reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

hej mycha
jak tak kazdy przypomni sobie porod to na dzien dobry ma juz dosyc,
milego przedpoludnia uciekam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ciacho ja powiem szczerze, ze najlepiej sie czulam po claritine ;)
ale one wszystkie są antyhistaminowe i zatrzymują wode w organizmie, wiec...to podobniy chłam ;)

moja niunia spi, biore sie za prasowanie ;)

hej, ja wstawiłam fotki ze spotkania, a nie mam czasu na forum, młody ma gorączkę i czekam czy mu zejdzie bo nie ma innych objaw, ale miał w nocy 39,2c, na razie mu zbiłam i nie ma.

hej ja się melduję i uciekam do pracy troche faktur powprowadzać bo chciałam wieczorem wyskoczyć na spinning.

kroma oj biedny, żeby szybko mu przeszło.

Dzień dobry dziewuszki, ja już po śniadaniu i tak podczytuję was...
Lana- to rzeczywiście nie masz miłych wspomnień, ja pierwsze od ciebie słyszę że w M-czu jest tak źle i wogóle, może ty jakoś tak trafiłaś nie wiem ale tak to wszystko opisałaś że żadna nie zechce teraz tutaj rodzić:-) ja słyszałam pozytywne opinie i tego się trzymam...mam dobrą opiekę lekarską, na bieżąco poinformowana o wszystkim co jest co mnie czeka więc luz:tak:
aaniaap- jednym komentarzem nie zrażaj się do tego cc, czasami poród sn jest cięższy niż cc, po nim zmagamy się tylko z raną brzucha ale szybko się dochodzi do siebie jeśli się uważa, nie dźwiga....ja tam sn bym rodzić nie chciała i cieszę się że jestem "skazana" na cesarkę:blink:
kroma twojemu życzę szybkiego wyzdrowienia, żeby nie przerodziła się gorączka w poważniejszą chorobę, buziak
Mycha- pójdziesz i przyjdziesz z tego bierzmowania i będziecie spokój mięli, jak tam Wojtuś smara się??

Kroma zdrówka dla synka, oby nic poważnego ... :tak:
Megi dzięki Wojtuś jeszcze się smara, ale tak jakby mniej tylko że kaszel mu się nasilił, rzadko odpukać kaszle, ale intensywniej mam nadzieję że szybko minie i obejdzie się bez lekarza ... :tak:

Lana
każdy inaczej przechodzi poród i w ogóle wszystko i każdy inaczej odbiera zachowania innych, no a w szpitalu nie byłaś jedyna więc lekarze i pielęgniarki nie mogły przecież zajmować się tylko i wyłącznie Tobą i zaglądać 5 razy dziennie do Ciebie, jeśli coś by się nie tak działo to od tego jest dzwonek albo idzie się do pokoju i się informuje że coś Cię niepokoi, a skoro przychodziły i smarowały oczko to widziały jaka jest sytuacja i widocznie uważały że nic złego się nie dzieje więc po co nie wiadomo jak często miały zaglądać .....
No ale każdy jest inny i jedni są zadowoleni a innym nie odpowiada i tyle. Ja i wiele Moich znajomych, i też mamusiek z rodziny siostry, kuzynki itp są zadowolone z opieki tutaj. Zawsze się trafi jakiś głupek, :no: w tej chwili mam na myśli lekarza i dobrze wiesz o kogo chodzi, ale to nie oznacza że już wszystkich trzeba skreślić i obsmarować negatywnymi komentarzami i to samo się tyczy pielęgniarek itp .... takie życie, no ale skoro aż tak Ci było źle no to masz prawo wyboru nikt Ci nie karze chodzić tutaj do lekarza i tutaj rodzić Twój wybór Twoja decyzja i zrobisz przy następnym jak uważasz .....

