mamy kredyt a z jednej pensji straszna lipa miec dwojke,jak troche popracuje to wtedy sie cos pomysli bo i wychowawcze i macierzynskie bedzie mi sie nalezalo,a teraz nie mam nic:eek:niestety

Marzenko w sumie to moge ci ją sprzedać... tylko nie pamiętam ile za nią dawaliśmy no i z kosztem przesyłki bym sie musiała zorientować, ale myśle że tak 30-40zł plus przesyłka by było... jeśli chcesz to ci fotki wyśle wieczorkiem

madzia mam karuzele ale nie powieszona,ale jak mu nakrecam sama ta melodie to patrzy i wielkie oczy robi:-).dzis jak nagralam go jak se gadalismy i potem mu puscilam to tez wielkie oczy robil ze siebie slyszal hehe

Ja myślalam że mam 2 gołąbki na dziś patrze a tak jeden tylko....
Wiec wyciągnęlam z zamrażarki karkówkę. upiekę i do tego sałate ze śmietaną i obiad jak sie patrzy!

reklama
Marzenka to takie uczucie jakby mała żaba pływała w środku brzucha:-D
Nie myślcie, że zwariowałam albo się nakręcam ale nie miałam tego wcześniej:tak:. Moja mama też była taka szczupła jak ja i czuła ruchy na początku czwartego miesiąca. W piątek będę u gina i zapytam się.

Ja dzisiaj na obiadek pizzę z pieczarkami, szyneczka, papryczką i serkiem robię. No i może zwykłe drożdzowe upiekę:-D

Marzenka wpisz w google"wielkie żarcie" suuuuuuuuper przepisy. Albo z kwestii smaku tylko tu juz są bardziej wyszukane (tiramisu z serka mascarpone jest pyszne):-D
Ja gotuję tylko z tych stron i jestem zadowolona:-D

Do góry