No a poza tym nasza służba zdrowia jest jaka jest i nie tylko w M-czu ale i wszędzie i jak nie rzucisz kasą to zadowolona nie będziesz (zdarzają się wyjątki że i bez kasy lekarz jest w porządku i się przekonałam podczas tej ciąży) no ale cóż - życie i tego nie zmienisz .......
No i tak jak napisała megi Ja też słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat oddziału ginekologicznego w M-czu., że ogólnie co do szpitala to można trochę się wypowiedzieć, ale jednym z najlepszych oddziałów właśnie jest ginekologiczny i Ja też tak uważam .... No ale masz prawo wyrażać własne zdanie i swoje doświadczenia......

No Magda nie zycze by cie ktos tak traktowal. zebys czul asie ze nikogo nie obchodzisz. jak czlowiek chcial cos przeciwblowego i szedl im pwoiedziec to zawsze bylo. zaraz przyniose. a to zara zpotrafilo twraz 2 godz. pozatym nie akcpetuje takich tekstow z jakimi sie spoitkalam. moze ty lubisz jak ci ktos pwoie ze masz nie przesadzac bo co to sa 2 palce chamsko wlozone w okolice intymne albo ze masz skurcze od 2 dni i uwazjaa ze wyolbrzymiasz. Jestem osoba ktora ma wysoki prog bolu. Nie pisnelam ani razu pry tych skurczach i porodzie. Ale co jak co jestem czlwoiekiem i szacunek mi sie nalezy jak kazdemu.
I ja nie napisalam ze bylam jedyna. ale widzialy ze byl problem z przystaiweniem malej juz na drugi dzien i spadala mi z wagi dosc duzo.
I tak jak mowisz moj wybor moja dezycja. koelzanka chciala opini wiec jej napisalam jak bylo ze mna. nie wiem po co to negujesz;p
ona sama wyciagnie wnioski. po ta sa opinie. Tobie sie podobalo a mi stanowczo nie:)
decyzja juz nalezy tylko do niej!
na przyszlsoc bede robic wszystko bysmy z dzieckiem mialy lepsza opieke.

Napiszę tylko tyle, że nie nie odpowiada Mi jak ktoś jest dla Mnie chamski a nie mogę tego powiedzieć o opiece jaką miałam tutaj bo ani razu przez wszystkie dni pobytu nikt dla Mnie chamski nie był, jak trzeba było to pielęgniarki 3 razy dziennie albo i 3 razy w ciągu nocy też przychodziły do Mnie i pomagały przystawiać małego do piersi ANI RAZU żadna problemów nie robiła a jak wychodziła to ZAWSZE mówiły JAKBY CO TO PROSZĘ WOŁAĆ ALBO DZWONIĆ i tak też robiłam. A co do przeciwbólowych to kiedy bym nie poprosiła to albo dostawałam od ręki albo max 10min czekania miałam, nie raz nie zdążyłam dojść do pokoju a ona już szła za Mną z lekiem przeciwbólowym, no ale ok Twoje przeżycia i doświadczenia. Ty jesteś na NIE a Ja na TAK i koleżanka zna odpowiedź na swoje pytanie, jest 50% na 50% a reszte sobie doczyta, ktoś inny się wypowie i odpowiedź uzyska a jaką zadowalającą czy nie to Ona sama zdecyduje ....

Ostatnia edycja:
reklama
no i o to chodzi. nie wiem po co byl twoj powyzszy post.
skoro kazda ma swoje wlasne zdanie to nie ma co negowac bo ot tak sie go nei zmienia. kazda inaczej wszytsko przezyla. a mialam okazje byc tam 3 dni zanim urodzilam i 3 dni po urodzeniu.
dla mnie przegieciem bylo obwiniane pacjenta ze ma uczulenie na zel od ktg.
nie widzialas mnie w szpitlau jak wygladalam po tym zelu. caly brzuch ale to w masie malutkich czerownych krostek swedzacych. nie dalo sie nie drapac mialam strupki az krew leciala. ale jak juz niektorzy robili mi takie problemy to poddawalam sie dalszym katuszom i decydowalam sie na zel raz w ciagu dnia zeby odetchnac.
nawet glupiego wapna nie dostawalam.

Do góry